Principiile de baza in Hu-Na 

print
 
Principiile de baza in Hu-Na

Analizand cu atentie cuvintele scurte polineziene care alcatuiesc cuvantul Hu-Na putem intelege mai bine natura profunda a traditiei intelepciunii Huna.

Cuvantul HU, in limba veche se refera la toate lucrurile masculine, pe cand NA se refera la toate lucrurile feminine. Astfel, cuvantul Huna este o expresie verbala a actului creativ primar al fuziunii polilor energetici universali intr-un ansamblu complex de viata. In traditia Chineza acest concept este cunoscut ca yin-yang. In mitologia romaneasca intalnim acest principiu sub denumirea de androgin. In functie de context, HU poate defini actiune, haos, putere, miscare, sau schimbare, pe cand NA poate defini calitatile de pace, ordine, calm si rezistenta.

Regula de baza in Huna este practica, pe toate planurile, pentru a ne a aseza aspectele subtile cu polaritati diferite, in armonie si echilibru perfecte, astfel incat sa putem deveni fiinte spirituale intregi, capabile sa isi manifeste in plan material dorintele, in deplina armonie si echilibru cu legile universului.

Intelegerea polineziana Hu-Na functioneaza paralel cu modelele stiintifice noi ale realitatii cuantice in domeniul mecanicii ondulatorii, unde doua principii sau calitati aparent opuse (sex feminin/masculin, subiectiv/obiectiv, spatiu/timp) exista numai prin calitatea lor de a se afla in relatie complementara reciproca.

In aceasta lista de perechi complementare, stiinta a adaugat recent inca o pereche (constiinta/dialog cu mediul), care a fost cunoscuta cu mii de ani in urma in Huna si care reprezinta realitatea externa care influenteaza continuu si intim constiinta interna si vice-versa.

Notiunea de baza in ceea ce priveste aceste perechi complementare este ca nu poate exista una fara cealalta. Cu mult timp in urma, maestrii Huna stiau ca lumea exterioara si constiinta sunt parti ale unui intreg mai mare, si ca acestea nu sunt doua entitati diferite, asa cum stiinta carteziana ne-a facut sa credem.

Traditia Huna are rolul de baza de a armoniza experienta noastra interiora si exterioara intentionat, astfel incat, in loc sa ne simtim ca niste victimizati cind vine vorba despre lumea din afara noastra, sa incepem sa ne angajam puterile constiente pentru a influenta in mod activ lumea exterioara pentru bunastarea si bucuria noastra si, implicit, si a ei.

La un nivel profund al trezirii omului, atingerea intelepciunii Huna si emanciparii apare printr-o unificare directa a constiintei noastre umane cu lucrarile primordiale ale universului, contopindu-se intr-un intreg infinit. In timp ce ne extindem constiinta in mod intentionat, pentru a experimenta unirea interioara si exterioara, devenim in mod natural mai armoniosi cu propriile noastre principii de baza ale vietii - secretele Hu-Na.

Frumusetea de a trai in cadrul principiilor traditiei universale Huna este ca invatam sa integram aspectele vietii mondene cu adevaruri spirituale si stiintifice ale constiintei umane. Si noi descoperim ceea ce si kahunas din Polinezia au descoperit cu milenii in urma si anume ca viata este un dans al fiecarei decizii si actiuni pe care o facem, cu puterile universului. Prieteni, viata e un dans cu universul! Dansati, va rog!

 
Subiectul:   samanism Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-01
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Drumul prin viata - cine il dicteaza?
 
Drumul prin viata - cine il dicteaza? In momentul in care venim pe lume nu avem idee de drumul pe care va trebui sa il urmam in viata. Copilaria este momentul in care ne dam seama ce ne place, sau ce am vrea "sa ne facem". Este perioada in care vrem sa devenim aviatori, medici, cantareti sau actori. ...
 
Creaza-ti propria mantra de meditatie
 
Creaza-ti propria mantra de meditatie Ar putea fi util sa iti creezi propria mantra pentru a o utiliza in timp ce meditezi. Dar cum poti crea o mantra? ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>