Stiinta moderna si Huna 

print
 
Stiinta moderna si Huna

Recent, studiile in constiinta aplicata si alte experimente distincte ale facultatii Princeton au dovedit stiintific, dincolo de orice indoiala a oricarui sceptic, ca puterea constiintei asa cum a fost ea descrisa de vechii kahunas exista.

Huna este o abordare pragmatica a utilizarii puterii mintii tale pentru a influenta anumite evenimente si evolutii din lumea exterioara. Premisa in Huna consta in faptul ca mintea umana de zi cu zi poarta puterea de a difuza ganduri sau imagini intr-o interconectare pre-problema. Mai mult, aceasta emisie de informatii energizate are puterea de a afecta direct, nu numai materia fizica, dar si gandurile oamenilor.

Daca aceasta premisa spirituala polineziana este corecta, atunci intreaga abordare a vietii in cultura occidentala a fost din pacate rasturnata la 360 de grade. Cele mai multe nume mari ale fizicii contemporane, precum Max Planck, Davin Bohm si Albert Einstein au scris despre influenta misterioara a constiintei asupra materiei si a evenimentelor externe.

Cu toate acestea, doar recent, s-a putut construi aparatura destul de performanta pentru a testa aceste presupuneri stiintifice.

Ultimii douazeci de ani constituie puncte de reper in cercetarea constiintei. Exista o serie de studii pe plan mondial care pot fi mentionate, insa cel mai solid set de studii care demonstreaza stiintifica prezenta si comportamentul constiintei este acela inceput in anul 1979 de catre Robert Jahn, un profesor de stiinte aerospatiale al scolii Princeton, Scoala de Inginerie si Stiinte Aplicate. Studiul acestuia se referea la demonstrarea stiintifica a fenomenelor constiintei.

O proba esentiala in ceea ce priveste modul in care constiinta se manifesta in plan fizic, a reiesit din studiile de la Princeton, efectuate asupra unei influente pe care o poate avea constiinta asupra unei anumite actiuni. Traditia Huna considera ca aspectele complementare hu(masculin) si na(feminin) sunt esentiale pentru responsabilizarea personala. Descoperirile lor indica in mod clar, ca atunci cand doua minti sunt puse impreuna ele se influenteaza reciproc. Mai mult, echilibrarea sexelor opuse, Hu si Na in termeni Huna, duce la performanta in mod evident consolidata, in timp ce un dezechilibru puternic de doar Hu-Hu si Na-Na genereaza rezultate inversate. Aceasta perspectiva neasteptata in functionarea constiintei se va dovedi a fi de mare ajutor.

O alta descoperire cheie care reiese din studiile facultatii Princeton, este ca atunci cand doua persoane heterosexuale (feminin-masculin, Hu-Na), se intampla sa fie legate printr-o relatie de prietenie sau casatorie, si au o legatura puternica de iubire, rezultatele lor sunt aproape de sase ori mai mari decat ale oamenilor singuri.
In cele din urma, stiinta moderna a dat nastere unei discipline formale de explorare a procesului Huna, in cercurile academice, care este numita "mecanica cuantica a constiintei".

 
Subiectul:   samanism Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-02
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Cu ce te poate ajuta Huna
 
Cu ce te poate ajuta Huna Daca iti doresti sa inveti principiile pragmatice si procedurile Huna pentru a-ti imbunatati viata, iata o lista de beneficii realiste la care te poti astepta: ...
 
Tipuri de yoga - Tantra Yoga
 
Tipuri de yoga - Tantra Yoga Cuvantul "tantra" inseamna literal expansiune. Un yoghin tantra se concentreaza pe extinderea tuturor nivelelor de constiinta, cu scopul de a dezvalui si realiza realitatea suprema. Tantra se concentreaza pe aspectul dinamic al divinitatii numit Shakti, sau "mama cosmica". ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>