Salutul Soarelui (Surya Namaskara) 

print
 
Salutul Soarelui (Surya Namaskara)

Salutul Soarelui este o serie de asane sau pozitii yoga, legate intre ele printr-o miscare fluenta. Fiecare pozitie contribuie la intinderea unei parti a corpului si a unor grupe musculare. Aceasta ajuta la extinderea si contractarea pieptului, in scopul de a regla respiratia.

Aceasta practica este foarte apreciata, deoarece ea implica cele mai multe grupe de muschi, precum si sistemul respirator. Se recomanda ca acest exercitiu sa faca parte din rutina de zi cu zi, pentru a contribui intr-un mod foarte eficient la flexibilitatea coloanei vertebrale si a articulatiilor.

Postura 1
Prima postura necesita sa stai drept. Palmele ar trebui sa fie alaturate in pozitie de rugaciune, in fata pieptului. Odata ce te-ai asigurat ca greutatea este distribuita uniform, expira profund.

Postura 2
In timp ce expiri, ridica bratele deasupra capului (cu palmele drepte in pozitia inchis) si incet indoaie-te inapoi, in extensie, in timp ce apleci coloana vertebrala in spate. Ramai in aceasta pozitie pentru cateva secunde.

Postura 3

In timp ce expiri, indoaie-ti corpul in fata, apasa palmele in jos si atinge-ti degetele de la picioare cu varfurile degetelor de la maini. Ramai in aceasta pozitie pentru cateva secunde.

Postura 4
In timp ce inspiri, muta piciorul drept in spate departe de corp, printr-un pas larg inapoi. Piciorul stang trebuie sa fie intre brate si verticale fata de podea. Ridica-ti capul si barbia. Ramai in aceasta pozitie pentru cateva secunde.

Postura 5

In timp ce expiri, pune piciorul stang langa dreptul. Coboara-ti calcaiele pe podea, atinge-ti pieptul cu barbia si formeaza un arc cu corpul tau. Ramai in aceasta pozitie pentru cateva secunde.

Postura 6
Tinandu-ti respiratia, coboara-ti genunchii si pieptul la podea. Ramai in aceasta pozitie pentru cateva secunde.

Postura 7
In timp ce inspiri, indoaie incet capul si barbia sus, dar lasa soldurile pe podea. In timp ce te intinzi, te poti ajuta cu bratele. Ramai in aceasta pozitie pentru cateva secunde.

Postura 8
In timp ce expiri, ridica-ti corpul si coboara-ti calcaiele la podea. Atinge-ti pieptul cu barbia si formeaza un arc cu corpul tau. Ramai in aceasta pozitie pentru cateva secunde.

Postura 9
In timp ce inspiri, muta-ti piciorul stang, astfel incat sa fie vertical pe podea. Ridica-ti capul si barbia si ramai in aceasta pozitie pentru cateva secunde.

Postura 10
In timp ce expiri, pune piciorul drept langa stangul. Apasa palmele in jos si pune-ti varful degetelor in linie cu degetele de la picioare. Ramai in aceasta pozitie pentru cateva secunde.

Postura 11
In timp ce inspiri, ridica bratele deasupra capului (cu palmele drepte in pozitia inchis) si incet indoaie-te inapoi in extensie, aplecand in spate si coloana vertebrala. Ramai in aceasta pozitie pentru cateva secunde.

Postura 12
In timp ce expiri, vino inapoi in pozitia dreapta. Palmele ar trebuie sa fie in fata pieptului. Ramai in aceasta pozitie pentru cateva secunde.

Acum, continua cu postura 1, dar de data asta in postura 4, in loc sa iti muti piciorul drept in spate, muta piciorul stang in spate. Apoi in postura 9, in loc sa iti misti miciorul stang, muta piciorul drept din fata ta. Dupa ce termini cu ambele secvente, incepand cu piciorul drept si cu piciorul stang ai finalizat intregul ciclu al Salutului Soarelui.

Iti recomandam un articol foarte competent referitor la Salutul Soarelui pe:
http://venatshow.blogspot.com/2009/02/salutul-soarelui-sau-surya-namaskara.html

Practicand zilnic Salutul Soarelui contribui semnificativ la dezvoltarea ta personala. Iata si un video de la www.armoniefeminina.com:

 

 
Subiectul:   yoga Categoria:   corp Data: 2011-09-13
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Posturi Yoga - Uttanasana
 
Posturi Yoga - Uttanasana Termenul Uttanasana este derivat din trei cuvinte - UT, care inseamna "intens", TAN, ceea ce inseamna a se intinde sau extinde, si ASANA ceea ce inseamna postura. Pe scurt, aceasta postura yoga implica intinderea intensa a muschilor corpului. ...
 
Cum sa slabim sanatos
 
Cum sa slabim sanatos Multi dintre noi am avut macar o data in viata probleme cu greutatea, indiferent ca aceasta ne-a afectat vizibil sau nu. Multe dintre noi am incercat tot felul de diete minune, regimuri care mai de care mai ciudate si cu din ce in ce mai putina mancare. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>