Sincronicitatea "intamplatoare" 

print
 
Sincronicitatea

Carl Jung prezinta notiunea de sincronicitate ca fiind " inlantuirea a-cauzala a doua sau mai multe fenomene psiho-fizice". O definitie buna daca nu este scoasa din sfera psihologicului. Sincronicitatea insa, privita din perspectiva relatiei noastre cu Universul precum si a relatiei cauza-efect nu este deloc a-cauzala. Este determinata de o cauza careia ii urmeaza indeaproape un efect.

Sa luam un exemplu. Atunci cand eram copii si ne doream foarte tare ceva, era de ajuns sa ii spunem mamei si aceasta ne cumpara lucrul respectiv. Aici cauza era dorinta noastra, iar efectul, faptul ca primeam intotdeauna ceea ce ne doream. Termenul de sincronicitate insa a fost preluat din psihologie si adaptat pana si in domenii oculte ale stiintei.

Daca ar fi sa urmam ceea ce ne spune Legea atractiei si anume ca atragem intotdeauna ceea ce gandim, ne putem da seama ca si aici exista o relatie de cauza si efect. Legea atractiei este insa doar o unealta foarte puternica pe care putem sa o folosim in favoarea sau in defavoarea noastra. Puterea gandurilor pe care le transmitem este doar o mica parte din mecanismul complex care genereaza relatia cauza-efect.

Atunci cand ne alegem drumul in viata, automat transmitem ganduri care vor declansa efecte. Ideal ar fi sa privim intregul tablou decat doar o particica din el, pentru ca atunci vedem totul mai obiectiv. Cand suntem subiectivi ne gandim doar la ceea ce ne intereseaza pe moment, dar sincronicitatea nu este momentana. Efectele ei se vad in timp.

Toate evenimentele din viata noastra sunt inter-conectate. Nimic nu se intampla fara motiv si nimic nu ni se intampla din senin fara ca noi sa fi atras asta. Sincronicitatea este un mister pentru multi dintre noi, insa el poate fi dezlegat prin disponibilitatea de a intelege mai profund ceea ce nu putem intelege la prima vedere.

Sincronicitatea in psihologie este legata si de coincidente. In viata de zi cu zi au loc coincidente mai mult sau mai putin fericite. Si acestea sunt determinate de ceea ce credem si de ceea ce gandim. La fel stau lucrurile si atunci cand ne este teama de ceva.

Daca ne temem de paianjeni este mult mai probabil sa avem parte de ei mai des decat daca nu ne-am teme. Suntem ceea ce gandim! Atragem ceea ce gandim. Coincidentele sunt atrase de ceea ce gandim. Sincronicitatea functioneaza in concordanta cu ceea ce gandim.

Este indicat sa fim atenti la tot ceea ce se intampla in jurul nostru, indiferent cat de evidente sunt anumite situatii sau cat de ascunse. Este important sa cercetam si sa cautam raspunsuri acolo unde nu ne-am fi gandit niciodata ca le vom gasi, pornind chiar de la fenomenul sincronicitatii.

 
Subiectul:   spiritualitate Categoria:   spiritualitate Data: 2011-03-26
 
Autor:          alexandra

"Dezvoltarea personala este o arta. Este arta de a te desavarsi pe tine insuti ca propria creatie. Imi place sa scriu si sa impartasesc din gandurile mele celor care au nevoie de ele. Geniul exista pentru a fi daruit. Fac acest lucru prin ceea ce scriu, sa daruiesc o particica din mine in fiecare articol."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Natura Karmei
 
Natura Karmei Karma este o lege in sine, care opereaza in domeniul sau propriu, fara interventia unui factor extern si independent de conducere. Fericirea si suferinta, care sunt parti comune ale umanitatii, sunt efectele inevitabile ale cauzelor. Din punct de vedere budist, acestea nu sunt recompense si pedepse exercitate de o putere supranaturala, sau hotarari omnisciente asupra unui suflet care a facut rau sau bine. ...
 
25 de lectii pentru succes in afaceri - Jack Welch
 
25 de lectii pentru succes in afaceri - Jack Welch Jack Welch este legendarul CEO al companiei GE, General Electric. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>