Principiul Huna 6 - MANA 

print
 
Principiul Huna 6 - MANA

MANA - Toata puterea vine din interior.

In cele mai multe filosofii, religii si chiar stiinte, un individ este privit ca fiind neputiincios. Nu are importanta daca acea sursa de putere este definita ca Dumnezeu, societate, guvern, un principiu filozofic, trecut, genele tale, parintii tai sau orice alta forta externa al binelui sau raului - puterea este aproape intotdeauna in alta parte. Pe de alta parte, Huna este destul de radicala in ceea ce priveste puterea care se manifesta in viata cuiva. Principiul al 6-lea, MANA, defineste clar ca intreaga putere vine din interiorul unei persoane. Aceasta putere este neliminatata si exista in tine. Daca accepti acest lucru atunci viata ta va capata noi valente si te vei putea bucura de rezultatele pe care le doresti.

Principiul 2 KALA - defineste universul si sursa de viata ca fiind nelimitate. Sursa spirituala si universul sunt infinite. Daca reusesti sa desparti o sursa infinita de energie in parti separate, atunci fiecare parte isi pastreaza aceasta putere infinita in sine. Imagineaza-ti cum face o holograma cand o spargi in bucati, procesul este acelasi.

Daca vei accepta faptul ca intreaga putere este in tine atunci vei ajunge la urmatoare concluzii:
- Nimic nu se va intampla daca nu permiti sa se intample.
- Tot ceea ce ti s-a intamplat, a fost creat si atras de tine.
- Tu esti singurul care isi poate defini experienta.
- Altii nu au nici o putere asupra ta - in afara celor carora le permiti.
- Energia ta este canalizata si concentrata prin credintele si emotiile tale.
Prin urmare, ceea ce crezi ca este adevarat, sau lucrurile de care te temi - se vor intampla deoarece tu le definesti prin energia ta concentrata.
- Nimeni nu te poate rani sa intrista - acest lucru il poti face doar tu singur. Insa, poti invita pe altii sa te raneasca.
- Nu exista victime si nici nevinovati - de fiecare data cand pozezi ca victima, tu iti negi puterea creativa si oferi puterea altcuiva de a decide pentru tine. Poti crea experienta, dar nu iti asuma responsabilitatea pentru aceasta, spunand ca altcineva este responsabil pentru aceasta.

Cum poti crea autoritate si experimenta puterea?

1. Asuma-ti responsabilitatea deplina asupra trecutului tau.
Analizeaza-ti viata - uita-te la ceea ce este acum. Cat de buna este starea ta de sanatate, averea, nivelul de bucurie, satisfactia relatiei sau a serviciului tau. Noteaza cateva aspecte despre acestea.

2. Asuma-ti responsabilitate totala asupra prezentului si viitorului.
Gandeste-te la acel lucru pe care ai sa il schimbi de acum inainte, care ar fi un pas spre obiectivul tau. Un nou obicei pe care ai vrut sa il deprinzi mai devreme, insa nu ai reusit. Acest lucru poate presupune un efort fizic mai mare, sau timp mai mult petrecut cu copii sau orice altceva. Incearca sa schimbi vechiul TU si creaza ceva nou.

Trezeste-te in fiecare dimineata si spune-ti "Eu imi creez viata cu urmatoarea decizie pe care o fac". Observa ca ai putere in fiecare secunda din viata ta. Fiecare decizie te va duce catre o noua directie. Fie ca decizi sa faci putin mai mult efort fizic, sau decizi sa stai pe canapea la televizor, creezi o clipa urmatoare, prin urmare destinul.

Nu esxista nici un gest prea mic sau nesemnificativ. Fiecare gest, fiecare gand, fiecare decizie, iti definesc destinul. Deci, tine minte: destinul ti-l faci singur!

 
Subiectul:   samanism Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-03
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Cele 7 principii Huna
 
Cele 7 principii Huna Huna este o filosofie de viata sau o intelepciune despre lumea in care traiesti. Aceasta invata ca nu exista limite pe care le poti atinge, contrar psihologiei umane care pune accentul pe traiul de baza, obisnuit. Huna poate fi o harta pentru a calatori prin viata. Atunci cand este aplicata in mod regulat, Huna poate schimba viata oricui. ...
 
Huna de baza - Ho'oponopono
 
Huna de baza - Ho'oponopono Cuvantul Ho'oponopono inseamna a face dreptate. In esenta, acesta inseamna a face pace cu stramosii, sau a face pace cu oamenii cu care ai relatii. Scopul initial al Ho'oponopono a fost de a corecta greselile care au avut loc in viata cuiva, inclusiv Hala (pierderea lucrului dorit, sa greseasca, sa nu asculte) si Hewa (a trece peste bord, a exagera), care au fost iluzii, si chiar si 'lno ( a face rau, aceasta presupu ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>