Primele lectii despre bani se invata acasa 

print
 
Primele lectii despre bani se invata acasa

Primele lectii despre bani se invata acasa ... sau cel putin asa ne-am dori. Scoala ne ofera posibilitati multiple, insa aproape niciodata nu ne ofera oportunitati. Din punct de vedere al informatiei, ne este oferita din ce in ce mai multa. Insa ceva lipseste. In practica, teoria este deficitara. Asa cum Robert Kiyosaki spune, scoala ne ofera instruire academica si profesionala, insa aproape niciodata nu ne ofera instruire financiara.

Invatam sa socotim, sa facem calcule complexe, insa nu invatam sa fim cumpatati atunci cand vine vorba de bani. Insa nu scoala poarta vina deplina. Educatia financiara incepe de acasa. Responsabilizandu-i pe copiii nostri inca din frageda pruncie, atunci cand pot fi impresionati de dimensiunea si efectele dezastruoase pe care le poate avea un management deficitar al banilor si lipsa cunostintelor ii putem face mai constienti de impactul pe care banii il au asupra calitatii vietii oamenilor.

Fiecare banut cheltuit reprezinta o tranzactie financiara. La fel si fiecare banut strans. Asta poarta numele de investitie sau economisire. Asa cum bancile se folosesc de propriul sistem pentru a gestiona banii clientilor din conturi, asa si noi ar trebui sa ne stabilim un plan de economisire. Mai mult un buget de venituri si cheltuieli.

Tinand o evidenta clara, nu am mai pierde bani. Nu am mai cheltui fara scop. Sau ne-am gandi de doua ori inainte la lucrurile pe care am cheltui banii. Cum putem face asta? Nu trebuie sa frecventam cursurile unei facultati cu profil economic si nici sa ajungem pe Wall-Street.
E nevoie de determinare si de organizare. Cea mai simpla metoda prin care putem tine evidenta banilor nostri este o simpla lista de cumparaturi. Scriind lucrurile de care avem nevoie, sumele pe care le cheltuim si fiind sinceri cu nevoile noastre, putem invata sa fim mai cumpatati si prin urmare, sa economisim mai mult.

Pentru ca nu mai exista clase sociale, ci doar extreme, exista oameni bogati si oameni saraci. Oamenii pe care determinarea si hotararea i-au adus aproape de visele lor si oameni care nu au putut sa isi depaseasca conditiile. Pentru ca societatea nu se ocupa cu instruirea indivizilor, cei autodidacti sunt cei care reusesc sa se ridice deasupra celor care au asteptari minime. Lectia despre finante personale este o piatra de hotar si limita dintre oamenii bogati si cei cu putine aspiratii.

Cartea lui Robert Kiyosaki, "Tata bogat, tata sarac" este un exemplu bun din care putem trage concluzia ca educatia financiara incepe acasa. Nu conteaza cat de bogat este un om sau cat de sarac. Conteaza cat de inteligent este si ce strategii adopta pentru a obtine un anumit confort material. Daca parintele a dat gres in a-i oferi familiei sale confortul financiar, copilul ii va urma exemplul.

De cele mai multe ori suntem suma oamenilor cu care ne insotim. Daca vrem sa reusim in plan financiar, trebuie sa ne inconjuram de oameni care au reusit in plan financiar. Daca insa vrem sa ne multumim cu ceea ce avem, ne putem inconjura de oameni cu aceleasi aspiratii, de oameni care au adoptat fraza "nu pot!" ca pe unica scuza a nereusitelor lor. Suntem responsabili fata de copiii nostri sa le oferim inca din familie educatia financiara care ii va ajuta sa devina adulti prosperi!

 
Subiectul:   bani, bogatie Categoria:   succes, cariera, bani Data: 2011-03-26
 
Autor:          alexandra

"Dezvoltarea personala este o arta. Este arta de a te desavarsi pe tine insuti ca propria creatie. Imi place sa scriu si sa impartasesc din gandurile mele celor care au nevoie de ele. Geniul exista pentru a fi daruit. Fac acest lucru prin ceea ce scriu, sa daruiesc o particica din mine in fiecare articol."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Citate despre obiective
 
Citate despre obiective Gasesti aici o selectie de citate despre OBIECTIVE. ...
 
Creativitatea si pasiunea pentru munca
 
Creativitatea si pasiunea pentru munca Creativitatea merge mana in mana cu pasiunea. Unde nu exista pasiune pentru munca, nu exista nici creativitate. Cum ar putea un om sa picteze, daca pe el il pasioneaza muzica? Acesta este doar un exemplu. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>