Undele cerebrale 

print
 
Undele cerebrale

Pentru a intelege ce anume este ThetaHealing si starea Theta, pentru inceput, trebuie sa intelegi undele cerebrale. Exista cinci frecvente diferite ale undelor cerebrale: Beta, Alpha, Theta, Delta si Gamma.Aceste frecvente sunt in mod constant in miscare, deoarece creierul produce continuu valuri in toate frecventele.

Beta

De fiecare data cand te gandesti, vorbesti si comunici, creierul tau emite unde Beta. Undele Beta au o frecventa de 14-28 de cicluri pe secunda. Beta este starea in care esti alert si activ.

Alpha

Alpha este punctul de legatura intre Beta si Theta. Intr-o stare Alpha, undele cerebrale se misca la o frecventa intre 7 si 14 cicluri pe secunda. Frecventa Alpha este similara cu starea de meditatie. Undele Alpha guverneaza fanteziile si visatul cu ochii deschisi, si denota constientizarea relaxata si detasata. Persoanele care nu functioneaza bine la aceasta frecventa vor intampina dificultati de memorie.

Theta

Starea Theta este o stare foarte profunda de relaxare. Aceasta este starea in care este adus creierul in timpul hipnozei sau cand visezi. In aceasta stare undele cerebrale sunt incetinite la o frecventa de 4 pana la 7 cicluri pe secunda. Undele Theta pot fi considerate precum subconstientul, deorece acestea reglementeaza o parte a mintii noastre, care este stratificata intre constient si inconstient. Acestea tin amintiri si senzatii. Undele Theta guverneaza de asemenea si atitudinile, convingerile si comportamentul. Acestea sunt mereu creatoare, inspirate si caracterizate prin senzatii spirituale.

Se crede ca starea Theta ne permite sa actionam sub nivelul mintii constiente. Aceasta este prima etapa a starii de vis. Este precum starea pe care o avem atunci cand ne aflam pe varful unui munte, complet absorbiti de imprejurimi. In acel moment de constientizare stim ca Dumnezeu exista. Atunci cand accesam o stare Theta, ne conectam la Creatorul a tot ceea ce exista pentru a vindeca o persoana.

Delta

O stare Delta a mintii se intampla atunci cand te afli in somn adanc. Undele cerebrale sunt incetinite la frecvente de la 0 la 4 cicluri pe secunda. Aceasta este acea stare care este utilizata atunci cand suna telefonul si intuitiv stim cine ne suna.

Gamma

Undele cerebrale Gamma sunt starea in care invatam si procesam informatiile. Undele Gamma stimuleaza eliberarea endorfinelor Beta. Acestea par sa fie implicate in activitatea mentala superioara, inclusiv perceptia si constiinta. In aceasta stare, ciclul undelor cerebrale este intre 40 si 5.000 pe secunda.

Atunci cand te aflii intr-o stare Theta-Gamma, esti in starea cea mai potrivita pentru vindecare instantanee. In procesul de vindecare instatanee, creierul poate emite de la 4 cicluri la 5.000 de cicluri pe secunda. In situatii mai speciale, a fost observata o fluctuatie directa a undelor cerebrale intre Gamma si Theta fara sa treaca prin alte frecente. Acesta este considerat un raspuns natural.

 
Subiectul:   theta healing Categoria:   corp Data: 2011-12-13
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Mai mult curaj in pat
 
Pasirea in afara zonei de confort poate fi exact ceea iti trebuie pentru a iti implini dorintele, a te apropria de partener si de a reimprospata relatia. ...
 
Ce este Tai Chi?
 
Ce este Tai Chi? Privind din punct de vedere occidental, Tai Chi poate fi cel mai bine descris ca o forma de miscare combinata cu yoga si meditatie. Initial derivata din artele martiale, miscarile lente si gratioase reflecta miscarile animalelor si ale pasarilor, ca simboluri sau "imagini" destinate sa ajute la deprinderea abilitatii cuiva de a-si concentra mintea si respiratia, urmand serie complexa de practici. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>