Starea de flux si adevarata fericire 

print
 
Starea de flux si adevarata fericire

Despre fericire se poate vorbi foarte mult. Fiecare om isi are propria sa definitie a fericirii, insa nu toata lumea cunoaste adevarata fericire. Uneori spunem ca suntem fericiti pentru ca am luat o nota mare la scoala, ca avem o masina noua sau o casa noua.

Adevarata fericire se rezuma insa la cu totul altceva. Fericirea absoluta se refera la constientizarea propriilor sentimente si la concentrarea atentiei asupra a ceea ce ne dorim cu adevarat. Aici intervine starea de flux. Multa lume merge insa impotriva acestei stari, pentru ca normele sociale impun o anumita conduita si o anumita stare mentala, limiteaza dorintele si adevaratele placeri in viata, doar pentru ca de-a lungul vremii dogmele sociale s-au propagat intr-o anumita directie.

Daca societatea la un anumit moment a dictat ca toti copiii sa mearga la universitate pentru a obtine o diploma care sa le asigure mai tarziu un loc de munca, fiecare parinte s-a grabit sa isi inscrie copilul la facultate. Dorinta aceasta a apartinut parintelui. Poate in cazul copilului lucrurile au stat altfel.

De exemplu, am putea presupune ca noi am vrea sa studiem canto la o facultate de muzica. Parintii nostri de cand ne-am nascut isi doresc ca noi sa intram la facultatea de medicina. Cu siguranta ideea noastra de a deveni solisti nu i-ar incanta si asta pentru ca ei ne-au proiectat noua un viitor in concordanta cu normele sociale.

Mai exista insa si o alta varianta, aceea in care parintii nu au reusit sa se realizeze profesional si incearca sa transfere aceasta sarcina asupra copiilor. Un parinte se simte realizat in momentul in care copilul sau ajunge sa fie ceea ce el nu a reusit cu mult timp in urma.
A cui este dorinta? A copilului sau a parintelui sau? Parintele este cel care crede ca stie ce este mai bine pentru copilul sau, insa copilul stie sigur ca nu calea pe care parintele i-a ales-o este ceea ce isi doreste el.

Adesea nu suntem fericiti pentru ca ii lasam pe ceilalti sa aleaga in locul nostru sau omitem sa ne ascultam sentimentele. Ne lasam purtati de ceea ce mintea noastra ne dicteaza si uitam ca fericirea se simte, nu se gandeste. De fapt, cand noi simtim ca am vrea sa mergem intr-o excursie la Paris si asta ne-ar face fericiti, ne gandim la cat de multi bani am cheltui pe drum si acest lucru ne-ar cauza ore suplimentare de munca urmatoarea luna.  Renuntam, asadar la dorinta noastra si la un lucru care ne face fericiti pentru a sta acasa si a ne gandi doar la cum ar fi fost la Paris. Asta inseamna sa ne opunem starii de flux.

Atunci cand procedam asa, ne opunem curgerii firesti a vietii si ne plasam singuri obstacole in calea fericirii. Adevarata fericire este cea dictata de sentimente si nu de reguli sociale sau de pragmatismul nostru intr-o situatie sau alta. Starea de flux inseamna sa dam frau liber sentimentelor si sa ne preocupam mai putin de ceea ce se spune in jurul nostru. Daca ne dorim sa fim cantareti in loc de medici, ar trebui sa ne inscriem la o facultate de muzica. Intotdeauna vocea inimii este cea care ar trebui sa se auda mai tare. Fericirea si ratiunea nu intotdeauna merg bine impreuna!

 
Subiectul:   fericire Categoria:   minte si emotii Data: 2011-03-26
 
Autor:          alexandra

"Dezvoltarea personala este o arta. Este arta de a te desavarsi pe tine insuti ca propria creatie. Imi place sa scriu si sa impartasesc din gandurile mele celor care au nevoie de ele. Geniul exista pentru a fi daruit. Fac acest lucru prin ceea ce scriu, sa daruiesc o particica din mine in fiecare articol."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Alege sa-ti urmezi scopul vietii!
 
Alege sa-ti urmezi scopul vietii! Viata inseamna alegere, inseamna sa alegi sa iti asumi responsabilitatea pentru alegerea ta. Viata inseamna sa traiesti, sa iubesti, sa suferi, sa plangi, sa razi, sa lupti, sa crezi. Viata inseamna tot ce te inconjoara. Ai de invatat mereu cate ceva din fiecare lucru pe care il intalnesti in calea ta; trebuie doar sa privesti. Viata inseamna sa ii oferi un scop demn si sa lupti pentru ceea ce iti doresti! ...
 
7 obiceiuri ale increderii in sine
 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>