Tipuri de yoga - Laya Yoga 

print
 
Tipuri de yoga - Laya Yoga

Fiecare forma de meditatie necesita prezenta unui profesor pentru a invata mai bine, insa pentru meditatia Laya yoga ai nevoie in special de ajutorul unui profesor. Exista cinci centre principale de energie pe coloana ta vertebrala si doua in zona capului. Meditatorul Laya yoga stie exact cum sa localizeze aceste centre de energie prin intermediul unui antrenament. Atunci cand aceste centre sunt localizate, ele functioneaza foarte asemanator cu usile de acces la diferite nivele de constiinta subtila.

Prin meditatia Laya yoga, de exemplu, simti centrul inimii care este localizat in interiorul coloanei vertebrale, direct in spatele inimii. Din acest punct, poti extinde constiinta si intra intr-un taram de lumina ca albastrul cerului (uneori si alte culori), si poti descoperi cat de usor este sa iubesti. Prin meditatia Laya yoga in centrul inimii tale, tu depasesti egoismul si egocentrismul. Devii capabil sa te ocupi de temerile si grijile tale cu ajutorul puterii extraordinare si intelegerii, pe care o dobandesti din "expansiunea inimii".

Centrii Laya Yoga
Cei cinci centri corespund aproximativ cu principalele domenii ale coloanei vertebrale.

Primul este situat in zona sezutului. Al doilea se afla in zona sacrumului. Al treilea este situat in spatele buricului. Apoi centrul inimii, pe care l-am mentionat inainte deja. Centrul gatului se gaseste in interiorul coloanei vertebrale la baza gatului, in spatele butonului din guler.

Primul centru important al capului este punctul care se afla cu jumatate de centimetru mai sus de locul in care se intalnesc sprancenele tale, care mai este numit si cel de-al treilea ochi. Al doilea centru al capului este situat in crestetul capului care mai este numit si coroana. Din punct de vedere tehnic, aceasta zona nu este deloc un centru, dar este considerata principala poarta de comunicare cu Divinitatea, pe acolo curgand lumina spirituala si energia prin tot corpul.

Daca se poate spune ca este benefic sa simti unde sunt centrele tale energetice, totusi nu se recomanda sa te concentrezi asupra acestor centri sau sa meditezi asupra unuia, fara ajutorul unui profesor specializat. Supra-stimularea unui centru poate cauza durere, confuzie sau dorinte intense.

Pe de alta parte, majoritatea oamenilor traiesc doar pe trei nivele de constiinta, si anume cel material, senzual si egoist, fara a deschide vreodata cele sapte centre care aduc constiinta superioara. Laya yoga, practicata alaturi de un instructor calificat reprezinta un efort extrem de valoros, care trebuie incercat pentru a deschide si alti centri energetici.

Laya Yoga te va ajuta sa scapi de obiceiuri vechi care sunt stocate in chackrele tale, astfel incat tu sa poti sa te eliberezi de temeri si griji si sa castigi intelegere si putere.

 
Subiectul:   yoga Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-18
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Despre Yoga
 
Despre Yoga Yoga preda notiuni de meditatie si exercitii fizice menite sa duca la iluminare spirituala, mentala si fizica. Exista multe tipuri diferite de yoga practicate astazi, cum ar fi Karma Yoga, Jnana Yoga, Raja Yoga, Hatha Yoga sau Kripalu Yoga. Yoga este un cuvant in sanscrita, inseamna unire si se refera nu numai la uniunea dintre corp, minte si spirit dar si la constiinta individuala si universala. ...
 
Sfaturi rapide in Feng Shui
 
Sfaturi rapide in Feng Shui Feng Shui este o filosofie chineza care ne invata cum putem crea armonie si echilibru in viata noastra. Cu practica putem imbunatati fiecare camera din casa. Oamenii cred ca Feng Shui iti poate imbunatati relatia, munca, prosperitatea si bunastarea. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>