Principiul Huna 4 - MANAWA 

print
 
Principiul Huna 4 - MANAWA

MANAWA - Acum este momentul de putere.

Exista mai multe convingeri despre modul in care trecutul ne modeleaza prezentul. Daca privim spre filosofiile estice vom gasi conceptul de Karma, principiu al actiunii si reactiunii, care spune ca actiunile tale bune sau rele din trecut, iti modeleaza prezentul si acum culegi roadele acestor actiuni, fie ca sunt negative sau pozitive. Intorcandu-ne privirea catre credintele din vest acestea spun ca prezentul ne este modelat prin mostenirea genetica, prin urmare in cea mai mare parte controlate de influentele societatii.

Traditia samanica Hawaiiana are un punct de vedere distinct asupra a ceea ce formeaza si modeleaza realitatea curenta. Trecutul nu are nici un rol in modelarea ta, a ceea ce esti astazi si nici nu ti-a dat ceea ce ai acum. Convingerile, deciziile si actiunile legate de tine insuti si de lumea inconjuratoare iti formeaza perceptia asupra lumii si asupra ta, si astfel, iti defineste experienta actuala.

Traditia Huna nu neaga influenta Karmei, insa aceasta actioneaza doar Acum. Prin urmare, nu este vorba despre acumularea consecintelor Karmice pentru urmatorii 10 ani, este vorba despre acest moment, unde Karma isi exercita influenta - in cazul in care nu folosesti acest moment sa aduci efectul Karmic la momentul urmator si asa mai departe.

Experienta noastra din prezent asupra sinelui si lumii reflecta in mod direct comportamentul nostru mental si fizic in acest moment. Datorita memoriei este posibil sa aducem tipare obisnuite de la o zi la alta, dar fiecare zi, fiecare secunda este un nou moment de creatie iar fiecare obicei poate fi schimbat acum, chiar in acest moment.

Genele unei persoane definesc meniul intreg de caracteristici si optiuni din care poti alege ce sa reprezinti in acest prezent. Convingerile si intentiile tale aleg din acest bufet de posibilitati, pe cea care rezoneaza cel mai bine cu aceste convingeri. Traditia Huna nu neaga influenta unui factor din trecut, genele sau parintii tai, insa reactia ta asupra acestor lucruri este aceea care formeaza realitatea curenta.

Acum este momentul puterii - insa cum putem defini momentul ACUM?

Acum este zona de constientizare curenta. Poate fi aceasta secunda, minut, ora, zi, saptamana, luna sau an, in functie de concentrare. Momentul ACUM poate include si trecutul si viitorul, deoarece atentia noastra poate calatori prin acest moment, cat si prin zona noastra de constientizare din trecut sau viitor. Totusi, acest lucru va fi intotdeaua trecut/viitor, in raport cu prezentul. Acum - este momentul puterii, unde schimbarea poate avea loc, prin urmare este de asemenea, posibil sa schimbi trecutul cat si viitorul in acest moment din prezent.

Exista un timp in care iti creezi viziunea, dar o data ce este in loc, trebuie sa te concentrezi pe drumul de a ajunge acolo. Daca mergi la o plimbare catre o destinatie, nu verifici in mod constant o harta. Obtii o directie generala si apoi petreci cel mai mult timp facand pas dupa pas. Desi destinatia ta ar putea fi la mile departare, in ACUM tu nu poti face decat pasi mici spre aceasta.

 
Subiectul:   samanism Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-02
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Hathorii
 
Hathorii Hathorii sunt profesori interdimensionali care faciliteaza ascensiunea spirituala a planetei prin compasiune, dragoste, sunet si umor. Pentru a avea o experienta directa cu aceste fiinte ale luminii trebuie sa iti amintesti de puterea iubirii, rasului si a respiratiei constiente care misca intreaga existenta. ...
 
Huna de baza - Ho'oponopono
 
Huna de baza - Ho'oponopono Cuvantul Ho'oponopono inseamna a face dreptate. In esenta, acesta inseamna a face pace cu stramosii, sau a face pace cu oamenii cu care ai relatii. Scopul initial al Ho'oponopono a fost de a corecta greselile care au avut loc in viata cuiva, inclusiv Hala (pierderea lucrului dorit, sa greseasca, sa nu asculte) si Hewa (a trece peste bord, a exagera), care au fost iluzii, si chiar si 'lno ( a face rau, aceasta presupu ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>