Tipuri de yoga - Mantra Yoga 

print
 
Tipuri de yoga - Mantra Yoga

Mantrele inseamna cuvinte, fraze sau silabe care sunt incantate cu precautie si cu atentie mare.

Meditatia Mantra Yoga implica cantarea unui cuvant sau a unei fraze, pana in punctul in care mintea si emotiile sunt depasite, si supra-constientul este dezvaluit si experimentat.

Mintea noastra rataceste foarte mult, iar muzica unei mantre poate salva mintea si o poate aduce inapoi la obiectul de meditatie. Atat ritmul cat si sensul sau, se combina pentru a ghida mintea inapoi in conditii de siguranta pana la punctul de meditatie - cea mai inalta constiinta.

Meditatia Mantra

In general, meditatia mantra implica cantarea cu voce tare pentru inceput, pana cand organismul este calm, iar atmosfera din jurul practicantului este linistita si placuta pentru meditatie. Apoi, meditatia in soapta apare aproape automat, iar forta de viata incepe sa se retraga din interior. In cantarea in soapta, forta de viata din organism este echilibrata si armonizata, pregatind calea pentru o stare de liniste profunda si de echilibru intre minte si emotii.

Cantarea in soapta se dizolva usor, iar forta de viata se misca si mai adanc, in timp ce tu introduci cantarea mentala. Cantarea mentala este practicata cat timp apar gandurile in minte. Ori de cate ori mintea este distrasa, mantra este pur si simplu cantata in aceeasi zona a mintii, acolo unde are loc distragerea. Mantra are puterea de a castiga mereu, doar daca ii este data o sansa.

In timp ce mantra te elibereaza de un gand, apoi de altul si, de asemenea, ajuta la dizolvarea distragerilor, mantra apoi incepe sa ajunga la frontiera supra-constiintei. Cantarea devine usoara. Nu este nevoie de nici un efort, nici o aparare impotriva distragerilor. Pacea si bucuria blanda iti vor umple mintea.

Ce anume mai face mantra?

In acest punct de cantare mentala usoara, mantra poate face doua lucruri:
1. Se poate dizolva in supra-constiinta.
2. Poate ajuta pentru inceput in ventilarea mintii subconstiente, casa de stocare a gandurilor tale vechi, sentimentelor, amintirilor care au fost neglijate sau nu au fost rezolvate.

Mantra poate crea o oportunitate pentru ca aceste ganduri si sentimente vechi, temeri vechi si griji sa fie eliberate sau vindecate.

Extaz prin Mantra Yoga

In aceasta etapa extatica de extaz continuu, vei simti ca si cum ai ajuns acasa. Ai sentimentul ca aceasta este adevarata ta natura - si adevarata ta proprietate, care a fost ignorata din cauza pozitiei dominante a mintii, emotiilor si lumii exterioare.

Te vei simti foarte bine in cele douazeci de minute de practica, in confortul sinelui supra-constient. Vei vedea ca o constiinta mai inalta vrea sa se intoarca la lumea exterioara. Aceasta vrea sa se exprime, sa iti atinga viata si pe cei dragi. Cuvintele mantrei re-apar in minte si tu inversezi intregul proces, trecand treptat la soapte si apoi la cantari cu voce tare.

In cele din urma, un meditator mantra traieste in extazul mantrelor, mereu prins in sensul si intelegerea spirituala a silabelor speciale. Cu toate acestea, pentru a afla care mantra este mai potrivita pentru tine, cel mai practic ar fi sa cauti un maestru sau un guru specializat in acest domeniu, care te poate invata si ajuta sa faci alegerea cea mai buna.

 
Subiectul:   yoga Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-18
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Cele mai uzuale convingeri
 
Cele mai uzuale convingeri Iata o scurta lista de convingeri comune care ne opresc sa traim o viata asa cum ne dorim, in toate domeniile. In theta healing, poti afla direct care sunt convingerile tale ce te limiteaza, si sa ii ceri Creatorului sa le elimine si sa le inlocuiasca cu convingeri pozitive, care sa te ajute sa iti restabilesti echilibrul pe care il cauti. ...
 
Despre geneza Universului
 
Despre geneza Universului Cum a luat nastere Universul? Suntem singuri in galaxie? Cat de vechi sunt originile Pamantului? Cate stele exista? Dar planete? Cu ce ne ajuta sa stim asta? La ce ne foloseste cunoasterea teoriei Big Bang-ului? Lista cu intrebari este destul de lunga. Insa, ca sa avem un punct de pornire, ne vom opri asupra genezei Universului. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>