Tipuri de yoga - Tantra Yoga 

print
 
Tipuri de yoga - Tantra Yoga

Cuvantul "tantra" inseamna literal expansiune. Un yoghin tantra se concentreaza pe extinderea tuturor nivelelor de constiinta, cu scopul de a dezvalui si realiza realitatea suprema. Tantra se concentreaza pe aspectul dinamic al divinitatii numit Shakti, sau "mama cosmica".

Meditatia
Depasirea obiceiurilor negative

Practicantul de Tantra Yoga se straduieste sa se puna in acord cu energia spirituala dinamica, cu scopul de a transforma limitarile personale si a elibera blocajele subconstiente. Adevarata Tantra yoga este o cale pura, dar care a fost abuzata de catre unii aderenti auto-proclamati. Tantra yoga nu are nici o legatura cu sexualitatea, ci cu forta creatiei si transmutarii acestei energii in canale subtile.

Scopul practicii Tantra yoga este de a trezi si armoniza aspectele masculine si feminine, in interiorul fiecarei persoane, pentru a trezi spiritual si a realiza intregul univers ca o expresie a mamei cosmice, sau a fortei de viata divine.

Meditatia Tantra Yoga

Meditatia Tantra yoga este practicata de multe ori astfel: Un practicant sta calm si isi purifica mintea si inima de ganduri si dorinte rebele. Practicantul apoi simte forta vietii in el si treptat, prin imaginatie si sentiment, directioneaza forta de viata sa urce de-a lungul coloanei vertebrale, de la sezut in gat, iar apoi in frunte.

Atunci cand forta de vietii este adunata in frunte, yoghinul tantra, prin practica proiecteaza in fata sa la o distanta de 3-6 un corp de lumina si energie. Corpul de lumina din fata practicantului este incurajat sa devina dens si sa se extinda pana cand ajunge ca o forma umana.

Yoghinul tantric directioneaza apoi dragoste si devotament fata de corpul dinamic de lumina, care este o reprezentare profunda a sufletului si a esentei sale. De obicei, dupa 15 minute de meditatie, yoghinul invita lumina si energia sa revina incet in frunte si in corp, inapoi la baza coloanei vertebrale.

Prin practica meditatiei tantrice este simtita o reinnoire uimitoare, iar trezirea spirituala este accelerata. Tantricul devine constient ca forta vietii si esenta fiecarei persoane este cu adevarat divina.

Un alt aspect important al practicarii Tantra yoga este dedicarea cu care isi doreste sa elimine obiceiuri negative sau obsesii. Desigur, tantricul te-ar indemna sa renunti la orice obicei negativ doar prin simpla abandonare a acestuia.

Un incepator realizeaza ca a esuat in renuntarea la obiceiurile sale auto-distructive, deoarece acestea erau stabilite pe perioade lungi de timp. Adesea, inainte de a practica tantra yoga, practicantul a incercat sa se opreasca din a-si face rau prin fumat, abuz de alcool sau mancat excesiv, insa a esuat lamentabil dupa mai multe lupte. Acum, prin tantra, acesta incearca sa isi extinda constiinta si astfel sa isi transforme vechile obiceiuri.

Practicantul in loc sa permita gandurilor rebele sa preia conducerea, acesta le inlocuieste cu ganduri de iubire, despre Dumnezeu, despre bucurie si binecuvantare. Atunci cand simte nevoia sa fumeze, sau sa bea, se gandeste la ce-i mai bun, si incet incepatorul in tantra yoga lasa gandurile bune sa preia controlul si sa ii transforme obiceiurile negative.

Un yoghin tantric adevarat se gandeste la Dumnezeu tot timpul. In aceasta devotiune el este eliberat de obiceiuri distructive si intr-un final apare iluminarea.

 
Subiectul:   yoga Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-18
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Meditatia in viata cotidiana
 
Meditatia in viata cotidiana Meditatia nu este destinata doar oamenilor care traiesc intr-o pestera sau un ashram, si nici  persoanelor ale caror unic interes este spiritualitatea. Meditatia, la nivel fizic, relaxeaza corpul, il reface cu vitalitate si reface nivelul de energie, sanatatea si echilibrul. Meditatia previne oboseala  provenita din suprasolicitare. ...
 
Tai Chi
 
Tai Chi Tai Chi este o arta martiala mai usoara in comparatie cu omologii sai mai grei precum karate. Acesta este considerat un stil mai slab deoarece este mai putin puternic sipoate fi practicat si de persoanele in varsta. Cu toate acestea, acest lucru este in totala contradictie cu realitatea, deoarece Tai Chi Chuan este o arta martiala holistica care foloseste energia vitala "Chi" pentru sanatate, auto-dezvoltare si auto ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>