Obiective de dezvoltare personala 

print
 
Obiective de dezvoltare personala

Un obiectiv general de dezvoltare personala este caela de a face modificari sau de a aduce imbunatatiri in anumite zone ale vietii tale cu care nu esti complet multumit. Acest lucru ar putea implica, de asemenea, efectuarea unor modificari in comportament sau atitudine. Un obiectiv de imbunatatire de sine poate fi de exemplu – sa castigi mai multi bani, sa devii o persoana mai iubitoare sau sa deprinzi noi abilitati.

Cum sa iti atingi obiectivele de dezvoltare personala

Exista numeroase moduri in care iti poti atinge obiectivele de dezvoltare persoanala. In mod general, acest lucru presupune cautarea de informatii in carti sau la experti in domeniu, cautarea unor raspunsuri in sine si obtinerea unei intelegeri mai bune cu privire la aceasta realitate.

Obiective de dezvoltare personala – Bani

-    Daca vrei sa iti imbunatatesti situatia financiara, trebuie sa definesti obiectivele exacte pentru acest aspect din viata ta. De exemplu, poate iti doresti sa lucrezi singur la o afacere proprie, sa fii promovat sau sa castigi un venit mai mare din afacerea ta. Cel mai important lucru este sa definesti exact rezultatul pe care il doresti, iar apoi ar trebui sa iei masuri, sa soliciti ajutor de la mentori sau carti de dezvoltare personala.

-    Intuitia ta joaca un rol important, la fel ca si increderea in propria orientare. Daca totusi ai convingeri limitate in privinta banilor, propriul simt de directie ar putea sa te dezamageasca. Prin urmare este important sa elimini aceste convingeri pentru a realiza cu succes obiectivele propuse ca atare.

Obiective de dezvoltare personala – Sanatate

-    In cazul in care obiectivul tau de dezvoltare personala este sa iti imbunatatesti sanatatea, atunci ar trebui sa fi mai specific cand vine vorba despre despre imbunatatirile pe care ti-ai dori sa le vezi. Atunci cand definesti exact zona care trebuie imbunatatita, poti cauta mai multe informatii despre moduri in care poti sa vindeci starea ta.
-    Trebuie sa tii cont de faptul ca toate bolile provin din minte. Deci, ar trebui sa cauti cauza bolii in gandurile si emotiile tale. Daca ai tendinta sa pastrezi sentimente si emotii in interior, acestea ar putea sa se manifeste sub forma de boala la un moment dat. Este important, prin urmare, sa te eliberezi de emotii, astfel incat acestea sa nu se adune si sa provoace consecinte negative.

Obiective de dezvoltare personala – Minte

-    Obiectivele de imbunatatire a mintii ar putea fi – a scapa de stres, a obtine pace a mintii, a obtine mai multa constientizare sau imbunatatire a intuitiei. Astfel de obiective urmaresc mai multa putere a mintii, care iti ofera un sentiment de putere si un simt a propriei tale valori.
-    Cheia pentru a obtine puterea mintii este intelegerea ca tu iti creezi propria realitate. Daca ai convingerea ca esti doar o victima a unor circumstante aleatorii, atunci nu vei intelege ca realitatea este guvernata de legi ce nu se vor schimba niciodata. Doar atunci cand intelegi conceptul de creare constienta, vei fi capabil sa faci modificari si sa iti imbunatatesti viata.

 
Subiectul:   dezvoltare personala Categoria:   minte si emotii Data: 2012-04-27
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Mituri si conceptii gresite despre hipnoza
 
Mituri si conceptii gresite despre hipnoza Fie ca vrei sa inveti cum sa devii un hipnotizator sau te gandesti sa consulti unul pentru ajutor, este important sa ai o idee clara despre ceea ce este hipnoza dar si ceea ce nu este. Multi oameni au conceptii gresite in legatura cu hipnoza, care au fost alimentate de filme, spectacole de comedie si multe alte forme de mass-media. ...
 
Ce este compasiunea?
 
Ce este compasiunea? O definitie spune: "Compasiunea este o minte motivata de pretuirea altor fiinte vii si de dorinta de a le elibera din suferinta". Sa insemne oare compasiunea doar atat? Compasiunea nu inseamna numai a-ti parea rau pentru cineva, a plange de mila sau a compatimi. Compasiunea inseamna dorinta de a-i ajuta pe ceilalti sa treaca prin momentele grele ale vietii lor si a le da sfaturile necesare. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>