Numerologia chineza 

print
 
Numerologia chineza

Originile numerologiei nu sunt cunoscute cu exactitate, insa se spune ca numerologia chineza este  una dintre cele mai vechi forme de numerologie. Se crede ca originile numerologiei chineze duc pana in urma cu aproape 4000 de ani, pe malurile raului Galben.

Legenda spune ca primul din cei cinci imparati mitici din China, Wu de Hsai, lucra pe malurile raului Galben incercand sa gaseasca o metoda de a preveni inundatiile care devastau in mod regulat comunitatile situate de-a lungul raului. In timpul acestei lucrari, Wu de Hsai a gasit o carapace de broasca testoasa, care in vremurile acelea era un semn foarte bun.

Aceasta carapace de broasca testoasa era extrem de rara, unica si speciala datorita marcajelor fascinante de pe ea. Carapacea avea pe spate marcat un patrat magic de 3x3, care mai tarziu a luat numele de Patratul lui Lo Shu. Patratul lui Lo Shu a fost creat in mod remarcabil suma cifrelor de pe fiecare rand, coloana si diagonala de pe grila acestuia dadea ca total numarul 15.

Numarul 15 este considerat un numar cu o importanta deosebita deoarece este numarul de zile dintre luna noua si luna plina. In plus, cifra 5 era respectat in China antica si era pozitionat in mijlocul patratului din grila. Patratul lui Lo Shu a devenit temelia numerologiei chineze si este folosita si astazi in Orientul indepartat. Aceasta grila a fost adaptata intr-un mod diferit in Occident, si in cele din urma numerologia chineza a evoluat in trei sisteme diferite care sunt folosite si astazi: versiuna occidentala a numerologiei chineze, numerologia traditionala chineza si sistemul Ki.

Versiunea occidentala a numerologiei nu are multe informatii disponibile despre originile sale, insa popularitatea ei ii este atribuite lui Hettie Templeton. Templeton a predat cursuri si a tinut numeroase prelegeri publice si emisiuni in Australia anilor '30. Ea a ajutat ca numerologia occidentala chineza sa castige mai multa popularitate, de care se bucura si astazi, astfel incat cele mai multe informatii actuale cu privire la aceasta forma de numerologie provin din Australia.

Versiunea occidentala a numerologiei chineze este considerata cea mai usoara dintre toate cele trei versiuni de numerologie chineza si se crede ca este si cea mai exacta. Multi numerologi din China si Hong Kong folosesc mai degraba versiunea occidentala a numerologiei chineze decat versiunea traditionala.

Cifrele folosite in numerologia chineza sunt de la 1 la 9, iar 0 nu este inclus. Numerologia occidentala chineza foloseste un patrat format din 9 casete, 3 pe orizontala si 3 pe verticala.  Fiecare caseta in patrat are un numar de la 1-9 asociat cu acesta.

Cifrele din data nasterii unei persoane pot fi introduse in aceste cutii si in functie de fiecare numar pe care il are in grila, se pot deduce multe despre punctele lui forte si punctele slabe, trasaturile sale de caracter si altele.

 
Subiectul:   numerologie Categoria:   spiritualitate Data: 2011-04-04
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Beneficiile Reiki
 
Beneficiile Reiki Reiki este o forma de vindecare japoneza care a devenit foarte cunoscuta in intreaga lume. ...
 
Detoxifierea si rolul ei pentru organism
 
Detoxifierea si rolul ei pentru organism In ultima vreme au aparut tot felul de teorii despre detoxifiere. Unii spun ca ajuta organismul sa scape de reziduurile acumulate de-a lungul timpului si care ii sunt nocive. Altii spun ca detoxifierea face rau organismului si ca nu aduce nimic bun. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>