Tipuri de yoga - Karma Yoga 

print
 
Tipuri de yoga - Karma Yoga

Karma Yoga, numita si disciplina de actiune, se bazeaza pe invataturile lui Sri Krishna in Bhagavad-Gita, cea mai sfanta dintre scripturile hinduse. Karma Yoga cere aderarea la datoria cuiva, ramanand in acelasi timp detasat de recompensa. In mod simplu, acest tip de yoga promoveaza actiunea cea dreapta.

Karma Yoga isi invata adeptii sa actioneze intr-un mod altruist, fara vreun atasament pentru orice obiect si sa actioneze cu integritate. Invatatorii de Karma Yoga cred ca tot ceea ce spui si tot ceea ce faci rezulta unele consecinte, pentru care trebuie sa isi asumi intreaga responsabilitate.

Karma inseamna a face si aceasta se refera la principiul universal al cauzei si efectului. Pentru fiecare efect exista o cauza, iar adeptul realizeaza ca el, in situatia lui prezenta experimenteaza efectele a unei serii de cauze pe care acesta le-a generat.

Practicantul realizeaza ca pentru o viata mai buna si mai implinita, el trebuie sa isi schimbe gandurile si sentimentele, si sa se exprime prin actiunile sale care inlocuiesc atitudinile si obiceiurile vechi cu cauze noi.

Prin stabilirea acestor cauze noi, adeptul acestui tip de yoga este convins de efectele benefice si de succese care apar in calea sa si a celor dragi.

Meditatia Karma Yoga

Meditatia Karma Yoga este:
1. Renuntarea intr-un mod constient la motivele egoiste care tind sa subjuge spiritul cuiva. Adeptul de Karma Yoga trebuie sa caute un mod de a inceta sa lucreze, sa vorbeasca, sa actioneze, sau chiar sa mediteze intr-un fel care in cele din urma ii recompenseaza numai dorintele personale. Un yoghin karma doreste sa traiasca pentru o putere divina, sau pentru un sine superior - sufletul - si nu pentru ego-ul sau.

2. Dedicarea de sine: actiunile cuiva, gandurile, cuvintele si sentimentele sunt oferite lui Dumnezeu. Yoghinul karma poarta o credinta mare ca Dumnezeu este creatorul, in mod ideal, si ca sinele inferior - inima, mintea si mainile sunt dedicate lui Dumnezeu pentru scopurile sale.

Practicantul Karma Yoga nu isi doreste nimic altceva decat sa fie un instrument, un slujitor al iubirii, lumii si vointei lui Dumnezeu.

Cum poti practica Karma Yoga in viata de zi cu zi?

Nimic nu ar putea fi mai usor. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa-ti faci datoria in mod corect, fara a tine cont de recompensele pe care le va aduce si sa faci tot ceea ce poti in fiecare zi. Cat timp iti tii mintea concentrata mai mult pe Dumnezeu, atunci practicarea Karma Yoga este ca si facuta.

 
Subiectul:   yoga Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-16
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Prezentare maestru Thich Nhat Hanh
 
Prezentare maestru Thich Nhat Hanh Thich Nhat Hanh este unul dintre cei mai respectati maestrii Zen, poet, activitist pentru pace si drepturile omului ai timpurilor noastre. S-a nascut in Vietnam in anul 1926 si s-a calugarit de la varsta de 16 ani. ...
 
Creaza-ti spatiul de meditatie
 
Creaza-ti spatiul de meditatie Practica unui tip de meditatie este un lucru apreciat de multi dintre noi. Daca ai fost deja introdus in lumea meditatiei atunci cunosti faptul ca prima conditie este putina intimitate - si anume un loc sigur si linistit unde nu vei fi deranjat. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>