Procesul de invatare Tai Chi 

print
 
Procesul de invatare Tai Chi

Procesul de invatare sau predare Tai Chi este unul de perfectionare treptata. La inceput este un simplu caz de "asta se potriveste aici, celalalt merge dincolo", si apoi pornesti pe acea cale si faci un pas...si apoi "asta merge aici si asta dincolo", si apoi pornesti pe acea cale si faci un pas...si asa mai departe. In timpul procesului ne invatam pe noi insine cea mai buna cale de a obtine piese pentru locul in care acestea se potrivesc si, mai tarziu, putem invata de ce un lucru se potriveste acolo si celalalt dincolo.

Acest proces nu este foarte diferit de cel implicat in orice alta forma de arta. Arta buna intotdeauna va demonstra sau prezenta rafinamentul tehnicii maestrului; si cele mai frumoase forme de arta vor fi in mod normal impregnate cu originalitate sau cel putin cu un anumit stil. Cele mai mari opere de arta sunt unice.

La fel ca in toate celelalte arte, principala metoda de invatare a Tai Chi-ului implica multa repetitie. Acesta este cel mai bine predat prin demonstratie vizuala/fizica si la randul sau invatata prin imitatie si perfectionata prin repetitie. Auto-motivatie, disciplina, practica regulata, repetitie, repetitie si iar repetitie!

Cu toate acestea, indiferent de cat de bine si eficient este facut Tai Chi, nu va exista niciodata un produs final - cum ar fi vopseaua pe panza intr-o rama.

Este Tai Chi un dans?

Daca tango-ul este mai artistic decat gestul de a sari in sus si in jos este asa doar pentru ca prima forma de dans este mai disciplinata decat cealalta - si in consecinta poate fi definita justificat ca fiind mai rafinata.

Cu toate acestea, spre deosebire de majoritatea altor forme de dans la Tai Chi nu exista nici un acompaniament muzical si, ca un balet samanic, dansul de Tai Chi nu prezinta nici o poveste, nu analizeaza o anumita emotie si nu are nici o alegorie, nici un mesaj in afara aculuia de "mergi dupa flux".

Poate ca cel mai apropiat echivalent al Tai Chi-ului in arta clasica este baletul. Dar apoi din nou, nu exista nici un "barbat" Tai Chi, sau "doamna" Tai Chi, si nu exista nici un pas de deux cum exista in balet; exista Tai Chi asa cum este - pentru toata lumea.

Deci, Tai Chi nu are nici un mesaj, nu face nici o declaratie, nu are nici un sunet si in esenta nu are nici un material sau prezenta fizica. Acesta poate fi doar facut si are sens doar cand il faci; si cand termini, din nou ramai cu nimic in rama, si nimic ce poti asculta, mirosi, reprezenta sau reaminti. Este ceea ce este. Pur si simplu ESTE !

 
Subiectul:   tai-chi, qi gong, chi kung Categoria:   corp Data: 2011-09-15
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Riscuri posibile in activitatea fizica
 
Riscuri posibile in activitatea fizica Exercitiile fizice regulate te pot face sa te simti mai bine in pielea ta, si pot dezvolta o serie de beneficii pentru sanatate. De exemplu, miscarea fizica poate reduce riscul de a dezvolta boli cardiace, accident vascular cerebral, tensiune arteriala crescuta, unele tipuri de cancer, diabet de tip 2 si osteoporoza. ...
 
Posturi Yoga - Tadasana
 
Posturi Yoga - Tadasana Postura Tadasana care mai poarta si numele de munte este considerata ca fiind una dintre cele mai benefice pozitii de yoga. Desi aceasta pare destul de simpla, o persoana trebuie sa se supuna la multa practica pentru a atinge postura tadasana perfecta. Aceasta asana se crede ca ofera beneficii nu numai din punct de vedere fizic ci si mental. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>