Sincronicitatea 

print
 
Sincronicitatea

Sincronicitatea este un fenomen in care un eveniment din lumea de afara coincide in mod semnificativ, cu o stare de spirit psihologica. Sincronicitate - este un termen introdus de catre psihologul Carl Gustav Jung. Termenul de sincronicitate a fost introdus recent si in constiinta culturii pop de catre artistul Sting, care la randul sau este pasionat de Jung.

Carl Jung a definit sincronicitatea ca "un principiu de conectare intamplatoare", in esenta o conexiune misterioasa intre psihicul personal si lumea materiala, avand in vedere faptul ca la baza acesteia sunt doar forme diferite de energie. Jung a asociat experientele sincronice cu relativitatea spatiului si a timpului, si un grad de inconstienta.

Sincronicitatea este formata din doi factori:
1. O imagine inconstienta vine in constiinta fie direct (de exemplu, literalmente) sau indirect ( simbolizat sau sugerat) sub forma unui vis, a unei idei sau premonitii.
2. O situatie obiectiva coincide cu acest continut. Una este la fel de enigmatica ca si cealalta.

Aspectele diverse si confuze ale acestui fenomen sunt explicabile de ipoteza exitentei unui cordon neintrerupt de spatiu-timp relativ psihic. De indata ce un continut psihic trece de pragul constiintei, fenomenele sincronice marginale dispar, timpul si spatiul isi reiau influenta lor obisnuita si constiinta este mai izolata in subiectivitatea sa.

Pentru a intelege mai bine conceptul de sincronicitate a lui Jung, o persoana trebuie sa faca o Calatorie de Integritate, numita si "Unus Mundus". Literalmente Unus Mundus inseamna o singura lume. Unus Mundus este considerata casatoria mistica si regala dintre rai si pamant, soare si luna, rege si regina. Aceasta este reuniunea finala a spiritului, sufletului si trupului nostru cu sufletul lumii.

Ai experimentat un moment Unus Mundus?

Acest moment este unul trecator, atunci cand te simti in armonie totala cu fluxul si pulsul universului. Este un moment scurt in care stii cumva si simti ca vietile noastre sunt misterios orchestrate de catre o putere mai mare decat noi insine. Este un moment stralucitor in care simti ca reprezinti mai mult pe lume.

Iata cateva exemple de sincronicitati:

1. Sa presupunem ca te pregatesti sa pleci intr-o excursie in San Francisco. Inainte sa mergi la culcare, iti setezi ceasul desteptator de la radio sa te trezeasca dimineata cu muzica. Cand radioul se aprinde in dimineata urmatoare, cantecul de la radio este: " If you're going to San Francisco..." Sincronicitate - coincidenta semnificativa, aparent fara legatura de cauzalitate.
2. Esti acasa, si pentru nici un motiv aparent incepi sa te gandesti la cineva la care nu te-ai mai gandit, sau nu l-ai mai vazut de ani de zile, iar in acelasi timp suna telefonul si este persoana la care te-ai gandit.
3. Intr-o noapte visezi despre cineva care a fost important in viata ta. Este vorba de cineva care nu a mai fost in viata, visele sau gandurile tale pentru o perioada lunga de timp. Visul iti lasa un sentiment de ingrijorare pentru acea persoana. Mai tarziu descoperi ca cineva drag acelei persoane a murit in aceeasi noapte, si a fost practic in momentul in care si tu ai avut acel vis tulburator.

 
Subiectul:   univers, unitate Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-27
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Spiritualitatea astazi
 
Spiritualitatea astazi Spiritualitatea deriva din spirit. Spiritul inseamna ratiune, constiinta, gandire. Facand abstractie de celelalte defintii pe care dictionarul le da in privinta cuvintelor spirit si spiritualitate, am decis sa ma opresc asupra insemnatatii de gandire sau constiinta. Spiritualitatea poate fi privita ca o constiinta umana generala, globala, sintetizata. Vorbim de spiritualitate indiferent de religie, de dogma, de divin ...
 
Stiinta moderna si Huna
 
Stiinta moderna si Huna Huna este o abordare pragmatica a utilizarii puterii mintii tale pentru a influenta anumite evenimente si evolutii din lumea exterioara. Premisa in Huna consta in faptul ca mintea umana de zi cu zi poarta puterea de a difuza ganduri sau imagini intr-o interconectare pre-problema. Mai mult, aceasta emisie de informatii energizate are puterea de a afecta direct, nu numai materia fizica, dar si gandurile oamenilor. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>