Principiul Huna 1 - IKE 

print
 
Principiul Huna 1 - IKE

IKE - Lumea este asa cum crezi tu ca este.

Acesta este principiul de baza al filozofiei Huna si inseamna ca noi ne cream propriul nostru univers, pe baza experientelor personale, dar si prin impactul asupra realitatii, al credintelor, obiceiurilor, asteptarilor, atitudinilor, dorintelor, temerilor, judecatilor, sentimentelor, prin gandurile si actiunile noastre persistente. Acest principiu mai contine si ideea ca, prin schimbarea modului predominant de gandire, schimbi propria ta lume si, totodata, interactiunile cu restul universului, ceea ce face ca si restul universului sa "reactioneze" corespunzator.

Privind dintr-un punct, principiul IKE rezoneaza cu Legea Atractiei, dar pe langa acest aspect noi jucam rolul unor observatori si interpreti ai lumii noastre. Daca reusesti sa privesti detasat o experienta, poti observa ca cele mai multe situatii au echilibrul lor de ceea ce noi numim "bine" sau "rau". Insa noi avem puterea de a atasa emotii si semnificatii unei situatii, si asa se naste experienta noastra.

Gandeste-te la acele momente cand esti intr-o stare in care simti resentimente si furie, dar in momentul in care ai reusit sa te detasezi un pic de situatria respectiva si observi un apus de soare frumos, un zambet din partea unui strain, starea ta de spirit se schimba brusc. Poate ca nu a avut loc nici o schimbare la nivel de fapt, insa experienta ta cu siguranta s-a schimbat drastic datorita perspectivei noi. Prin schimbarea perspectivei, iti schimbi si viitorul, deoarece ai abordat lucrurile diferit.
Cu ajutorul principiului IKE ai puterea de a schimba, in primul rand perceptia experientei cat si viitorul.

Samanii Huna considera ca viata noastra este asemeni unui vis. Acestia cred ca noi visam la diferite niveluri si avem mai multe straturi de vise. Daca asta suna bizar la inceput, gandeste-te cat de "reala" este lumea ta cu adevarat. Suntem tentati sa spunem ca diferenta dintre un vis si "realitate" este ca si altii au aceeasi experienta. Sa ne gandin din nou... daca punem 10 oameni in aceeasi situatie impreuna, fiecare va descrie aceeasi situatie in 10 feluri diferite. De exemplu, mai multe persoane la o petrece sau persoane implicate intr-un accident, care mai tarziu descriu radical diferit experienta lor despre acea situatie comuna. Acum, ce e real si ce nu?!

Daca iti doresti sa experimentezi puterea IKE, pune-ti intrebarea care este definitia lumii cu toate componentele sale. Completeaza urmatoarele propozitii si incearca sa raspunzi cat mai sincer la toate. Scormoneste in tine pana cand nu mai exista nici un raspuns nefolosit in interiorul tau. Este foarte important sa fii sincer - nu este cazul si nici nevoia sa vopsesti totul in roz. Daca crezi ca serviciul tau este unul banal - scrie acest lucru. Nu uita ca nu ai cum sa te minti pe tine insuti. Acorda-ti putin timp, este o calatorie lunga, care te va uimi. Este important sa nu ramii la suprafata. Patrunde atit de adinc cit iti poti permite.

Cred ca lumea este...
Cred ca oamenii sunt...
Cred ca meseria mea este...
Cred ca sunt...
Cred ca sanatatea mea este...
Cred ca puterea mea financiara este...
Cred ca capacitatea mea de a experimenta dragostea, bucuria este...
Cred ca...(poti folosi orice altceva care se afla in viata ta).

Aceste fraze sunt concepute in asa fel incit sa te calauzeasca pe drumul catre aflarea adevarului tau. Al tau! Nu raspunde asa cum crezi ca ar vrea cineva (mama, tata, sotul, sotia sau mai stiu eu cine) sa raspunzi ci completeaza cu convingerile tale proprii. Asa, vei putea vedea de ce realitatea ta este asa cum este.

Foarte important in acest proces, este sa nu te judeci. Doar observa. Dupa aceea nu iti ramane decat sa detectezi acele moduri de gandire care nu te duc nicaieri, sa le schimbi si lumea ta se va schimba. Nu este usor, dar merita!

 
Subiectul:   samanism Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-02
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Ce este Feng Shui?
 
Ce este Feng Shui? Feng Shui este arta antica chinezeasca de aranjare a spatiului, care foloseste legile naturii pentru a determina ce sa pui si unde sa pui, astfel incat sa te simti mai relaxat, sa fii mai productiv si sa te intelegi mai bine cu ceilalti. ...
 
I CHING, evolutia si creativitatea
 
I CHING, evolutia si creativitatea Chinezii au dovedit ca bazele evolutiei sunt reprezentate de o organizare de sine si ca nu exista nici un plan care ne decide evolutia. O facem noi insine.  Aceasta nu se intampla la intamplare ci noi creem o mare parte din ea, de-a lungul timpului. Evolutia nu ni se intampla ci noi o facem. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>