Tipuri de yoga - Kundalini Yoga 

print
 
Tipuri de yoga - Kundalini Yoga

Yoga nu reprezinta doar o forma de exercitiu fizic. Aceasta este cunoscuta si pentru puterea ei de a revitaliza mintea, trupul si sufletul laolalta. Exista diferite tipuri de posturi (asane) care trebuie practicate pentru a te putea bucura de toate beneficiile care decurg din practica Yoga.

Ce inseamna Kundalini Yoga?

Kundalini Yoga inseamna de fapt trezirea energiei Kundalini, care se gaseste la baza coloanei vertebrale. Atunci cand o persoana incepe sa practice Kundalini yoga, acesta activeaza energia Kundalini prin diferite pranayamas. Aceasta forma de yoga este considerata si una dintre cele mai importante din ziua de azi.

Numele de Kundalini este derivat dintr-un cuvant sanscrit, care inseamna "spiralat in sus". Se spune ca aceasta energie este in forma unui sarpe incolacit, de aici si termenul de "spiralat in sus". Scopul principal al Kundalini Yoga este a trezi "sarpele" din interior. Aceasta energie ar trebui sa calatoreasca apoi spre crestetul capului, care ar permite persoanei sa experimenteze o stare de spirit sublima.

Odata ce energia Kundalini este trezita, aceasta trece prin diferite centre sau noduri energetice ale corpului uman. Exista sapte chakre care ofera putere atunci cand sunt stimulate. Pentru a intelege mai bine aspectele Kundalini Yoga, o persoana trebuie sa aibe o cunostinta relevanta despre sistemul nervos. Pentru ca de indata ce aceasta forta este trezita, ea incepe sa urce de-a lungul coloanei vertebrale, trimitind impulsuri electrice tuturor centrilor nervosi din coloana vertebrala.

Kundalini yoga imbina o varietate de posturi, incantatii si tehnici de respiratie. Aceste tehnici implica pozitionarea coloanei vertebrale, diferite metode de control al respiratiei, de utilizare a mantrelor si de asemenea, de imbunatatire a concentrarii mentala a persoanei.

Practicantii stilului Kundalini yoga sunt ferm convinsi ca aceasta forma de yoga acceseaza o energie infinita si stimuleaza nivele subtile in ceea ce priveste stadiul mental si fizic ale unui individ. Prin urmare, Kundalini yoga este cunoscuta si sub numele de Yoga de sensibilizare. Profesorul de Kundalini yoga nu preda mai departe elevului cunostintele sale, decat atunci cand acesta este personal sigur de angajamentul elevului fata de Yoga.

Ce se poate face pentru a trezi energia Kundalini?
- Practica asanas, mantre si Pranayama.
- Practica Hatha Yoga, Bhakta si Jnana Yoga.
- Invata cum sa iti sporesti abilitatea de concentrare a mintii.
- Cere ajutorul unui Guru expert.

Exista si unele masuri de precautie, care trebuie luate in considerare de cei care practica Kundalini Yoga. Se spune ca daca cineva incearca sa trezeasca energia Kundalini brusc, atunci pot obtine rezultate diferite. Atunci cand Kundalini Yoga nu este practicata in mod corect, aceasta poate duce la: confuzie mentala, durere de cap, stres, psihoza, schimbari de dispozitie, depresie, respiratie neregulata si comportament imoral.

Din aceasta cauza, Kundalini Yoga necesita prezenta sau asistenta unui instructor profesionist. Kundalini Yoga cere rabdare, perseverenta si devotament din partea practicantului. Yoghinii sustin ca un Kundalini trezit este inceputul drumului care duce spre iluminare.

 
Subiectul:   yoga Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-19
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Meditatia in viata cotidiana
 
Meditatia in viata cotidiana Meditatia nu este destinata doar oamenilor care traiesc intr-o pestera sau un ashram, si nici  persoanelor ale caror unic interes este spiritualitatea. Meditatia, la nivel fizic, relaxeaza corpul, il reface cu vitalitate si reface nivelul de energie, sanatatea si echilibrul. Meditatia previne oboseala  provenita din suprasolicitare. ...
 
Kempo
 
Kempo Kempo este un stil interesant de arte martiale, in sensul ca arata modul in care culturile pot fuziona si beneficia de invatare una de la alta. Kempo este o forma japoneza de arte martiale. Cu toate acestea, originile sale sunt legate de China si inca mai are influente foarte puternice din sistemele chinezesti. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>