Sanatatea si activitatea fizica 

print
 
Sanatatea si activitatea fizica

Activitatea fizica nu trebuie sa fie extenuanta pentru a obtine o imbunatatire a starii de sanatate. Femei si barbati de toate varstele se bucura de astfel de rezultate in urma efectuarii unei cantitati moderate de exercitii fizice. Aceleasi rezultate pot fi obtinute in sesiuni mai lungi de activitati mai putin intense de exemplu, puteti obtine aceleasi rezultate dupa 30 de minute de mers pe jos, ca si cind ati fi facut 15 minute de jogging.

Beneficii suplimentare de sanatate pot fi dobandite prin cantitati mai mari de activitate fizica. Adultii care mentin o rutina regulata de activitate fizica, pe o durata mai lunga sau de intensitate mai mare pot obtine un beneficiu mai mare. Cu toate acestea, din pricina riscului de ranire care creste odata cu cantitatea mai mare de activitate, trebuie sa fiti atenti la corpurile voastre pentru a evita accidentarile.

Adultii care se confrunta cu probleme cronice de sanatate, cum ar fi bolile de inima, diabetul sau obezitatea, sau cei care au un risc ridicat de imbolnavire ar trebui sa consulte mai intai un medic inainte de a incepe un program nou de exercitii fizice. Barbatii peste 40 de ani si femeile peste 50 de ani, care doresc sa inceapa un nou program de exercitii fizice energice ar trebui sa consulte un medic, pentru a se asigura ca nu au boli de inima sau alte probleme de sanatate.

Beneficiile activitatii fizice:

- Reduc riscul mortalitatii cauzate de boli de inima si a cresterii tensiunii arteriale, cancer de colon si diabet.
- Poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale la oamenii cu hipertensiune arteriala.
- Reduce simptomele de depresie si anxietate si favorizeaza o stare de spirit imbunatatita si aduce sentimente de bunastare.
- Ajuta la mentinerea oaselor sanatoase, muschilor si articulatiilor.
- Ajuta la mentinerea greutatii corpului, la dezvoltarea masei musculare si la reducerea grasimii din corp.

Ce pot face comunitatile pentru a promova activitatea fizica?

- Pot furniza stimulente de mediu pentru activitate fizica, cum ar fi trasee sigure, accesibile si atractive pentru mersul pe jos si cu bicicleta, si trotuare cu borduri taiate.
- Pot deschide scoli pentru recreerea comunitatii, forma grupuri de paza in cartiere pentru a creste siguranta si pot incuraja mall-urile sau alte locatii sa ofere sali de sport sigure, pentru ca oamenii sa poata merge pe orice tip de vreme.
- Pot oferi programe comunitare pentru a satisface nevoile specifice ale populatiei, cum ar fi grupurile minoritare, rasiale si etnice, femei, adulti mai in varsta, persoane cu handicap si grupuri cu venituri mici.
- Pot incuraja furnizorii de servicii medicale pentru a le vorbi pacientilor lor despre cum sa isi incorporeze activitatea fizica in viata lor.
- Pot incuraja angajatorii sa furnizeze medii adecvate la locul de munca, care sa ofere oportunitatea pentru anagajati sa incorporeze activitatea fizica moderata, in viata lor de zi cu zi.

 
Subiectul:   miscare fizica Categoria:   corp Data: 2011-06-20
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Tai Chi Chuan
 
Tai Chi Chuan Tai Chi este o straveche arta martiala chineza practicata cu muschii cit mai relaxati. ...
 
Beneficiile imbratisarii
 
Beneficiile imbratisarii Majoritatea dintre noi au un anumit tip de dificultate in exprimarea personala, sau pur si simplu nu ne impartasim sentimentele suficient cu oamenii de langa noi. O modalitate de a imbogati comunicarea, de a insenina cea mai intunecata zi si chiar de a indulci inca putin o zi buna, este prin imbratisare. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>