Sistemul celor 7 cuvinte 

print
 
Sistemul celor 7 cuvinte

Sistemul celor 7 cuvinte este o harta a cuvintelor cu cel mai mare impact asupra vietii noastre. Indiferent de domeniul in care este folosit, menirea lui este de a limpezi viziunea oamenilor asupra cuvintelor si a puterii acestora. Care sunt cele 7 cuvinte cu un impact atat de important asupra vietii noastre si ce reprezinta ele?

Nu - este cuvantul care adesea stabileste granitele pana la care putem merge sau pana la care le permitem celorlalti accesul in vietile noastre. Parintii nostri, profesorii nostri, fratii sau surorile noastre, vor sa ne vada intr-un anumit fel, intr-un anumit loc. Dar daca asta concura cu viziunea noastra despre propria noastra viata? Daca ceea ce ne dorim noi este diferit de ceea ce isi doresc ceilalti? Avem dreptul sa spunem NU, ori de cate ori ne este invadata viata sau intimitatea. In fond, suntem oameni diferiti, cu idei diferite si viziuni diferite. Nu putem fi intotdeauna ceea ce vor ceilalti sa fim.

Buna!/Salut!
- reprezinta doua cuvinte deschizatoare de drumuri. Nimic ciudat pana aici. Acestea doua sunt cele mai uzuale cuvinte pe care le folosim atunci cand facem cunostinta cu cineva. Au un efect de introducere si de cunoastere. Un salut atrage dupa sine un alt salut. Si de aici o ocheada, sau o intreaga conversatie, fie ca este vorba de prieteni de-o viata sau de cunostinte recente.

Multumesc! - este un cuvant pe care il folosim atunci cand cineva ne ofera ceva, ne spune o vorba buna sau ne este alaturi intr-o situatie dificila. Spunem multumesc pentru a ne exprima recunostinta si multumirea. Spunem multumesc cand iubim, cand primim un cadou, cand cineva ne da restul la cumparaturi sau cand cineva ne face un serviciu. Putem spune multumesc si fara motiv, doar exprimandu-ne recunostinta pentru tot ceea ce avem, pentru faptul ca suntem sanatosi si ca cineva ne iubeste. Putem spune multumesc indiferent de context. Si chiar vom fi multumiti de tot ceea ce avem.

La revedere! - reprezinta o despartire sau o continuare. Intr-un dialog uzual, "La revedere" reprezinta incheierea unui dialog si despartirea celor doi interlocutori. Intr-un context mai amplu, "La revedere" reprezinta un sfarsit si un nou inceput, ca si un pas spre mai departe. Inseamna a trece peste ceva si a merge inainte. Inseamna a avansa spre un alt loc, lucru sau situatie.

Te rog! - inseamna cooperare si viziune, prietenie si ajutorare. Folosim "Te rog" atunci cand avem nevoie de ceva, vrem sa obtinem ceva sau vrem ca cineva sa faca ceva pentru noi. Intr-un colectiv sau intr-o relatie aceste cuvinte inseamna cooperare si actiune.

Iarta-ma! - reprezinta asumarea responsabilitatii si eliberarea de vina. Spunem "Iarta-ma" cand gresim, cand jignim, cand nedreptatim, cand mintim. Spunem "Iarta-ma" in mai toate aspectele vietii noastre, uneori intentionat si alteori doar pentru a o spune. "Iarta-ma", atunci cand vine din interior inseamna responsabilizare si eliberare. Prin iertare suntem absolviti de vina si ne simtim usurati.

Da! - reprezinta asumarea unui fapt concret, a unei situatii de viata. "Da!" inseamna acceptare si impacare cu noi insine. "Da!" inseamna energie, inseamna viata, inseamna un nou inceput, inseamna colaborare si prietenie. "Da!" inseamna conformare sau alegere.

Aceste 7 cuvinte, sunt unele dintre cele mai importante si cu un impact major asupra vietii noastre, a viziunilor si realizarilor noastre. Lumea este alcatuita din cuvinte si cele 7 cuvinte reprezinta cele 7 fundatii ale unei vieti stabile si echilibrate.

 
Subiectul:   comunicare Categoria:   minte si emotii Data: 2010-05-12
 
Autor:          alexandra

"Dezvoltarea personala este o arta. Este arta de a te desavarsi pe tine insuti ca propria creatie. Imi place sa scriu si sa impartasesc din gandurile mele celor care au nevoie de ele. Geniul exista pentru a fi daruit. Fac acest lucru prin ceea ce scriu, sa daruiesc o particica din mine in fiecare articol."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Ce este dezvoltarea personala?
 
Ce este dezvoltarea personala? Pana la urma, la ce se refera dezvoltarea personala? Practic dezvoltarea personala ne ajuta sa scoatem la iveala cele mai bune calitati ale noastre, si sa traim in armonie deplina cu noi insine. Cu alte cuvinte, dezvoltarea personala studiaza si influenteaza comportamentul uman cu scopul de a identifica acele calitati pe care daca le punem in practica, ne schimbam complet perspectiva si modul de viata. ...
 
EFT - cum iti poate imbunatati viata?
 
EFT - cum iti poate imbunatati viata? EFT poate face o mare diferenta in calitatea vietii tale. Existe diferite moduri in care aceasta tehnica te poate ajuta sa iti traiesti viata in cel mai placut mod, ajutandu-te in probleme atat fizice cat si emotionale. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>