Tipuri de posturi in Yoga 

print
 
Tipuri de posturi in Yoga

Yoga este pe cale de a deveni una dintre formele cele mai preferate de exercitiu fizic pentru sanatate generala buna si chiar un mod de a pierde in greutate, impreuna cu asigurarea unei bunastari mentale si spirituale pentru oameni din intreaga lume.

Yoga presupune diferite tipuri de respiratie si exercitii de intindere care tind sa ajute pe cineva sa dezvolte muschi flexibili si suplii, articulatiile si tendoanele flexibile si de asemenea permite cuiva sa ramana flexibil si suplu.

Posturi Yoga si Respiratia

Respiratia este o parte foarte importanta in practica exercitiilor yoga. Nu trebuie sa iti tii respiratia niciodata in timpul unei posturi. De asemenea, asigura-te ca respiratia ta nu este fortata sau incordata. Respiratia lucrata este un semn ca lucrezi prea mult si ar trebui sa iesi din postura mai usor. Cand cineva incepe sa practice yoga, acesta poate rezista timp de trei respiratii adanci, in majoritatea posturilor yoga. Daca te simti confortabil in acea postura, poti prelungi timpul, insa daca te simti incomod trebuie sa iesi din acea postura imediat.

Tipuri de posturi in Yoga

Postura asezat - Aceasta postura este utila in practicarea exercitiilor de respiratie si tehnici de relaxare si meditatie. Postura asezat este de multe ori folosita ca incalzire, sau ca punct de plecare pentru o alta postura. Efectuarea acestei posturi poate ajuta la imbunatatirea starii tale si la deschiderea soldurilor.

Postura in picioare - Aceasta postura este folosita ca incalzire sau ca punct de plecare pentru o alta postura. Postura in picioare este benefica pentru intarirea picioarelor, deschiderea soldurilor si pentru imbunatatirea sentimentului de echilibru.

Inversiuni - Inversiunile sunt posturi excelente pentru a efectua imbunatatirea circulatiei sangelui, linistirea mintii si pentru imbunatatirea sanatatii generale. Inversiunile sunt, de asemenea, eficiente in inversarea procesului de imbatranire si reducerea efectului gravitatiei asupra corpului tau.

Posturi de relaxare si de restabilire - Este important ca dupa fiecare practica Yoga sa acorzi si putin timp pentru efectuarea posturii de relaxare si de restabilire. Poti folosi acest timp pentru a-ti relaxa corpul si mintea, pentru a permite energiei eliberate prin posturile practicii tale sa se miste liber in tot corpul tau.

Posturi contrare - O postura contrara este o postura yoga care intinde coloana vertebrala in directia opusa fata de postura precedenta, sau intoarce coloana vertebrala intr-o pozitie neutra.

Intoarceri - Poti efectua intoarceri pentru a intinde si intari musculatura abdominala si pentru a creste flexibilitatea coloanei vertebrale si imbunatatirea circulatiei. Intoarcerile imbunatatesc functionarea organelor interne, oferindu-le o doza proaspata de sange, in timp ce tu practici aceasta postura si iti eliberezi corpul.

Posturi de echilibrare - Acest tip de posturi sunt foarte bune pentru imbunatatirea echilibrului si coordonarii, precum si dezvoltarea capacitatii tale de a ramane nemiscat intr-o postura. Pastrarea unui corp echilibrat te incurajeaza sa te concentrezi si sa iti echilibrezi mintea.

Aplecari redirectionate - Aceste posturi iti intind spatele, in special tendoanele. Aplecarile redirectionate sunt folosite si pentru eliberarea tensiunii, calmarea mintii si domolirea sistemului nervos. Aceasta postura este similara cu postura indoirii spatelui, care ajuta la mentinerea coloanei vertebrale puternica si supla.

Indoirea spatelui - Postura indoirii spatelui este una dintre cele mai interesante posturi in Yoga. Aceasta ajuta la indreptarea spatelui tau si mentinerea coloanei vertebrale puternice si suple. Indoirea spatelui, de asemenea, deschide partea din fata a corpului, in special zona pieptului.

 
Subiectul:   yoga Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-14
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Buddha Razand - remediu in Feng Shui
 
Buddha Razand - remediu in Feng Shui Buddha Razand este cunoscut de asemenea si ca Buddha al fericirii. Legenda spune ca nimic nu ar putea face mai fericit pe acest Buddha decat sa vada problemele oamenilor, grijile si tristetea transformandu-se in fericire. Se spune ca zambetul sau din interior ii radiaza pe intreaga sa fata. El aduce fericire oriunde ar merge. ...
 
Universul Holografic
 
Universul Holografic Cresterea cercetarilor in domeniul fizicii cuantice si cautarea pentru o intelegere mai buna a campului energetic uman a adus o descoperire cu totul noua, si anume ca traim intr-un univers holografic. Nu numai ca traim intr-un camp de energie in continua transformare care raspunde la gandurile si simturile noastre, dar ceea ce consideram a fi ”mintea” exista nu numai in creier dar si in acest domeniu dina ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>