


- Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]
- Drumul catre tine insuti - M. Scott Peck [carte]
- 7 obiceiuri ale increderii in sine
- Eckhart Tolle - Un Nou Pamant [carte]
- Obiective de dezvoltare personala
- Obiective de Anul Nou
- Brian Tracy - Punctul Focal [carte]
- "The Body Image Workbook" - Thomas Cash [carte]
- Official Hugs - Martha Bolton [carte]
- Larry Crane - Cursul de abundenta [carte]



Schimbare din impuls ... cu prudenta?


Te-ai intrebat vreodata care este pretul schimbarii? Cat de greu platim o schimbare nascuta din impuls? Ce avem de pierdut? Relatii, prietenie, angajamente. Si nu numai atat.
Schimbarile pe care le facem din impuls ne afecteaza si pe noi insine, nu numai relatiile cu ceilalti. Putem plati din greu aceste schimbari care ne afecteaza fizic, psihic, moral, social. Putem pierde sau putem iesi in castig.
Important este ce ne dorim sa obtinem. Daca vrem sa obtinem avantaje de pe urma schimbarii noastre, ar trebui sa fim atenti la lucrurile pe care le influenteaza schimbarea si in noi insine, pentru ca putem castiga pe de o parte si pierde pe cealalta. Ai fi tentat sa spui ca o schimbare nu poate aduce decat lucruri bune. Gresit. Pasii pe care ii facem atunci cand dorim sa schimbam ceva la noi, daca nu sunt ganditi inainte, pot sa ne ne aduca atat rau cat si bine.
Cat de mare este pretul schimbarii?
Cand impulsul de a ne schimba vine de la altcineva decat de la noi insine, presiunea este imensa. Nimeni nu poate face ceva ce i se impune, cu drag sau cu dedicatie. Impunand cuiva schimbarea, nu facem altceva decat sa dictam ceea ce am vrea noi sa vedem, nu ceea ce ar vrea acea persoana sa ne arate. In acest caz, pretul schimbarii este mai mult decat am putea plati.
Destramarea unei relatii, pentru ca simtim ca nu mai merge si vrem o schimbare, s-ar putea sa fie o decizie proasta. Vom regreta, probabil, ca am actionat in pripa si vom incerca sa refacem lucrurile. Insa daca pe cei pe care i-am indepartat din preajma noastra gestul acesta i-a ranit, ne va fi foarte greu, daca nu imposibil, sa ii determinam sa se poarte ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
Schimbarea locului de munca poate avea un pret la fel de mare. Atunci cand renuntam la un loc de munca stabil, care ne aduce satisfactii si vrem sa ne incepem propria afacere, suntem tentati de ideea de a castiga mai multi bani si uitam sa luam in calcul si riscurile pe care le presupune un astfel de demers.
Ce avem de pierdut? In primul rand, siguranta unui loc de munca. In al doilea rand, o stabilitate financiara pe care o afacere pe cont propriu nu ne-o poate oferi de la inceput. Un back-up, in cazul in care afacerea da gres si o sursa de venit in cazul in care aceasta ne va consuma toate resursele financiare. Mi-ai putea spune ca acest lucru este antonimul dezvoltarii si al evolutiei in campul muncii, al dobandirii independentei financiare si personale. Insa nu este asa. A analiza riscurile inseamna a fi precaut si a actiona cu grija, pentru a nu lasa sa se duca pe apa sambetei toata munca anterioara.
Nimanui nu ii plac esecurile. Tocmai de acestea ne fereste analizarea schimbarilor pe care vrem sa le facem in viata personala, profesionala si nu numai: de a nu pierde ceea ce avem, pentru un impuls care cu siguranta suna bine, insa nu este intotdeauna viabil.
Paza buna trece primejdia rea si asa este si cand vine vorba de schimbare. Orice schimbare negandita, impusa, atrage dupa sine schimbarea cursului vietii, in sensul dorit de noi sau nu.
Pentru ca pretul schimbarii sa nu fie prea mare, este nevoie sa ne luam masurile de precautie si sa avem un plan bine stabilit inainte de a incepe un proces de schimbare, fie ca este vorba de un nou loc de munca, de ruperea unei relatii in care nu ne mai simtim confortabil sau de a fi mai buni pentru noi insine.
Subiectul: schimbare, zona de confort | Categoria: succes, cariera, bani | Data: 2011-03-26 |
Autor: alexandra |
"Dezvoltarea personala este o arta. Este arta de a te desavarsi pe tine insuti ca propria creatie. Imi place sa scriu si sa impartasesc din gandurile mele celor care au nevoie de ele. Geniul exista pentru a fi daruit. Fac acest lucru prin ceea ce scriu, sa daruiesc o particica din mine in fiecare articol."
Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.
Recomanda articolul :
Mai multe articole text»
Din aceeasi categorie


7 obiceiuri ale increderii in sine



7 obiceiuri ale increderii in sine
Introducere in reflexologie [video]
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]
![Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]](/images/articles/thumbs/pescarusul_jonathan_livingston.jpg)