


- Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]
- Drumul catre tine insuti - M. Scott Peck [carte]
- 7 obiceiuri ale increderii in sine
- Eckhart Tolle - Un Nou Pamant [carte]
- Obiective de dezvoltare personala
- Obiective de Anul Nou
- Brian Tracy - Punctul Focal [carte]
- "The Body Image Workbook" - Thomas Cash [carte]
- Official Hugs - Martha Bolton [carte]
- Larry Crane - Cursul de abundenta [carte]



Sugestii pentru un somn mai bun


Obiceiurile proaste legate de somn sunt printre cele mai frecvente probleme intalnite in societatea noastra. Ne culcam prea tarziu si ne trezim prea devreme. Somnul nostru este intrerupt de medicamente, produse chimice si munca, si ne suprastimulam cu activitati tarzii in noapte, cum ar fi televizorul.
Iata cateva sugestii despre cum sa iti imbunatatesti somnul:
- Fixeaza o ora de culcare si o ora de trezire. Nu permite ca timpul de culcare si trezire sa fie ales aleatoriu. Corpul se obisnuieste sa adoarma la un anumit moment, dar numai in cazul in care acest lucru este relativ fix.
- Evita somnul in timpul zilei. Daca tragi un pui de somn pe parcursul zilei, atunci este mai mult ca probabil ca nu vei putea sa adormi noaptea.
- Evita cofeina cu 4-6 ore inainte de culcare. Aceasta include bauturi care contina cofeina, cum ar fi cafea, ceai si multe sucuri, la fel si ciocolata.
- Evita consumul de alcool cu 4-6 ore inainte de culcare. Multi oameni cred ca alcoolul ii ajuta sa doarma. Desi alcoolul produce un efect de somn imediat, cateva ore mai tarziu nivelul de alcool in sange incepe sa scada si se produce un efect de trezire.
- Evita mancarurile grele, picante sau dulci cu 4-6 ore inainte de culcare. Acestea pot afecta capacitatea ta de a ramane adormit.
- Practica miscare fizica in mod regulat, dar nu chiar inainte de culcare. Exercitiile fizice regulate, in special dupa-amiaza pot ajuta la aprofundarea somnului, pe cand exercitiile intense cu 2 ore inainte de culcare pot reduce capacitatea de a dormi.
- Foloseste asternuturi confortabile, deoarece in caz contrariu acestea pot preveni un somn bun. Evalueaza daca aceasta este sau nu o problema si fa schimbarile necesare.
- Gaseste o setare confortabila a temperaturii pentru dormit si pastreaza camera aerisita bine. Daca dormitorul este prea calduros sau racoros este posibil sa ramai treaz din aceasta cauza.
- Blocheaza fiecare zgomot care iti distrage atentia si elimina cat mai multa lumina posibil.
- Rezerva patul pentru somn, si nu il utiliza ca pe un birou, camera de lucru sau recreere. Lasa-ti corpul sa se obisnuiasca cu patul, ca fiind asociat cu somnul.
- Incearca o gustare usoara inainte de culcare. Laptele cald si alimentele bogate in triptofan -care este unul dintre cei 8 aminoacizi importanti pe care organismul nu ii poate sintetiza - cum ar fi bananele, te pot ajuta sa dormi mai bine.
- Practica tehnici de relaxare inainte de culcare. Aceste tehnici de relaxare pot fi yoga, respiratie profunda si alte tehnici care te pot ajuta la ameliorarea anxietatii si reducerea tensiunii musculare.
Subiectul: minte, ganduri | Categoria: corp | Data: 2012-02-16 |
Autor: iuliana s. |
"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."
Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.
Recomanda articolul :
Mai multe articole text»
Din aceeasi categorie


7 obiceiuri ale increderii in sine



7 obiceiuri ale increderii in sine
Introducere in reflexologie [video]
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]
![Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]](/images/articles/thumbs/pescarusul_jonathan_livingston.jpg)