


- Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]
- Drumul catre tine insuti - M. Scott Peck [carte]
- 7 obiceiuri ale increderii in sine
- Eckhart Tolle - Un Nou Pamant [carte]
- Obiective de dezvoltare personala
- Obiective de Anul Nou
- Brian Tracy - Punctul Focal [carte]
- "The Body Image Workbook" - Thomas Cash [carte]
- Official Hugs - Martha Bolton [carte]
- Larry Crane - Cursul de abundenta [carte]



Puterea mintii sau puterea inimii?


Sa faci tot ceea ce iti pofteste inima! Suna atat de tentant, nu? Ne lasam condusi mai des de ratiune decat de sentimente si asta nu poate decat sa ne dauneze. Unii dintre noi, mai sceptici, ar spune ca mintea rationala este cea care ne impiedica sa facem alegeri gresite. Cei mai visatori sustin ca a-ti urma sentimentele este lucrul cel mai bun. Adevarul este undeva la mijloc.
Cele mai bune decizii sunt cele luate in proportii egale, cu mintea si cu inima. Sa luam de exemplu un job nou. Ceea ce se ofera din punct de vedere financiar este ceea ce ne dorim, insa din punct de vedere al sarcinilor pe care le vom avea de indeplinit acesta nu respecta nici macar pe jumatate ceea ce ne place sa facem sau ceea ce am dori.
Aici intervine un conflict intre ceea ce mintea noastra ne indeamna, sa acceptam jobul respectiv si ceea ce inima noastra viseaza dintotdeauna ca vom face pentru a ne castiga existenta si anume sa ne urmam pasiunile. Am fi tentati sa alegem cu inima, nu? In fond nimeni nu poate face bine ceva ce nu ii aduce o satisfactie personala minima.
Exista totusi o cale de mijloc, cea prin care acceptam sa facem ceea ce trebuie si ceea ce ne place. Acesta este un compromis mai mult decat placut: sa imbinam castigarea existentei de zi cu zi cu lucrurile care ne fac placere. Este o diferenta intre a vrea foarte tare ceva si a ne dori ceva din toata inima.
"A vrea" vine din minte. Vrem cu mintea. "A dori" in schimb, vine din suflet. Ne dorim din inima. Parca lucrurile incep sa para mai simple, nu-i asa? Poate te intrebi cum poti imbina "a vrea" cu "a dori". Ei bine, este posibil. Vorbeam la inceput de procente, care pot fi egale sau diferite. Atunci cand vrei ceva, uneori incepi sa iti si doresti acel lucru. In acel moment, intreaba-te cum te vei simti dupa ce iti vei fi atins acel obiectiv. Daca raspunsul este "bine", atunci vei reusi sa imbini ceea ce iti dicteaza inima cu ceea ce iti dicteaza mintea si ceea ce trebuie sa faci pentru a-ti castiga existenta.
Nu exista nimic din ceea ce ne propunem pe care sa nu il putem atinge. Nu exista nici un ideal de neatins. Nu exista nici un vis de neindeplinit. Trebuie doar sa credem. Ia ca exemplu Legea atractiei. Gandurile pozitive atrag lucruri pozitive in vietile noastre. Gandurile negative atrag ganduri negative. Asadar, ce crezi? Sa lasi mintea sa preia pana si fraiele inimii si ale dorintei? Sau sa inveti sa le manuiesti pe amandoua in favoarea ta?
Sigur ca vei intalni obstacole pe drum. Sau oameni care sa iti spuna ca nu poti atinge tot ce iti doresti. Important este sa stii ca atunci cand inima ta stie exact ce doreste, nu exista obstacole in calea ei, daca si mintea i se aliaza cu vointa. Urmeaza-ti instinctul, sentimentele, dorintele. Fi ceea ce doresti si vrei sa fi si ajungi unde doresti si vrei sa ajungi. Nimic nu te poate opri!
Subiectul: minte, ganduri | Categoria: minte si emotii | Data: 2011-03-26 |
Autor: alexandra |
"Dezvoltarea personala este o arta. Este arta de a te desavarsi pe tine insuti ca propria creatie. Imi place sa scriu si sa impartasesc din gandurile mele celor care au nevoie de ele. Geniul exista pentru a fi daruit. Fac acest lucru prin ceea ce scriu, sa daruiesc o particica din mine in fiecare articol."
Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.
Recomanda articolul :
Mai multe articole text»
Din aceeasi categorie


7 obiceiuri ale increderii in sine



7 obiceiuri ale increderii in sine
Introducere in reflexologie [video]
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]
![Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]](/images/articles/thumbs/pescarusul_jonathan_livingston.jpg)