Pregatire pentru Reiki 

print
 
Pregatire pentru Reiki

Reiki este o forma de vindecare japoneza care se refera la transferul de energie universala prin terapeut la pacient pentru a sustine organismul pe toata durada procesului de vindecare prin echilibrarea energiei. Reiki incorporeaza elemente din multe practici de vindecare precum vindecarea spirituala, aura, echilibrarea chakrelor, meditatie si aromaterapie.

Cum sa te pregatesti pentru Reiki:

- Elimina bijuteriile

Bijuteriile contin elemente precum pietre, pretioase sau semi-pretioase, inele metalice sau lanturi, curele din piele sau o varietate de alte obiecte. Multe dintre aceste elemente vor atrage energii care pot interfera cu energia vitala.  Elemente precum ceasurile pot crea un circuit inchis, care reduce fluxul de energie vitala. Cerceii sunt o problema destul de mare. Urechile gaurite cu cercei pot interfera cu fluxul de energie. Urechile sunt importante in multe terapii, cum ar fi acupunctura care utilizeaza meridianele si de aceea trebuie pastrate negravate.

- Spala-te pe maini

Exista doua motive pentru care trebuie sa te speli pe maini. In primul rand, exista efectul fizic de curatare. Acesta face ca mainile sa fie placute la atingere pentru pacient. Mainile fierbinti si lipicioase ar trebui evitate in Reiki deoarece acestea ar putea deranja pacientul.

In al doilea rand, spalatul pe maini se refera la aura care iti inconjoara corpul. Aceasta aura poate fi afectata prin contactul cu obiecte, oameni etc., pe parcursul zilei iar spalatul cu apa rece indeparteaza astfel de influente, care ar putea avea efecte negative in cazul persoanelor sensibile.

- Spune o rugaciune

Este util in acest stadiu sa reciti o scurta rugaciune pentru a cere vindecare si pentru concentrare asupra obiectivelor tale, auto-perceptiei si a persoanei asupra carora mainile tale vor fi plasate. Rugaciunea te pregateste sa intri in procesul de relaxare.

- Egalizeaza aura

Acesta este un mijloc de a face mai usor contact si de a incepe tratamentul. Iata o serie de masuri:
- Cere-i persoanei sa se intinda.
- Stai langa persoana, pune mana ta stanga pe osul tau sacru.
- Cu mana dreapta tinuta deasupra corpului cu aproximativ 9 cm si cu palma cu fata in jos, muta mana pe toata lungimea corpului, de la cap pana la degetele de la picioare.
- Intoarce mana la punctul de plecare folosind o miscare circulara de-a lungul corpului.
- Repeta aceasta activitate de trei sau patru ori.

Procesul acesta poate fi repetat dupa terapia Reiki, atunci cand mana stanga poate fi plasata pe osul sacru al destinatarului.

-Energizeaza-te

Atunci cand se termina o sedinta de terapie Reiki, intregul tau corp poate fi energizat prin chakra radacinii. Mana trebuie tinuta vertical deasupra corpului si apoi mutata rapid de la pelvis catre cap.

 
Subiectul:   reiki Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-05
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Kendo
 
Kendo Kendo pare a fi o arta martiala ce se bazeaza pe forta fizica si agresivitate, cu dinamica unor lovituri bruste si kiai (strigat) puternic. Aceasta arta pune un mare accent pe dezvoltarea de nivel inalt a concentrarii, constientizarii, sincronizarii, agilitatii fizice, jocului de picioare, miscarea corpului si respectul inerent. ...
 
25 de lectii pentru succes in afaceri - Jack Welch
 
25 de lectii pentru succes in afaceri - Jack Welch Jack Welch este legendarul CEO al companiei GE, General Electric. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>