Tai Chi - origini 

print
 
Tai Chi - origini

Originile artei Tai Chi se regasesc cu peste o mie de ani in urma. Cel care este in mod traditional considerat ca fiind fondatorul Tai Chi este calugarul Chang San-feng care a locuit la manastirea Wu Tang, si se pare ca a trait intre 960 si 1460 d.Hr, cu toate ca unii cercetatori se indoiesc de existenta sa si sustin ca este o figura mitica.

Teoria spune ca Chang San-feng a infiintat un stil care combina ambele tehnici: lupta si alte miscari. Initial concepute pentru a creste fluxul de energie in corp, in timp s-a creat o forma al acestui gen de arta care a devenit manifestarea fizica a gandirii taoiste.

Mergand chiar si mai departe in timp, stramosii Tai Chi-ului poti fi regasiti si in secolul al saselea: un Bodhidharma a vizitat manastirea Shaolin si a dezvoltat un sistem de exercitii pentru calugari, pe care i-a vazut ca au o stare fizica prosta din pricina faptului ca meditau foarte mult. Acest exercitiu a fost cunoscut sub numele de Optsprezece Forme de Executii Lohan. Mai tarziu, in secolul al optulea, acest sistem s-a dezvoltat in 37 de forme "Kung-Fu Lung", care spre deosebire de alte scoli de Kung-Fu a fost bazat pe o abordare mai usoara.

De asemenea, putem observa si ca in secolul al treilea, medical Hua-tu' a creat un sistem de exercitii pentru a ajuta digestia si circulatia, bazat pe miscarile animalelor si ale pasarilor.

Tai Chi Chuan, forma originala de lupta a Tai Chi-ului, tradus inseamna Pumn Suprem Final, "chuan" insemnand o metoda de lupta. Spre deosebire de multe alte arte martiale care erau agresive sau pasive, principiul de baza al Tai Chi Chuan a fost acela de lupta blanda - absorbind energia adversarului agresiv si folosind-o impotriva lui. Acesta este un principiu de yin si yang, un echilibru al contrariilor unde blandetea este folosita sa invinga agresivitatea: maximum "patru stropi pentru a devia o mie de kilograme".

Imagineaza-ti un adversar cu o greutate dubla fata de a ta aruncand spre tine un pumn puternic - un adept al Tai Chi Chuan ar face un pas inapoi, ar absorbi pumnul prin apucarea pumnului si tragandu-l pe langa el si folosind energia adversarului si miscarea acestuia ar dezechilibra atacatorul. Sau acesta ar putea reactiona in mai multe feluri, folosind mereu aceleasi principii de baza.

Desi este "blanda", aceasta forma a fost foarte violenta, proiectata pentru ucidere si mutilare, intr-un mod eficient si stiintific. Modernul si non-violentul Tai Chi, a fost dezvoltat mult mai tarziu, cand nevoia de lupta a scazut treptat - desi practicantul de Tai Chi este intotdeauna constient ca formele pe care le aplica sunt aceleasi ca si cele de lupta, dar mai lente.

In secolul al XVIII-lea, Yang Lu-chan a indepartat eticheta de "secret" de pe forma, si a inceput propriul sau stil Yang de Tai Chi, care a devenit cunoscut la curtea imperiala precum "Yang cel de netrecut".

 

 
Subiectul:   tai-chi, qi gong, chi kung Categoria:   corp Data: 2011-09-15
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Posturi Yoga - Virabhadrasana
 
Posturi Yoga - Virabhadrasana Termenul virabhadrasana este o conjuctie dintre doua cuvinte, virabhadra si asana, ceea ce inseamna literalmente postura de razboinic. Precum sugereaza si numele acestei posturi, aceasta este foarte similara cu pozitia pe care o detine un razboinic. ...
 
Beneficiile imbratisarii
 
Beneficiile imbratisarii Majoritatea dintre noi au un anumit tip de dificultate in exprimarea personala, sau pur si simplu nu ne impartasim sentimentele suficient cu oamenii de langa noi. O modalitate de a imbogati comunicarea, de a insenina cea mai intunecata zi si chiar de a indulci inca putin o zi buna, este prin imbratisare. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>