Tipuri de yoga - Yoga Bhakti 

print
 
Tipuri de yoga - Yoga Bhakti

Bhakti yoga este una dintre cele 6 ramuri importante ale practicii yoga, care reprezinta calea iubirii, auto-transcendere sau devotament complet pentru divinitate. Bhakti Yoga se bazeaza pe doctrina "Iubirea este Dumnezeu si Dumnezeu este Iubirea".

Bhakti este un termen sanscrit care semnifica o dragoste plina de fericire, altruista si coplesitoare a lui Dumnezeu, precum iubirea fata de tata, mama, copil, prieten sau orice relatie sau aspect personal al lui Dumnezeu, care gaseste raspuns in inima practicantului. Bhakti semnifica atat devotament cat si un atasament iubitor la divin. In termenii cei mai stricti, acest cuvant semnifica "participarea".

Bhakti Yoga, care mai poarta numele si de yoga devotionala, este calea cea mai naturala pentru cei care cauta predominant implinire emotionala si stare de bine. Ca atare, yoginii ce porneasc pe calea devotionala, literalmente participa in Divin prin renuntare, devotament, serviciu, venerare si, in cele, din urma sunt atrasi in unirea mistica cu divinitatea.

Acest tip de yoga practica de obicei meditatia prin vizualizare, gandire si simtire ca o putere divina este asezata sau sta in fata practicantului. Bhakta revarsa dragostea inimii sale, adorarea, si impartaseste gandurile sale cele mai profunde, si se refera la acea putere pana cand un flux continuu de constientizare se misca intre aceasta si practicantul yoga.

Acest flux continuu de iubire si de forta vitala aduce o stare de supra-sensibilizare, care se numeste in general, o stare sau bhava.

Unitatea Bhakti

In mod general, in aceasta forma de meditatie - meditatia bhakti - exista o constientizare de relationare sau impreunare. Adeptul este constient de puterea divina si de propria sa fiinta, si a relatiei dintre divinitate si devotatul respectiv. Uneori, cu toate acestea, adeptul isi pierde constiinta de sine si este constient doar de puterea divina. De asemenea, in timp ce Bhakta experimenteaza spiritul puterii divine, sau constiinta, se muta in devotat, il umple si locuieste in el.

Atat in starea de impreunare cat si in experienta de unitate, tu esti transformat: caracterul tau este imbunatatit. Astfel, perioadele de constiinta superioara vin mai des. Odata cu dezvoltarea mai mare, aspirantul care practica meditatia bhakti, traieste intr-o stare permanenta de comuniune cu puterea divina.

Daca esti interesant de acest de tip de yoga, atunci exploreaza-ti relatiile personale. Aceasta relatie permanenta nu este un lucru static. Aceste relatii sunt mereu noi si invioratoare, si continua sa incante practicantul de Bhakti Yoga pe tot parcursul vietii sale.

Practicantul Bhakta Yoga, de asemenea, din pricina lejeritatii starii de spirit, dezvolta o abilitate speciala de a experimenta o profunda samadhis, si alte stari de constientizare pe care se concentreaza practicienii de Yoga.

 
Subiectul:   yoga Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-14
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Tipuri de yoga - Tantra Yoga
 
Tipuri de yoga - Tantra Yoga Cuvantul "tantra" inseamna literal expansiune. Un yoghin tantra se concentreaza pe extinderea tuturor nivelelor de constiinta, cu scopul de a dezvalui si realiza realitatea suprema. Tantra se concentreaza pe aspectul dinamic al divinitatii numit Shakti, sau "mama cosmica". ...
 
Aromaterapia - 7 beneficii
 
Aromaterapia - 7 beneficii Aromaterapia este o practica foarte veche care poate fi folosita acasa pentru a trata diferite boli sau dureri. Aceasta este o terapie vindecatoare care foloseste uleiuri esentiale din plante pentru a trata si a alina boli. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>