Reguli de viata irationale 

print
 
Reguli de viata irationale

Cand vine vorba de cuvantul `reguli`, nu toata lumea crede acelasi lucru. Unii oameni cred ca regulile pun ordine in viata lor, iar altii cred ca pun limite. Regulile au fost menite sa ne aduca incredere in viata.

Regulile sunt limitative, in cazul in care nu pun ordine in viata ta si nu iti ofera siguranta, si stabilitate. Oamenii de succes sunt cei care adopta reguli bune de succes si se tin de ele. Daca esti in cautarea de succesului in viata ta, in orice domeniu care te intereseaza, aminteste-ti ca regulile tale in viata ta sunt amprenta catre succesul la care visezi.

Cum sa faci o lista de reguli:
- Identifica regulile pe care le urmezi in prezent.

- Verifica daca aceste reguli iti aduc stabilitate, incredere, siguranta si pace.

- Schimba regulile care nu sunt bune pentru tine.

- Elaboreaza reguli suplimentare pe care vrei sa le adopti pentru a fi si mai increzator si fericit.

Instructiuni despre reguli:
- Regulile nu sunt corecte sau gresite, acestea doar sunt. Fii sincer cu tine insuti si scoate totul afara. Singura intrebare la care meita sa raspunzi este daca iti ofera ceea ce iti trebuie, sau nu.

- Regulile sunt convingerile tale puternice. Ori de cate ori ai un sentiment puternic despre ceva, de obicei inseamna ca ai o regula, asa ca noteaz-o.

- Multe reguli sunt externe. Pune-ti intrebarea daca sunt regulile tale, sau ti-au fost date aceste reguli de catre altcineva? Ai libertatea de a accepta sau a respinge orice regula, indiferent de originea sa.

- Fiecare etapa a vietii tale necesita alte reguli. Atat timp cat regulile tale te duc acolo unde iti doresti, schimbarea lor este un semn de dezvoltare. Considera cat de adecvata este fiecare regula din viata ta acum, deoarece este posibil ca unele sa nu iti mai fie de folos.

- Adoptarea unor reguli noi este la fel ca orice alta schimbare. La inceput, o noua regula este doar o idee, care ar trebui sa ne fie benefica. Daca o experimentam continuu, atunci aceasta devine o parte din noi si nu este nevoie sa facem un efort constient pentru a trai dupa ea.

- Regulile nu sunt relevante pentru toate circumstantele. Onestitatea  cu prietenii sau familia poate fi considerata ca un act nepoliticos, din ochiul unui cerc mai indepartat. In acest caz fa regulile mai specifice.

- Singura munca ce pare ca iti consuma timpul este atunci cand iti pui regulile pe lista. In restul timpului nu este nevoie sa redescoperi regulile de fiecare data. Scrie-le, modifica-le pentru a se potrivi vietii tale, si lista noua va fi acolo pentru tine mai tarziu.

 
Subiectul:   convingeri, valori Categoria:   minte si emotii Data: 2012-02-14
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Lipsa atasamentului - o cheie a fericirii
 
Lipsa atasamentului - o cheie a fericirii Dezvoltarea personala si lipsa atasamentului se afla oarecum in contradictie. Implicarea inseamna atasament. Atasamentul si nu dragostea (asa cum am discutat intr-un articol anterior) este cel care ne provoaca suferinta si durerea. Lipsa lui cu siguranta este o cale spre fericire. Tindem sa ne atasam de oameni, de situatii, de lucruri, de idei. ...
 
Procrastinarea - teama de a lua decizii
 
Procrastinarea - teama de a lua decizii Procrastinarea este o actiune de intarziere, atunci cand lucrurile sunt amanate pentru alta data, atunci cand deciziile sunt amanate pana cand oamenii isi pierd sansa de a le mai lua. Exemplu de procrastinare este un elev care se uita la televizor inainte de a studia; un cuplu care leneveste prin casa inainte de a merge sa-si indeplineasca sarcinile imediate; un angajat care isi prelungeste pranzul inainte de a termi ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>