Reiki si Aromaterapia 

print
 
Reiki si Aromaterapia

Aromaterapia este un tratament de ingrijire a corpului cu uleiuri naturale placute precum lamaia, lavanda sau menta. Uleiurile esentiale sunt adaugate in baie sau masate direct pe piele, inhalate direct sau utilizate sub forma de comprese. Aromaterapia este folosita pentru domolirea durerii, curatarea tenului si pentru a invigora intregul corp.

Terapia Reiki utilizeaza anumite uleiuri esentiale din aromaterapie pentru a grabi procesul de vindecare prin energia proprie. Eficacitatea uleiurilor a fost dovedita de nenumarate ori de practicantii si beneficiarii care se ocupa de terapia Reiki si aromaterapie.

In colaorare cu Reiki, unele uleiuri din aromaterapie pot fi aplicate direct pe anumite zone ale corpului, sau aroma lor poate fi facuta sa umple intreaga camera folosind o lampa pentru aromaterapie. Iata o lista de uleiuri care sunt considerate cu valoare terapeutica in aromaterapie.

Lavanda

In aromaterapie, lavanda este un tonic cu efecte relaxante. Aceasta este si un antiseptic, un antispastic si are puterea de a stimula apetitul. Este folosita de asemenea pentru rani si arsuri minore. Efectele sale linistitoare o fac utila pentru dureri de cap, tensiune si conditii similare acestora.

In Reiki, lavanda este asociata in principal cu beneficiarii care sunt sensibili si usor de ranit. In sesiuni lungi de terapie Reiki ;i aromaterapie cu lavanda, aceasta ajuta la recapatarea calmului si increderii necesare pentru o perioada de construire si de consolidare a energiei fortei vitale.

Lemn de santal

In aromaterapie, uleiul din lemn de santal este cunoscut pentru abilitatile sale de a relaxa si pentru calitatile antiseptice. Acesta formeaza un ulei foarte eficient pentru aplicarea pe piele, mai ales pe ten, in special daca acesta arata semne de sensibilitate si uscaciune.

Uleiul de lemn de santal produce o ambianta care sa conduca la terapia Reiki, deoarece acest ulei este considerat sa suscite incredere intre terapeut si pacient.

Salvia

Salvia este tonic, antidepresiv, antispastic, anti-inflamatori, bactericid si multe altele. Aceasta este, de asemenea, folosita pentru a trata racelile, problemele menstruale, iar toxicitatea sa foarte redusa o face potrivita si pentru uz  general.

Intr-o sesiune de terapie Reiki, salvia tamaioasa este folosita pentru a deschide canalele blocate si pentru a imbunatati sensibilitatea.

Paciuli

Paciuli detine unele calitati afrodisiace si este, de asemenea folosit pentru a trata afectiuni cutanate si cosuri minore datorita calitatilor sale anti-inflamatorii si antiseptice.

In Reiki, acest ulei de aromaterapie este folosit pentru alergii si pentru impuritatile pielii, insa utilizarea fundamentala si obiectivul acestuia este de a imbunatati calitatile senzuale si alte aspecte ale vietii.

 
Subiectul:   reiki Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-05
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Transforma-ti mediul de lucru intr-unul productiv
 
Transforma-ti mediul de lucru intr-unul productiv Munca face parte din viata noastra. Orice persoana care are un loc de munca are ca principal beneficiu remuneratia financiara. Jobul, totusi, reprezinta mult mai mult decat o sursa de venit. El este o modalitate de afirmare a cunostintelor si a abilitatilor personale, un mediu propice pentru formarea relatiilor sociale si un catalizator pentru dezvoltarea personala si profesionala. Pe langa toate acestea, jobul este ...
 
Despre Yoga
 
Despre Yoga Yoga preda notiuni de meditatie si exercitii fizice menite sa duca la iluminare spirituala, mentala si fizica. Exista multe tipuri diferite de yoga practicate astazi, cum ar fi Karma Yoga, Jnana Yoga, Raja Yoga, Hatha Yoga sau Kripalu Yoga. Yoga este un cuvant in sanscrita, inseamna unire si se refera nu numai la uniunea dintre corp, minte si spirit dar si la constiinta individuala si universala. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>