Principiul Huna 2 - KALA 

print
 
Principiul Huna 2 - KALA

Principiul KALA pleaca de la premisa ca nu exista limite, tot ceea ce gandim este posibil. Nu exista limite reale intre noi si corpul nostru, intre noi si alti oameni, intre noi silume, sau intre noi si Dumnezeu. Orice impartire sau diferentiere folosita inprezentare are doar un rol de conventie, care sa-i asigure functionalitatea. Cu altecuvinte, clasificarea este doar o iluzie folositoare. O semnificatie suplimentara a acestui principiu este aceea ca potentialul creativ este nelimitat. Putem crea, intr-o forma sau alta, tot ceea ce ne imaginam.

La inceput, acest gand pare nerealist deoarece vedem limite peste tot in jurul nostru. Corpurile noastre pot creste pana o anumita inaltime, putem vedea doar la o anumita distanta, urechile noastre pot auzi doar intr-un interval de frecvente limitate, traim doar un anumit numar de ani, pamantul este limitat in dimensiunea sa, resursele sunt limitate - limite peste limite. Atunci cum putem spune ca nu exista limite?

Universul in sine este nelimitat si daca urmaresti procesul de gandire al principiului 1 IKE, vizualizarea lumii ca un vis te poate aduce mai aproape de intelegerea naturii si ideii de limite. Pentru a intelege acest aspect trebuie sa separam doua tipuri de limite: limite creative si limite filtrate.

Limitele creative - un univers fara nici o limitare este egal cu o experienta nelimitata, care este egala cu lipsa totala de experienta. Daca nu ar exista limite ar insemna ca nu exista nici un fel de diferentiere, nimic pentru a compara si nimic pentru a experimenta. Insasi natura experientei este comparatia. Noi facem comparatii intre anumite niveluri de lumina pentru a vedea. Comparam anumite frecvente de sunete pentru a auzi. Daca am trai intr-o lume in care ar exista o singura culoare sau doar un singur sunet, atunci nu am experimenta absolut nimic.

De aceea universul nelimitat are nevoie de limite creative pentru a ne permite sa experimentam ceva. Prin urmare, limitarea si separarea spectrului de culoare, spectrului de sunet este o limitare utila si creativa care ne permite sa experimentam noaptea, ziua, lumina, sunetul, culoarea, zgomotul, sau muzica.

Limitele filtrate - sunt limite construite din convingeri si idei care nu ne permit sa devenim creativi, care limiteaza potentialul creativ prin negarea capacitatii noastre de a crea propria existenta. Ca exemplu, sunt convingerile ca noi suntem victime, lumea este un loc primejdios si nu exista suficiente locuri de munca. Un bun indicator pentru astfel de limite sunt emotiile asociate. Daca aceste emotii sunt de teama, furie, ura, atunci ai o limita filtrata.

Limitele filtrate ne limiteaza gradul de constientizare si experienta de a alege, fara sa ne ofere o posibilitate de a face o actiune pozitiva.

Aici intervine din nou principiul 1 IKE - lumea este ceea ce crezi tu ca este - iar tu esti o parte din lume si totodata te definesti prin intermediul gandirii tale. Daca tu crezi ca exista limite in nivelele de fericire, bucurie, avere, sanatate, iubire pe care le poti experimenta, atunci asa va fi. Insa, limitele nu exista - doar ca tu nu poti vedea destul de departe.

 
Subiectul:   samanism Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-02
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Cum aplicam Legea Atractiei
 
Cum aplicam Legea Atractiei Legea atractiei ne spune ca o persoana este in masura sa atraga in viata sa lucrurile pe care aceasta si le doreste, cum ar fi bani, dragoste sau succes. Pe de alta parte o persoana poate sa atraga boala, saracie si ghinion. Legea atractiei functioneaza fie ca esti constient de ea sau nu. ...
 
Cum sa exersam tacerea
 
Cum sa exersam tacerea Nimanui nu ii este simplu sa se opreasca din ceea ce face sau sa puna in stand-by generatorul de ganduri si griji zilnice. Exersand, putem ajunge sa folosim tacerea in avantajul nostru, pentru a descoperi ceea ce cu adevarat ne dorim. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>