Taijiquan-ul si Meditatia Taoista - Maestrul Taoist YUAN XiuGang din Muntii Wudang 

stagiu-extraordinar:-tinerete,-sanatate,-longevitate-prin-taiji,-cu-maestrul-yuan-xiu-gang.jpg

"Calitatea Vietii este mai importanta decat Viata in sine" (Alexis Carrel)

ARTASIA - ACADEMIA DE ARTE ASIATICE - propune cu fiecare astfel de eveniment special, dar si cu toate celelalte activitati intreprinse, imbunatatirea calitatii Vietii.

Dezvoltarea personala si autocunoasterea reprezinta aspecte fara de care viata noastra nu poate fi una de calitate.

Dar ce inseamna o viata de calitate?

Oamenii de stiinta (medici, psihologi, sociologi etc) spun ca inseamna o viata sanatoasa, referindu-se in principal la alimentatie, miscare, relaxare, atitudine pozitiva, implinire sufleteasca, toate acestea contribuind la diminuarea stresului, factor raspunzator de distrugerea echilibrului in general si a indepartarii omului de sanatate si echilibru.

Intelepciunea Orientului spune ca o viata de calitate inseamna ARMONIA trup, minte, spirit, care presupune exersarea corpului si a mintii (interiorului), pentru a trezi Spiritul / Constiinta Superioara / Natura fiintei umane, originea sau sursa a ceea ce numim FERICIRE.

Va propunem odata cu acest stagiu, o metoda traditionala de imbunatatire a calitatii vietii, un „mens sana in corpore sano" chinezesc, autentic, menita sa completeze ceea ce occidentalului ii lipseste pentru a se implini pe sine si care practic inseamna sa realizam ca in fiecare moment pe care il traim VIATA ARE SENS!

Intr-o exprimare traditionala, poetica si filozofica in acelasi timp am mai putea spune:

Taijiquan si Meditatia Taoista

sau

„Atunci cand obtinem linistea in miscare, ni se dezvaluie adevaratul ritm al Universului"

Maestrul Yuan XiuGang este considerat a fi a 15-a generatie pe linie directa de la Zhang San Feng, despre care legenda spune ca este fondatorul artelor martiale interne din Muntii Wudang. In zilele noastre, este unul dintre cei mai renumiti maestri din muntii Wudang - muntii unde legenda povesteste ca s-au nascut artele martiale si in care inca se mai ascund maestrii nemuritori. Maestrul conduce Academia de KungFu Traditional Taoist din Wudang. El si-a dedicat intreaga viata cautarii lui Dao, dupa cum spune chiar dansul, iar Dao a devenit un mod de viata. A practica si a transmite invatatura primita este felul lui de a fi.

Continutul acestui stagiu sustinut de Maestrul Yuan Xiu Gang se adreseaza oricarei persoane care doreste sa inteleaga importanta cunoasterii interiorului propriu si a transformarii, indiferent ca are o inclinatie catre practicile corporale sau catre cele meditative.

Ocazia este unica, intalnirile cu maestrul Yuan Xiu Gang chiar la Bucuresti fiind rare! In conditii normale, ar trebui sa se strabata peste 8000 km pentru a-l intalni. Incepatorii vor avea ocazia sa faca un prim pas in domeniul practicilor interne, iar cei care deja au nivele avansate sa aprofundeze si sa descopere noi fatete ale acestor practici, care au la baza principiile viziunii taoiste.

Fiind vorba de intelegerea unor principii, exersarea va cuprinde cateva secvente scurte, de baza din taolu-ul de 28 de forme din Wudang Taijiquan.

De asemenea, este o ocazie de a invata cum sa devenim practicanti adevarati, adica sa nu separam practica de restul vietii noastre, prin simplul fapt ca in acele zile vom fi in preajma unui MAESTRU !

 
Speaker : Maestrul Yuan XiuGang
Organizator : ARTASIA - ACADEMIA DE ARTE ASIATICE
 
Oras : BUCURESTI Tara : Romania Limba: romana
Locatia : Sala de sport: Scoala Generala nr. 307, Str. Luncsoara nr. 17 (langa Metrou Obor)
 
Data inceperii: 2012-01-12 Data finalizarii: 2012-01-15
 
Pret :

Pret: 250 Euro
Pentru inscrieri pana la data de 15 Decembrie 2011 pretul este: 200Euro


Data limita de inscriere: 9 ianuarie 2012
(Inscrierea presupune plata avansului de 50%)


Modalitati de plata:
1. Transfer bancar: (echivalentul in lei)
Artasia International, CUI: 13993771
IBAN: RO23 INGB 0000 9999 0171 5457
Banca: ING-Bank, Bucuresti
(mentionand: numele persoanei participante si "stagiu 13-15 ianuarie")

2. La unul din cursurile organizate de Academia Artasia

 
Program de desfasurare:

12 ianuarie ( joi ): 19:30 - 21:30
13 ianuarie (vineri): 19:30 - 21:30
14 ianuarie (sambata): 10:00 - 12:00
14 ianuarie (sambata): 17:00 - 19:00
15 ianuarie (duminica): 10:00 - 12:30

 
Date de contact:

email: academy@artasia.ro

taiji@taiji.ro

Tel: 0727 77 22 88

 
Vezi toate comentariile   Comenteaza evenimentul
 

Comenteaza evenimentul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Alte evenimente

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>