Sex sau relatie 

print
 
Sex sau relatie

Nu trebuie sa cauti prea departe astazi in societatea noastra pentru a vedea ca sexul a depasit multe aspecte ale culturii. Este la televizor, pe copertile revistelor, in fiecare colt de pe internet, si copiii nostrii par sa se fi scufundat in aluzii si continuturi sexuale directe.

Foarte multi oameni par sa isi trateze corpurile ca si cum ar fi parcuri de distractii, lasand aproape pe oricine sa faca o plimbare. Multi dintre noi si-au pierdut respectul de sine, si-au estompat limitele si nu inteleg ceea ce este iubirea si intimitatea cu adevarat. Intr-adevar suntem oameni care cauta placere si multi oameni de stiinta ar spune ca acest lucru face parte din noi.  Putem privi inapoi la radacinile noastre precum animale si acolo putem gasi motive neurochimice la intrebarea "de ce cautam placere?".

Desi avem radacini care ne conecteaza la lumea animala avem de asemenea si un creier care functioneaza la un nivel superior. Darul lobului frontal este ca putem folosi capacitatea de a gestiona tendintele primitive si animalice inevitabile. Oamenii trebuie sa fie provocati sa isi considere intentiile, valorile, emotiile, atitudinile si alegerile.

Conceptul de iubire este unul amplu, deoarece avem un cuvant care descrie atat de multe stari emotionale, iar aceasta lipsa de atentie la detaliile acestui concept foarte important este o problema majora in cultura noastra. Exact cum iubim noi lucrurile? Poti sa iubesti pe mama ta, tatal tau, copiii tai, sora ta, fratele tau, prietenul tau, unchiul, matusa, varul, profesorul, seful, studentul, tara, echipa, scoala ta. Poti sa iubesti chiar si o zi insorita, o inghetata, plaja, mersul la schi, baseball-ul, fotbal-ul, precum si animalele de companie. Unii spun ca iubesc si sexul.

Intrebarea este, chiar si cu aceasta scurta lista de lucruri pe care putem sa le iubim, le iubim in acelasi fel? Probabil ca nu. Cu toate acestea folosim acelasi cuvant pentru a descrie atat de multe stari de emotie. Utilizarea cuvantului `iubire` este oarecum neglijenta si produce confuzie care, in consecinta, ne  afecteaza relatiile si atitudinile fata de intimitate si sex.

Multi oameni cred ca acea atractie eros, care este adesea puternica, este de ajuns pentru a duce o relatie la nivelul urmator. Erosul va disparea la un moment dat, deoarece acesta este doar o experienta neurofiziologica. Problema este ca atunci cand erosul dispare, cu ce raman cele doua persoane? De cele mai multe ori acestia raman cu nimic si relatia se sfarseste.

Dezvoltarea unei prietenii profunde si admirarea persoanei cu care esti in relatie sunt elemente cruciale pentru o relatie de succes. Este usor sa te deschizi la indemnul dorintelor primitive si sa permiti emotiilor sa preia controlul, numai pentru a te trezi cuprins de rusine a doua zi. Din fericire ne-am nascut cu abilitatea de a rationa dincolo de sinele nostru primitiv si de a invata sa ne respectam pe noi insine si pe cei din jurul nostru. Cu totii ne datoram asta!

 
Subiectul:   iubire, cuplu, sexualitate Categoria:   minte si emotii Data: 2012-01-28
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Cele 5 atribute ale autodisciplinei
 
Cele 5 atribute ale autodisciplinei Autodisciplina este calea spre o viata mai usoara si spre o munca cu mult mai eficienta. De ce trebuie sa tinem insa cont atunci cand suntem abia la inceput si vrem sa ne disciplinam pentru a ne facilita existenta? Cele 5 atribute ale autodisciplinei sunt menite sa ne faca sa nu ne abatem de la drumul pe care l-am ales, sa il urmam si sa ne faciliteze procesul de deprindere al disciplinei. In fond, nu e usor sa depri ...
 
Este util sa ne spalam creierul
 
Este util sa ne spalam creierul Brainwashing este un termen perceput intr-un mod negativ de catre majoritatea oamenilor. Insa creierul nostru ar avea nevoie de cate o "spalare" uneori. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>