Sfintia sa Karmapa - despre tehnologia inimii [video] 

print
 


 

In discursul Ted, sfintia sa Karmapa incepe cu o povestioara despre el insusi. Inca de tanar i-au fost date responsabilitati diferite. A simtit de multe ori ca planurile fusesera deja facute pentru el. I s-au dat haine pe care trebuia sa le imbrace, i s-a spus unde trebuie sa mearga si ce trebuia sa faca. Inainte de viata sa formala de Karmapa, traia in Tibet.

Un grup de oameni ce cautau urmatorul Karmapa au ajuns si in casa sa, spunandu-le parintilor ca el este urmatorul Karmapa. Multa vreme oamenii l-au intrebat cum a fost cand oamenii aceia au venit sa il ia. Din acel moment viata i s-a schimbat. I se parea interesant si a crezut ca va avea mai multe lucruri cu care sa se joace.

In final, nu s-a dovedit a fi asa de amuzant. A fost pus intr-un mediu controlat si i-au revenit mult mai multe responsabilitati. A fost separat de parinti si nu a avut multi prieteni. Era tratat ca o statuie. A fost separat de cei dragi si viata de Karmapa nu i s-a parut deloc interactiva. La 14 ani marturiseste ca a fugit din Tibet.

Karmapa ne spune ca nu a existat nici o secunda o separatie reala fata de iubirea pe care o simte in inima sa pentru parintii sai. Inca mai pastreaza legatura cu mama sa prin telefon. Atunci cand o aude, sentimentul de iubire profunda care ii leaga ii aduce mult mai aproape unul de celalalt iar distanta nu este un obstacol real in calea iubirii neconditionate.

Desi este multumit de evolutia tehnologica a lumii, Karmapa nu este multumit de modul in care oamenii stiu sa se conecteze intre ei, de la inima la inima. Conceptul de conexiune inima-inima si minte-minte ii ridica provocari la nivelul sau, deoarece paradoxul este ca desi tehnologia ar trebui sa ne ridice nivelul de trai, ceea ce facem pentru a ne catara in copac submineaza insusi copacul. Uneori ignoram influenta subtila a celorlalte inimi asupra noastra.

Conceptul de suferinta in lumea de azi nu creaza destul ecou in inimi, iar a fi in armonie cu calea fericirii este sa ne deschidem inimile. Sa ne urmam calea cu compasiune si iubire.

 
Subiectul:   suflet Categoria:   spiritualitate Data: 2011-03-22
 
Autor:          alexandra

"Dezvoltarea personala este o arta. Este arta de a te desavarsi pe tine insuti ca propria creatie. Imi place sa scriu si sa impartasesc din gandurile mele celor care au nevoie de ele. Geniul exista pentru a fi daruit. Fac acest lucru prin ceea ce scriu, sa daruiesc o particica din mine in fiecare articol."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole video»


Din aceeasi categorie

Rumi - Fara asteptari [video]
 

Acest video prezinta un slide frumos, prin care este prezentat un mesaj simplu si profund, "fara asteptari". ...
 
Chakra 2 - Chakra sexului [video]
 

Chakra 2 se numeste chakra sexului deoarece acest cuvant ii descrie mai bine functiile decat chakra sacrala sau chakra burtii. Aceasta chakra guverneaza sexualitatea care reprezinta mult mai mult decat procesul de procreatie. Chakra sexului guverneaza carisma, creativitatea si sexualitatea.  ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>