Tipuri de cristale si proprietatile lor 

print
 
Tipuri de cristale si proprietatile lor

Exista multe lucruri fascinante pe Pamant. Florile fascineaza prin multitudinea de culori si miresme, oceanele fascineaza prin vastitatea lor, oamenii fascineaza prin creativitatea lor, animalele fascineaza prin comportamentul lor, iar cristalele fascineaza prin vibratia lor si energia ce o emana. Iar aceasta energie este raspandita in tot universul.

Asa cum in fiecare om exista o gena ce il face unic, asa si in fiecare cristal exista o particula ce ii determina unicitatea. Exista mai multe tipuri de cristale, iar fiecare vibreaza diferit. Iar frumusetea acestui dar al naturii consta in abilitatea de a interactiona cu energia umana. Cercetatorii au demonstrat ca sentimentele umane au o forma fizica. Acea forma fizica este reprezentata de cristalele formate in moleculele de apa inghetata. Cercetatorul care a descoperit acest lucru se numeste Dr. Emoto.

Criterii de clasificare a cristalelor
De regula, cristalele sunt catalogate in functie de doua caracteristici: pe de-o parte forma fizica, pe de alta parte, compozitia chimica. Astfel putem intalni cristale cubice, hexagonale, trigonale, fiecare denumire reprezentand numarul de fete alte cristalului. In ceea ce priveste compozitia chimica putem intalni cristale covalente, ce sunt de regula formate dintr-o singura molecula (diamantul) sau cristale ionice, atomii acestora sunt uniti de forte electromagnetice (sarea de bucatarie) etc.

Cele mai cunoscute si des intalnite cristale sunt insa cele de cuart, tocmai pentru ca exista o intreaga varietate a acestor tipuri de cristale, spre exemplu: cuartul roz, ametistul, cuartul clar, agatul, onixul etc. Aceste tipuri de cristale sunt populare datorita efectului asupra purtatorului. Se spune ca fiecare dintre aceste cristale poate sa confere fie intelepciune, fie sanatate, virtute sau chiar vindecare.

Tipuri de cuart
Cuartul transparent, este un cristal ce se poate intalni in roci, sub forma de nisip sau sub forma de cristale hexagonale. Despre acest tip de cuart, cunoscut si sub numele de flori de mina, se spune ca energizeaza chakrele superioare si tocmai de aceea este recomandat pentru meditatie. Printre efectele benefice asupra sanatatii se numara: reducerea febrei si a durerilor, stimularea activitatii cerebrale, reducerea durerilor de cap, de dinti.
 
Ametistul este un cristal de culoare violet. De multe ori este folosit ca si bijuterie sau obiect decorativ. Putini sunt cei ce ii cunosc tainele despre adevaratele proprietati. Are capacitatea de a crea o bariera protectoare in jurul purtatorului ferindu-l de energiile negative. Este un calmant natural fiindca blocheaza stresul geopatic. In antichitate grecii credeau ca ametistul ii poate scapa de betie.

Onixul, asemeni ametistului, este deseori intalnit ca si bijuterie sau obiect decorativ. Este un cristal de culoare inchisa, de regula negru sau alb-negru. Se spune despre acesta ca poate conferi fericire, forta, putere si totodata este recomandat persoanelor ce lucreaza in stres. Vechii egipteni utilizau onixul pentru a fabrica produse de olarie.

Agatul este un cristal ce prezinta o serie de dungi colorate diferit. Si acest cristal este intalnit foarte des printre bijuterii. Se spune despre acestea ca poate conferi puratorului secretul longevitatii, al fidelitatii in casnicie si al vindecarii. Este totodata benefic pentru maduva oaselor, stomac, rinichi, splina, ficat, colon, precum si in cazuri de infertilitate. In Egiptul antic agatul se folosea ca si sigiliu sau ca si obiecte decorative.

 
Subiectul:   cristale Categoria:   eco-planeta noastra Data: 2011-03-26
 
Autor:          roxana b.

"...ma caracterizeaza: dorinta de a face intotdeauna ceva mai mult decat pot, incapatanarea de a nu renunta niciodata, ambitia de a lupta pentru ceea ce imi doresc, curajul de a accepta infrangerile si de a invaĊ£a din ele, optimismul permanent si admiratia pentru tot ce inseamna valoare."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Cristalele si utilitatea lor in viata oamenilor
 
Cristalele si utilitatea lor in viata oamenilor Experienta a demonstrat ca tratamentul cu ajutorul cristalelor (sau cristaloterapia) este cel mai eficient si ajuta la purificarea aurei si indepartarea traumelor imprimate pe aceasta. In urma acestui tratament se pot obtine urmatoarele efecte: relaxare, dezvoltare spirituala, cunoastere de sine, realizarea unui echilibru intre minte, trup si suflet, cresterea capacitatii de concentrare etc. ...
 
Atasamentul emotional fata de obiecte sau cum sa ne facem curatenie in viata
 
Atasamentul emotional fata de obiecte sau cum sa ne facem curatenie in viata De-a lungul vietii adunam din calatoriile noastre obiecte care mai tarziu se transforma in amintiri. Suveniruri, covoare, carti, bibelouri, obiecte decorative, toate cu scopul de a ne aduce aminte de un anumit loc in care am ajuns sau de o anumita persoana. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>