Perseverenta si succesul- cauza si efect? 

print
 
Perseverenta si succesul- cauza si efect?

Intr-un articol anterior, am vorbit despre puterea perseverentei. Aceasta este cea care face diferenta intre oamenii care reusesc si oamenii care dau gres.
Urmarirea unui scop, este o lupta cu noi insine, mai ales atunci cand rezultatele intarzie sa apara. Fie ca este vorba de a pierde in greutate sau de a incheia un contract important, fara un stimulent suficient de puternic sau fara macar un semn ca se intrevede o reusita a demersului nostru, suntem tentati sa abandonam.

Spre deosebire de marile genii ale secolelor trecute, marile genii ale zilelor noastre sunt tentate sa cedeze in fata greutatilor si a obstacolelor care apar in drumul lor spre un ideal. Lipseste determinarea, ambitia, creativitatea, curajul, dorinta, puterea si perseverenta. Si pentru ca toate acestea lipsesc, perseverenta desi se vrea a iesi la suprafata, este inabusita de temeri, de frici nefondate si de fobia esecului. Nici un om nu incaseaza prea bine esecul. Nici unuia dintre noi nu ii place sa piarda. Si de ce sa pierdem cand, nefacand nimic, nu suntem expusi unui asemenea risc?

Stand cu mainile in san si asteptand ca succesul sa ne pice din cer, nu reusim sa facem altceva decat sa ne irosim viata si pe noi insine in plin proces. Napoleon sau Magellan sunt doua exemple de oameni care nu au avut toate posibilitatile tehnicii pe care le avem noi astazi si aceste biblioteci intregi de cunostinte de care noi beneficiem, insa au avut un scop pentru care au luptat. Desi nimeni nu a dorit sa le fie alaturi, perseverand, au reusit sa isi atinga acest scop. Nu conteaza despre ce este vorba, cat de marunt sau de maret este scopul nostru. Importanta este intensitatea lui, dorinta noastra de a-l atinge si mijloacele prin care ajungem la el.

In afaceri, spre exemplu, mai importanta decat profitul realizat este tehnica obtinerii lui. Pentru ca, facand diferenta, este extraordinar sa obtii un profit cu ajutorul cunostintelor tale, a tehnicii si invataturilor pe care le-ai dobandit de-a lungul vietii si cu totul diferit este sa te imbogatesti prin mijloace necinstite.

Perseverenta nu este decat o urmare sau o continuare a dorintelor noastre si o materializare a acestora. Putini sunt oamenii care persevereaza si care dau gres. Pentru ca acest lucru de multe ori este imposibil. Perseverenta fara cunoastere si cunoasterea fara motivatie nu inseamna prea mult. Sunt interdependente si de cele mai multe ori, sunt supuse relatiilor de cauzalitate si efect. Depinde de viziunea fiecaruia.

Mie imi place sa vad acest raport cauza-efect ca pe cel care reglementeaza reusita si nu ca pe unul care o conditioneaza. Perseverenta naste reusita, indiferent de domeniul vietii in care se aplica. Reusita sporeste respectul de sine si dorinta de mai mult. Si toate acestea ne implinesc pe noi ca oameni. Valorile noastre, lucrurile in care credem, dorintele si tehnica pe care o folosim pentru indeplinirea lor sunt cele care ne definesc si ne dau satisfactia unei vieti traite cu folos pentru noi si pentru ceilalti.

 
Subiectul:   disciplina, perseverenta Categoria:   succes, cariera, bani Data: 2011-03-26
 
Autor:          alexandra

"Dezvoltarea personala este o arta. Este arta de a te desavarsi pe tine insuti ca propria creatie. Imi place sa scriu si sa impartasesc din gandurile mele celor care au nevoie de ele. Geniul exista pentru a fi daruit. Fac acest lucru prin ceea ce scriu, sa daruiesc o particica din mine in fiecare articol."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Cum ne putem da seama ca ne-am gasit adevarata pasiune in viata?
 
Cum ne putem da seama ca ne-am gasit adevarata pasiune in viata? Este dificil pentru unii dintre noi sa isi dea seama cand si daca si-au gasit adevarata pasiune in viata. Pentru cei care se cunosc pe sine destul de bine, este simplu. Prima etapa in a ne da seama care sunt cu adevarat pasiunile noastre este sa ne cunoastem pe noi insine indeajuns de bine incat sa confirmam, fara echivoc ca activitatile care ne fac sa pierdem notiunea timpului sunt adevaratele noastre pasiuni. ...
 
Reusita- poti realiza ceea ce iti propui
 
Reusita- poti realiza ceea ce iti propui Suntem inconjurati de oameni care ne spun "Da, poti!" sau "Nu vei reusi niciodata!". Fiecare dintre aceste "incurajari" ne influenteaza viata. Cum poti reusi in pofida descurajarilor celor din jur? Cum iti poti urma visul desi ceilalti nu il vad ca pe ceva realizabil? Cum poti atinge teluri inalte cand totul pare sa fie potrivnic? Constientizand puterea gandurilor tale! ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>