MINTEA si FUNCTIILE EI 

mintea-si-functiile-ei.jpg

Asa cum se spune din vechime, originea atat a fericirii cat si a suferintei omului, se gaseste in minte.

Mintea si modurile in care putem sa ne-o gestionam reprezinta o tema comuna religiilor si filozofiilor, intrucat reprezinta sursa tuturor trairilor noastre, insasi caracteristica ce distinge fiintele de restul fenomenelor existente. Tocmai pentru ca poseda minte, fiintele, indiferent de forma si marimea lor, ocupa primul loc in invataturile lui Buddha Shakyamuni. Tot ceea ce compune viata pe care o traim capata sens doar pentru ca mintea exista, in lipsa ei disparand toate criteriile de evaluare a universului nostru conceptual.

Atunci cand practicam invataturile lui Buddha incercam sa calmam starile negative ale mintii si sa le dezvoltam pe cele pozitive. Pentru a ne folosi mintea asa cum ne dorim, este esential sa avem o cunoastere corecta a componentelor mintii noastre si sa intelegem cum functioneaza ele in viata de fiecare zi.

Invatand despre \"minte si functiile sale\" în conformitate cu studiile din marile universitati monahale, ne va permite sa dezvoltam aceasta capacitate pretioasa.

Centrul Seeds for Happiness va invita la un eveniment dedicat tuturor celor care vor sa descopere noi nivele de intelegere despre cum functioneaza mintea umana si cum pot ajunge sa o foloseasca in mod optim. El se adreseaza in egala masura psihologilor, studentilor (la psihologie, filosofie, dar nu numai), oamenilor de stiinta, coach-ilor, precum si practicantilor aflati pe o cale spirituala (oricare ar fi aceasta) si oricui doreste sa se ințeleaga mai bine pe sine.

CALUGAR BUDIST DE PESTE 30 DE ANI, Venerabilul JAMPA LUNGTOG este un fin cunoscator al limbii tibetane, fiind translatorul de limba germana al Sanctitatii sale Dalai Lama al XIV-lea timp de 10 ani.

Este unul dintre primii discipoli occidentali si translatorul Marelui Maestru Tibetan GESHE RABTEN RINPOCHE, actualmente fiind traducatorul si unul dintre discipolii apropiati ai Maestrului Gonsar Tulku Rinpoche.

In paralel, Venerabilul Jampa Lungtog are o sustinuta activitate de promovare a invataturilor buddhismului Mahayana in intreaga Europa.

Alte detalii si recomandari: 

Prelegerile vor fi sustinute in limba engleza, fiind asigurata traducerea in limba romana. Va recomandam haine lejere, calduroase si sosete (accesul in sala se face fara incaltaminte).

In sala de eveniment este interzis accesul cu mancare si cu pahare sau alte recipiente deschise pentru lichide. Va rugam sa va aduceti sticla cu capac sau termos pentru apa sau ceai.

Pentru a va asigura locul in sala, este necesar sa va inscrieti folosind formularul de pe pagina evenimentului sau folosind coordonatele de contact, pana joi 8 noiembrie, ora 18.

 
Speaker : Venerabilul JAMPA LUNGTOG
Organizator : Centrul Seeds for Happiness
 
Oras : bucuresti Tara : Romania Limba: engleza
Locatia : Centrul Seeds for Happiness
 
Data inceperii: 2012-11-09 Data finalizarii: 2012-11-11
 
Pret :

Vineri: donatie sugerata 50 RON
Sambata si duminica: taxa de participare 150 RON

Taxa acopera doar cheltuielile de organizare ale Centrului, invatatura fiind gratuita. Cei care doresc sa ofere donatii maestrului, o pot face separat.

Pentru studenti si pensionari, taxa de participare va fi de 100 ron.

Cei pentru care costul seminarului este un impediment pentru participarea la eveniment, sunt rugati sa ne contacteze.

 

 
Program de desfasurare:

Vineri: 18.30 - 21.00

Sambata si Duminica
Sosire, inregistrare: 9.00 - 9.15
Prelegeri & practica meditativa: 9.30 - 11.00
Pauza de ceai: 11.00 - 11.15
Prelegeri & practica meditativa: 11.15 - 13.00
Pauza de pranz: 13.00 - 14.15
(masa de pranz poate fi servita la restaurantul Il Cantuccio aflat in aproprierea centrului, costul nu este inclus in taxa de participare)
Prelegeleri & practica meditativa: 14.30 - 16.00
Pauza de ceai: 16.00 - 16.15
Prelegeri & practica meditativa: 16.15 - 17.30

 
Date de contact:

E-mail: info@seedsforhappiness.ro,
Telefon: 021 337 4822; Mobil: 0760 907 466

 
Vezi toate comentariile   Comenteaza evenimentul
 

Comenteaza evenimentul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Alte evenimente

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>