Tipuri de yoga - Kriya Yoga 

print
 
Tipuri de yoga - Kriya Yoga

Kriya Yoga este un amestec de practici Raja, Jnana si Bhakti. Cuvantul "kriya" inseamna "sa faca, sa faca un efort", sau "a transforma".

Unul dintre principalele moduri in care Kriya este practicata este un program zilnic de auto-disciplina a mintii si a corpului, introspectie si devotament fata de Dumnezeu.

Un alt mod in care este Kriya yoga practicata in lumea de astazi este in directionarea fortei vitale in susul si in josul coloanei vertebrale, transformand starea meditatorului pana cand are loc realizarea spirituala. Aceasta tehnica este transmisa in mod privat prin initiere de la un guru sau un practicant mai vechi al acestei metode. Ambele forme de Kriya sunt profund legate si foarte vechi, iar cateva milioane de oameni le practica in intreaga lume.

Kriya Yoga si-a gasit locul in vietile unor persoane care sunt in cautarea unei cai spirituale. Acest tip de yoga este orientat pe yoga kundalini si pe tehnici de meditatie, prin care se invata anumite principii spirituale si ezoterice. Din pacate, ca multe alte structuri similare de centre de influenta spirituala, te invata in esenta ca puterea ta se afla in afara ta si in consecinta ai nevoie de un guru, sau un maestru pentru a-ti putea accesa spiritualitatea.

Kriya Yoga are cateva obiective atat atragatoare cat si promitatoare. Aceasta are scopul de a elimina "obstacolele" din minte si din corp. Acest punct de vedere este foarte interesant deoarece ceea ce este un obstacol pentru o persoana, s-ar putea sa nu fie pentru alta. Acest fapt arunca o lumina foarte interesanta asupra structurilor de putere si sistemelor de credinta si pune in evidenta de ce este important sa iti mentii suveranitatea sinelui in minte si in actiune.

Care sunt beneficiile Kriya Yoga?

Beneficiile Kriya Yoga sunt multe si variate, insa acestea pot fi clasificate in trei grupe - spirituale, mentale si fizice. Unele beneficii din fiecare categorie sunt dupa cum urmeaza:

Beneficii spirituale
- Arzi semintele de karma rea, care sunt cauza principala a tuturor suferintelor noastre, fie ca acestea sunt de natura spirituala, mentala sau fizica. Chiar daca acestea apartin unei vieti trecute sau prezente.
- Te vei bucura de capacitatea de a te baza mai mult pe un sentiment de dezvoltare a intuitiei, pentru o orientare corecta in viata.

Beneficii mentale
- Vei dezvolta o abilitate de concentrare foarte buna care te va ajuta in fiecare aspect al vietii tale.
- Vei putea dezvolta anumite abilitati mentale care te vor ajuta in viata.

Beneficii fizice:
- Prin arderea semintelor de karma fizica rea, te vei bucura de o sanatate mai buna in aceasta viata sau intr-o viata viitoare.

- In general, o persoana care este dedicata practicii corecte a Kriya Yoga, asa cum este aceasta predata de Paramahansa Yogananda, ca regula, va fi eliberata din samsara (ciclul de reincarnari).

 
Subiectul:   yoga Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-19
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Procese in respiratie
 
Procese in respiratie Un adult in stare de repaus inhaleaza si expira de aproximativ 16 ori pe minut. De fiecare data, o jumatate de litru de aer este inhalat si expiratt. La sfarsitul unei expirari normale, o persoana poate forta plaminii sa elibereze o jumatate de litru suplimentar de aer, insa in plamini va ramine in permanenta un litru de aer care nu poate fi expirat. ...
 
In cuplu pune-te pe primul plan
 
In cuplu pune-te pe primul plan Atunci cand imbini noile informatii acumulate cu experimentarea acestor informatii impreuna cu partenerul(a) tau/ta, se naste un proces numit de oamenii de stiinta "auto-expansiune", care poate duce la o relatie mai stransa si satisfacatoare. Insa ne putem intreba: este aceasta o modalitate egoista sau o atitudine sanatoasa care poate duce la o fericire de durata? ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>