Organic vs. Natural 

print
 
Organic vs. Natural

Produsele cosmetice sunt foarte usor de fabricat si de comercializat ca fiind "naturale", datorita faptului ca nu exista  reglementari cu privire la utilizarea cuvintelor tehnice, ca "organic" si "natural", pe etichetele acestor produse. In consecinta, fiecare producator de cosmetice, interesat de acest tip de publicitate isi poate eticheta produsele ca fiind "naturale", inducand astfel in eroare consumatorii care cred ca tot ceea ce contine produsul respectiv este organic sau natural, doar pentru ca asa scrie pe eticheta. Din nefericire, exista multe conceptii gresite despre asa-numitele produse cosmetice naturale, pe care consumatorii ar fi util sa le stie, pentru simplul motiv de a s e proteja.

Iata care sunt problemele si intrebarile frecvente care se ridica atunci cind vine vorba despre produsele "naturale" si "organice".

Cuvantul "organic" si "natural" de pe eticheta, inseamna ceea ce credem cu totii?


Nu chiar. Problema este ca industria cosmeticelor este auto-reglementata. Consumatorii sunt nevoiti sa ia precautii suplimentare atunci cand achizitioneaza produse marcate cu cuvantul "natural" pe eticheta. Acest lucru se datoreaza lipsei unei legislaturi care sa prevada in mod clar ce anume inseamna "natural" sau "organic". Prin urmare, producatorii pot pretinde ca produsul lor este natural, fara nici un temei. De aceea este recomandat sa verifici ingredientele. Acelasi lucru se intampla si in categoria produselor organice. Companiile pot pune "organic" pe etichetele produselor lor daca exista o frantura de ingredient organic, indiferent daca restul formulei este sintetic.

Pot avea incredere in certificarile organice?


Depinde. Exista anumite niveluri de certificare si ar trebui sa stii semnificatia fiecarui nivel, pentru a sti ce anume obtii de la produsul pe care il cumperi. De exemplu, exista anumite certificari care impun ca produsul sa fie organic pana la un anumit procent. Organele de certificare difera in termeni de cerinte si cat de strict sunt acestea aplicate. Deci, daca vrei sa fii sigur, atunci va trebui sa cercetezi mai mult in aceasta privinta.

Este nevoie sa citesc eticheta? Este bine sa presupun ca industria si guvernul nu ar pune la dispozitie publicului un produs care este daunator?


Aceasta conceptie este si foarte gresita si in acelasi timp si periculoasa. Daca ai putea verifica o lista cu ingredientele periculoase si companiile care le folosesc in mod obisnuit, nu te-ai simti in siguranta niciodata, deoarece multi dintre producatori isi comercializeaza produsele in magazinele cele mai mari, pe care multi le frecventam. Ei pot face asta pentru ca nu exista nimic care sa le interzica activitatea. Industria de cosmetice nu este reglementata, ceea ce inseamna ca producatorii pot face si sustine ceea ce vor, pentru ca nimeni nu ii va verifica.

Care sunt lucrurile care trebuie luate in considerare atunci cand cumpar produse de ingrijire personala "naturale" sau "organice"?


1. Tine minte ca natural si organic nu inseamna acelasi lucru. Si nici unul dintre termeni nu inseamna neaparat sigur sau eficient.
2. "Organic" nu inseamna ca toate ingredientele au aceasta calitate. Cauta produse care sa declare cat la suta din formula este organica.
3. Producatorii de cosmetice nu sunt solicitati de guvern sa obtina certificare. Acest lucru inseamna ca, daca produsul nu contine nici o certificare, acesta nu este neaparat sigur.

 
Subiectul:   cosmetice benefice Categoria:   corp Data: 2011-05-23
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Respiratia diafragmatica
 
Respiratia diafragmatica Cu totii am auzit cuvintele `respira adanc`. Le auzim in cabinetul medicului atunci cand acesta ne asculta plamanii, atunci cand cineva incearca sa ne calmeze, in mai multe clase de exercitii. O respiratie profunda umple cu aer partea de jos a plamanilor, deschizind toate alveolele pulmonare. In multe practici, cum ar fi yoga si Tai Chi, se crede ca respiratia profunda curata organismul de aer stagnant. ...
 
S.N. Lazarev - Cauzele imbolnavirii
 
S.N. Lazarev - Cauzele imbolnavirii Serghei Nikolaevici Lazarev este terapeut si psiholog rus contemporan. In cartile sale, el explica din perspectiva sa ca terapeut, cauza aparitiei bolilor. Explicatiile prezentate de acesta sunt in concordanta perfecta cu invataturile religioase. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>