Reflexologie - 5 beneficii 

print
 
Reflexologie - 5 beneficii

Reflexologia se bazeaza pe premisa ca organele corpului, interne si externe sunt toate legate de anumite zone ale mainilor si picioarelor. Prin aplicarea presiunii asupra acestor domenii specifice de reflex pe picior sau mana, organele corespunzatoare, nervii si alte parti ale corpului vor fi stimulate. Aceasta stimulare elibereaza caile blocate de energie si prin urmare permite corpului sa se vindece.

Reflexologia include o serie de beneficii, printre care exista 5 beneficii principale, care sunt neinvazive si pot fi efectuate de tine insuti. Reflexologia reduce tensiunea si stresul, stimuleaza circulatia si ajuta la detofixierea organismului. Este o alegere buna pentru ameliorarea durerii de cap si, de asemenea, aduce beneficii corpului prin ajutarea sistemului digestiv.

Iata cele 5 beneficii principale, neinvazive ale reflexologiei:

1. Reflexologia foloseste un mod neinvaziv de a readuce corpul la functionarea sa normala. Aceasta nu necesita nimic specific, iar rezultatele pot fi simtite aproape imediat. Tot ceea ce iti trebuie este o diagrama de reflexologie, sau o carte care sa te ghideze sa gasesti punctele corecte de reflex pe picior sau mana. Un manual de reflexologie mai bun, iti va arata si cum sa aplici presiune. Desi reflexologia piciorului este mult mai populara, pentru ca vrei sa lucrezi singur este mai usor sa folosesti mana. De asemenea, poti folosi sosete de reflexologie si manusi care sunt elemente ieftine si au toate punctele de presiune marcate pe ele, usurandu-ti astfel practica reflexologiei.

2. Refloxologia ajuta circulatia sangelui si a limfei. Prin urmare, celulele din corp se curata, iar organele si glandele corpului sunt revitalizate. Tratamentul de reflexologie aplicat pe meridianele ficatului si rinichilor, stimuleaza elimanarea toxinelor din organism.

3. Prin stimularea anumitor domenii specifice de reflex a piciorului, reflexologia scade stresul si tensiunea. Presiunea se aplica pe picior in locul reflexelor pentru ochi, gat, sinusuri si cap.

4. Majoritatea oamenilor folosesc reflexologia pentru ameliorarea durerilor, in special a durerilor de cap rpovocate de afectiuni ale sinusurilor. In cazul metodelor neinvazive, exista unele tratamente de reflexologie care pot fi aplicate pe mana si sunt foarte eficiente pentru durerile de cap. Un tratament presupune folosirea unei mingi de golf pentru a exercita presiune in palma.

5. Reflexologia poate ajuta in cazul anumitor tulburari digestive, precum reflux de acid, sindromul de colon iritabil si constipatia. Insa, pentru tratamentul acestor probleme este recomandat sa vizitezi un reflexolog de picior calificat.

In afara acestor 5 beneficii prezentate, reflexologia poate ajuta in alinarea multor probleme de sanatate. Aceasta este si o terapie de sustinere a procesului de vindecare dar si de prevenire, care implica aplicarea unor tehnici specifice de presiune pe picior sau mana, pentru a crea un mediu pentru organism, care ii permite sa se vindece si sa functioneze cat mai bine.

 
Subiectul:   reflexologie Categoria:   corp Data: 2011-06-03
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

De cat somn avem nevoie?
 
De cat somn avem nevoie? Somnul consta intr-o serie de cicluri distincte si etape care refac si reimprospateaza corpul si mintea. Chiar si o pierdere minima de somn iti poate afecta starea de spirit, energia, eficienta si capacitatea de a gestiona stresul. ...
 
Recomandari alimentare pentru echilibrul Vata
 
Recomandari alimentare pentru echilibrul Vata Textele ayurvedice recomanda principiul contrariilor pentru reducerea nivelului unei doshe care a devenit agravata. Deoarece caracteristicile Vata includ uscaciune, raceala, rugozitate, luminozitate si continua miscare, calitatile care sunt opuse acestora in dieta si in stil de viata, ajuta la restabilirea echilibrului doshei Vata. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>