Schimba-ti atitudinea 

print
 
Schimba-ti atitudinea

Ceea ce vedem depinde de cum privim. Schimbarea atitudinii noastre ne poate schimba viata.

Cu totii am auzit aceasta de-a lungul vietii, inca de cand eram copii si pana la maturitate. "Schimba atitudinea" este sfatul pe care il primim atunci cand comportamentul nostru trebuie schimbat. Una este sa auzim acest lucru ca sfat, insa este cu totul altceva sa intelegem importanta faptului de a ne schimba atitudinea la locul de munca si acasa, si cum aceasta ne poate schimba viata.

Schimbarea atitudinii este rezultatul final, dar trebuie sa existe anumite conditii pentru o ajustare pe termen lung a atitudinii astfel incit sa oservi schimbari pozitive in viata ta.

1. Simt al scopului
Oricine vrea sa iti orienteze atitudinea spre polul pozitiv are nevoie de un simt al scopului si al realizarii pentru a ajunge in punctul dorit. Atunci cand simti ca actiunile tale conduc spre realizarea unui obiectiv dorit, atitudinea ta este aliata cu un scop pozitiv. Cand se intampla acest lucru, iti traiesti viata avand sentimentul ca realizezi ceva si ca ai o directie pozitiva.

2. Pasiune
Gandeste-te de cate ori in viata ai avut o pasiune arzatoare pentru ceva. Fie ca e vorba despre cariera sau o relatie, atunci cand exista pasiune, efortul si atentia pe care le-ai acordat zilelor, este mai mult decat probabil ca intreaga ta viata a fost modificata pozitiv. Exista o expresie cunoscuta: "gaseste un loc de munca pe care il iubesti si nu vei mai munci nici o alta zi din viata ta". Pasiunea conduce atitudinea si iti permite sa vezi dincolo de obstacole, deoarece imaginea de ansamblu este ceea ce conteaza cu adevarat.

3. Crede in munca ta
Fie ca ne place sau nu, petrecem o mare parte din viata muncind in ocupatia aleasa. Indiferent de cum iti castigi veniturile, atitudinea ta buna sau rea se va disipa si in alte aspecte din viata ta. A fost o vreme in istorie cand oamenii erau limitati la alegerea carierei. Astazi pur si simplu nu mai este cazul. Singurele tale limite sunt acelea pe care ti le pui tu insuti.

Uneori, oamenii vor alege confortul mediocritatii, decat incertitudinea pe care o aduce cu sine schimbarea. Singura cale de a-ti modifica viata este de a-ti ajusta atitudinea. Poti sa iti depasesti teama de schimbare. Orice actiune de a-ti modifica viata este mult mai buna decat a nu face nimic. Este necesar sa gasesti ceea ce iti doresti cu adevarat sa faci si sa initiezi pasii necesari spre aceasta schimbare. Pe parcurs, atitudinea ta se va schimba, la fel si calitatea vietii tale se va imbunatati. Este foarte important sa iti raspunzi sincer la intrebarea: "ce vreau sa ma fac cind voi fi mare?"

Desi pare o intrebare puerila, daca stai sa te gindesti putin, nu este chiar asa. Daca ar veni acum un copil de 18 ani si ti-ar spune ce sa faci cu viata ta, l-ai asculta? Gandeste-te ca meseria pe care o ai acum, indiferent de virsta pe care o ai in acest moment, ai ales-o atunci cind aveai 18 - 20 de ani. 

4. Nu te lasa consumat de negativism

Este evident ca gandirea negativa accentueaza o atitudine negativa. Este imposibil sa iti imbunatatesti calitatea vietii in cazul in care esti consumat de ganduri negative. Cand te concentrezi pe scuze si pe lipsa de actiune, te lasi condus de gandirea negativa. Numai actiunea si responsabilitatea personala pot inlocui aceasta gandire, insa trebuie sa te concentrezi pe consecventa. Atunci cand faci asta, atitudinea ta este indreptata intr-o directie pozitiva iar actiunea  va urma si ea acelasi drum.
Incepe-ti fiecare zi cu o atitudine pozitiva. Preocupa-te numai cu acele lucruri pe care le poti controla si nu lasa lucrurile incontrolabile sa iti afecteze atitudinea. Imbunatatirea vietii pe care o traiesti este o calatorie care nu se sfarseste niciodata. Ia cu tine o atitudine optimista si calatoria ta va deveni o experienta plina de aventura.

 
Subiectul:   atitudine Categoria:   minte si emotii Data: 2011-03-26
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Citate despre acceptare
 
Citate despre acceptare Gasesti aici o selectie de citate despre ACCEPTARE. ...
 
Fericirea nu are nevoie de motive
 
Fericirea nu are nevoie de motive Fericirea este o stare independenta de factorii externi, ea manifestandu-se in interiorul fiecaruia. Credintele legate de faptul ca fericirea necesita un motiv pentru a se manifesta la diferiti indivizi sunt false. Am putea spune "Am nevoie de o casa pentru a fi fericit". Fals! Acel obiect de care spunem ca apartine fericirea noastra nu este decat o scuza de care sa ne legam atunci cand suntem nefericiti pentru a nu ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>