Principiul Huna 5 - ALOHA 

print
 
Principiul Huna 5 - ALOHA

ALOHA - A iubi inseamna a fi fericit cu ...

Dragostea este un cuvant cu care oamenii au adeseori o problema, din cauza utilizarii acestuia in multe feluri diferite. Cuvantul dragoste ar putea indica:

- un sentiment profund emotional (Te iubesc)
- o conexiune emotionala ( Imi iubesc parintii)
- un sentiment de securitate spirituala (Dumnezeu ma iubeste)
- pofta si placere ( Imi place ciocolata)
- adoratie ( Imi plac eroii din benzile desenate)
- o intentie ( Mi-ar placea sa fac asta)
- un mecanism de control ( Daca ma iubesti, atunci vei face asta...) si multe altele.

In nuvele si cantece ne sunt amintite mereu efectele secundare ale iubirii care sunt descrise de deficienta de vitamine sau boli acute cum ar fi, lipsa de somn, pierderea poftei de mancare, ameteli, febra, palpitatii, raceala si altele.

In traditia Huna, definitia iubirii este foarte clara. Cuvantul Hawaiian ALOHA inseama iubire. Acesta este compus din ALO, care semnifica "a fi impreuna, a imparti si experimenta aici si acum", si OHA care inseamna bucurie, simpatie. Prin urmare, ALOHA inseamna a "experimenta bucuria cu..." Cu aceasta definitie, dragostea exista de fiecare data cand experimentezi bucurie impreuna cu cineva.

In Huna fericirea vine din iubire, pe cand nefericirea vine din frica, furie si disperare. Nu iubirea iti face palmele sa transpire, ci teama. Nu iubirea te raneste ci furia. Iubirea iti ofera un sentiment de bucurie si fericire, iar intensitatea acestor sentimente se coreleaza cu intensitatea si adancimea dragostei tale.

A iubi profund inseamna a experimenta o conexiune puternica. Adancimea si claritatea unei conexiuni creste in aceeasi masura in care esti in stare sa eliberezi frica, furia si disperarea.

Iubirea creste atunci cand judecata se diminueaza.

Atunci cand exista o crestere a sentimentelor de frica, furie si disperare, apare si o crestere in dorinta de a judeca si de a critica. Acestea sunt cauzele de separare care vor conduce la un declin al dragostei. Daca privesti in urma la o relatie care nu a reusit, vei realiza ca totul a inceput cu critica si judecata reciproca. Nu conteaza gravitatea lucrului respectiv caci oricum simtim furie, ingrijorare si indoiala in relatie. Prin urmare, daca nu suntem capabili sa iertam si sa mergem mai departe, dincolo de critica, nu suntem capabili sa aducem iubirea din nou in viata noastra, iar aceasta va disparea mai devreme sau mai tarziu.

Chiar si atunci cand tu consideri critica ta a fi pozitiva, este mai bine sa revizuiesti dinainte consecintele pentru tine si partenerul tau, deoarece orice critica are tendinta de a creste posibilitatea ca acest comportament nedorit sa se repete. Incearca sa inlocuiesti critica pozitiva prin lauda si confirmare a lucrurilor bune. Concentreaza-te asupra lucrurilor pe care ti le doresti, nu pe cele pe care nu ti le doresti.

ALOHA - Iubeste si fii fericit cu...

 
Subiectul:   samanism Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-03
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Buddha Razand - remediu in Feng Shui
 
Buddha Razand - remediu in Feng Shui Buddha Razand este cunoscut de asemenea si ca Buddha al fericirii. Legenda spune ca nimic nu ar putea face mai fericit pe acest Buddha decat sa vada problemele oamenilor, grijile si tristetea transformandu-se in fericire. Se spune ca zambetul sau din interior ii radiaza pe intreaga sa fata. El aduce fericire oriunde ar merge. ...
 
Tipuri de yoga - Yoga Bhakti
 
Tipuri de yoga - Yoga Bhakti Bhakti yoga este una dintre cele 6 ramuri importante de yoga, care reprezinta calea iubirii auto-transcenderea sau devotamentul complet al divinitatii. Bhakti Yoga se bazeaza pe doctrina "Iubirea este Dumnezeu si Dumnezeu este Iubirea". ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>