Reflexologia urechii 

print
 
Reflexologia urechii

Reflexologia este un tratament sistematic de presiune aplicata pe corp, in zone specifice sau zone care reflecta si influenteaza alte parti, organe sau sisteme ale corpului. Aceste zone inmagazineaza reflexe care pot elibera stresul, imbunatati circulatia sangelui si pot ajuta organismul sa functioneze normal. Cele mai frecvente forme de reflexologie din ziua de azi sunt reflexologia piciorului, mainii si a urechii.

Reflexologia urechii este o terapie cu crestere rapida, care la fel ca si reflexologia mainii, si poate fi aplicata rapid si usor atunci cand alte forme de reflexologie nu sunt adecvate. Reflexologia urechii nu este o terapie moderna sau "la moda". Exista o intreaga poveste documentata inca de la egipteni, de acum 3000 de ani, care tratau oameni cu dureri de spate cu ajutorul unui ac rosu fierbinte pe un punct pozitionat pe pavilionul urechii, iar durerea disparea.

Cu toate acestea, in acupunctura traditionala chineza, reflexologia este bazata pe meridiane, care au zone si puncte pe urechea externa si sunt in legatura si cu alte parti ale corpului. Dr. Paul Nogier de Leon este recunoscut ca avand o contributie majora in determinarea si cartografierea reflexelor urechii.

Urechea seamana cu forma fatului in uter. Urechile, dupa metodele de diagnostic oriental, sunt printre cele mai revelatoare si importante aspecte ale corpului. Fiecare ureche este unica, ca si amprentele digitale, care pot fi citite pentru a dezvalui natura noastra interioara.

Buddha este deseori infatisat cu urechi rotunde, largi la varfuri si cu lobii lungi, care reflecta constitutia sa puternica, intelepciunea, dragostea si pacea. In medicina traditionala chineza, urechile sunt asociate cu rinichii, si acestea sunt de aceeasi dimensiune si forma ca rinichii.

Rinichii reflecta puterea noastra constitutionala. Daca esti un ascultator bun, atunci ai rinichi buni. Rinichii detin mostenirea ancestrala a unei persoane si distribuie chi in tot corpul. Acestia reflecta, de asemenea talentele noastre, care ne-au fost date de catre stramosi. Viata unei persoane se desfasoara de la rinichi, iar neglijarea acestora este pe riscul fiecaruia.

In filosofia orientala, urechile dezvaluie intelegerea unei persoane asupra vietii insasi. Acestea dezvaluie puterea constitutionala a sistemului circulator, digestiv si nervos.

In China exista o convingere, cum ca urechile lungi si groase arata ca vei avea o viata lunga si sanatoasa, iar prin masarea punctelor de presiune si examinarea texturii urechii se poate detecta unde este blocat chi-ul. O simpla presiune poate elibera aceste blocaje si permite chi-ului sa curga in mod natural, fara blocaje, prin organe.

 
Subiectul:   reflexologie Categoria:   corp Data: 2011-06-03
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Dieta cu sucuri
 
Dieta cu sucuri In prezent, sucurile sunt utilizate pentru a satisface setea dar si in anumite diete. In realitate, dieta cu sucuri a devenit utilizata in mod obisnuit, deoarece oamenii considera ca este mai eficienta in comparatie cu alte diete, din cauza compozitiei sale. Mai multe persoane care nu vor sa consume fructe sau legume gasesc ca sunt in masura sa le tolereze, odata ce sunt stoarse. ...
 
Reprimarea sentimentelor si alimentatia compulsiva
 
Reprimarea sentimentelor si alimentatia compulsiva Mancam chiar si atunci cand nu ne este foame pentru ca mancarea ne alunga durerea. Mancam dimineata, seara si ori de cate ori simtim, fara sa ne fie intoitdeauna foame. Insa rezolvarea problemelor pe care le avem cu noi insine nu rezida in a nega problemele si a le masca, ci in a le infrunta. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>