Tipuri de hipnoza 

print
 
Tipuri de hipnoza

De-a lungul anilor, hipnoza a primit critici destul de acide, unele argumente fiind justificate, dar o mare parte dintre ele a venit de la cei care nu inteleg cu adevarat puterea hipnozei. Cu toate acestea, lucrurile se schimba incet si acum hipnoza este acceptata chiar si in lumea medicala ca un instrument foarte puternic si eficient.

Tipuri de hipnoza

1. Hipnoza traditionala

Hipnoza traditionala exista de ceva vreme iar acum este reprezentata de ceea ce cred majoritatea oamenilor atunci cand aud termenul de hipnoza. Hipnoza traditionala este practica prin care hipnotizatorul introduce subiectul intr-o transa hipnotica, si apoi il determina sa faca lucruri specifice prin comenzi directe si sugestii. Din acest tip de hipnoza a evoluat si hipnoza de scena.

2. Hipnoterapia

Hipnoterapia reprezinta utilizarea hipnozei pentru a sustine procesul de vindecare sau dezvoltarea pozitiva de orice fel. Aceasta este folosita de obicei pentru a face fata problemelor psihologice, domeniu in care hipnoza poate fi foarte puternica.

Atunci cand este aplicata cu succes, hipnoterapia poate reprograma modele mentale de comportament si poate permite controlarea anumitor dezechilibre, cum ar fi fobii, temeri irationale, vicii si emotii negative. Hipnoterapia poate fi utilizata de asemenea si pentru a controla senzatiile de durere, iar aceasta a fost utilizata pentru a efectua interventii chirurgicale pe pacienti pe deplin constienti, care altfel s-ar afla in agonie daca nu ar fi utilizata hipnoza.

3. Auto-hipnoza

Auto-hipnoza este o forma de hipnoza indusa pe sine, si de obicei implica subiectul care invata o serie de proceduri sau urmareste o inregistrare a acestui proces. Auto-hipnoza este o alta forma a hipnoterapiei, iar un hipnoterapeut va recomanda auto-hipnoza pentru pacientii sai. Aceasta a fost comparata cu meditatia, astfel, poate fi folosita si pentru relaxare. Singura diferenta dintre hipnoza si auto-hipnoza este ca atunci cand utilizezi auto-hipnoza vei actiona la sugestiile proprii si nu la cele ale unui hipnotizant.

4. Hipnoza NLP (Programare Neuro-Lingvistica)

Hipnoza NLP este o alta forma de hipnoza similara cu auto-hipnoza, dar se concentreaza mai mult pe comportamentul oamenilor. NLP a inceput ca o forma de terapie psihologica similara cu hipnoza, si a fost initial folosita pentru a aborda problemele psihologice, cum ar fi depresia, fobiile, tulburarile de invatare si altele.

Desi acest lucru este destul de similar si in prezent, NLP este utilizat ca un instrument de auto-ajutor si este adesea folosit pentru a promova un sentiment de bunastare. Hipnoza NLP este folosita pentru a aborda problemele psihologice sau de comportament si pentru a imbunatati pur si simplu starea de bine a unei persoane. Aceasta este un instrument excelent pentru motivarea si cresterea increderii in sine.

 
Subiectul:   hipnoza Categoria:   minte si emotii Data: 2012-02-07
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Gaseste-ti motivatia si pasiunea de a trai
 
Gaseste-ti motivatia si pasiunea de a trai Cu totii avem nevoie de pasiune pentru a simti ca traim. Si cu totii avem nevoie de o motivatie pentru a trai. Cum ne putem gasi pasiunea de zi cu zi pentru a face ca fiecare clipa sa merite traita? Cum ne putem gasi motivatia care sa serveasca drept sustinere pentru a trai cu pasiune? Depinde doar de noi. ...
 
Cum sa empatizezi prin comunicare non-verbala
 
Cum sa empatizezi prin comunicare non-verbala Comunicarea face parte din structura de identitate a fiecarei persoane. Prin intermediul comunicarii reusim sa ne exteriorizam  gandurile, ideile, sentimentele. Fara comunicare, viata ar fi greu de imaginat. Si fara comunicare ar fi aproape imposibil sa relationam cu cei din jurul nostru. Este foarte important sa stii ca procesul de comunicare nu se limiteaza doar la caracteristica sa verbala, el este mult mai c ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>