Natura Karmei 

print
 
Natura Karmei

Karma este o lege in sine, care opereaza in domeniul sau propriu, fara interventia unui factor extern si independent de conducere. Fericirea si suferinta, care sunt parti comune ale umanitatii, sunt efectele inevitabile ale cauzelor. Din punct de vedere budist, acestea nu sunt recompense si pedepse exercitate de o putere supranaturala, sau hotarari omnisciente asupra unui suflet care a facut rau sau bine.

In karma exista forte malefice si benefice, si conditii pentru a contracara si sprijini aceasta lege de auto-operare. Nasterea (gati), timpul sau starea (kala), substratul renasterii sau cel care prezinta atasamentul fata de renastere (upadhi), si efortul (payoga) actioneaza precum ajutoare puternice sau obstacole la indeplinirea karmei.

Cu toate ca nu suntem nici slujitorii absoluti si nici stapanii karmei noastre, privind acesti factori de contracarare si de sustinere, devine evident ca indeplinirea karmei este influentata intr-o oarecare masura de circumstante externe, personalitate, imprejurimi, lupta individuala si asa mai departe.

Aceasta doctrina a karmei ofera consolare, incredere, speranta si curaj moral unui budist. Atunci cand este pus intr-o situatie neasteptata si intampina dificultati, esecuri si nenorociri, budistul isi da seama ca aceasta este o situatie karmica si ca in acest moment, acceptand situatia ca atare si privind-o cu detasare, el poate sterge astfel o datorie din trecut. In loc sa renunte la el insusi si sa lase totul karmei, acesta face un efort intens pentru a curati lucrurile rele si a le inlocui cu cele utile, caci viitorul este in propriile sale maini.

Acela care crede in karma nu condamna nici macar pe cel mai corupt, pentru ca el, de asemenea, are o sansa de a se reforma in orice moment. Desi va fi obligat sa sufere intr-o stare jalnica, acesta mai are speranta de a atinge pacea eterna. Prin faptele sale el si-a creat propriul sau iad si tot prin faptele sale acesta isi poate crea si propriul sau rai.

Un budist care crede pe deplin in legea karmei nu se roaga la forte externe pentru a fi salvat, dar in secret se bazeaza pe acesta pentru propria sa emancipare. In loc sa faca orice auto-predare, sau apelare la orice influenta supernaturala, el se bazeaza pe puterea pe care o detine in interiorul sau si lucreaza neincetat pentru bunastarea si fericirea tuturor. Aceasta credinta in karma ii valideaza efortul si ii aprinde entuziasmul, pentru ca il invata ce inseamna responsabilitatea individuala.

Pentru un budist obisnuit, karma serveste ca un factor de descurajare, in schimb pentru un intelectual, karma devine un stimulent in trai in echilibru cu sinele si cu universul. Individul cu pricina devine mai amabil, tolerant si grijuliu. Aceasta lege a karmei explica problema suferintei, explica modul in care poti deveni intr-o oarecare masura stapanul sortii tale, explica de ce alte religii par sa spuna ca avem destin predestinat si te ajuta sa intelegi de ce exista inegalitati pe planul umanitatii.

 
Subiectul:   karma Categoria:   spiritualitate Data: 2011-06-11
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Astrologia - te ajuta sa iei decizii importante in viata ta
 
Astrologia - te ajuta sa iei decizii importante in viata ta Unii oameni vad astrologia ca o forma de divertisment, insa astrologii si clientii acestora o iau cat se poate de in serios. Astrologia este in esenta la fel ca si predictiile din horoscop deoarece toate intuitiile si citirile sunt bazate pe pozitia stelelor. Un accent deosebit se pune pe planeta semnului sub care te-ai nascut. ...
 
Feng Shui - Ba-Gua Zona 9, faima, reputatie, succes
 
Feng Shui - Ba-Gua Zona 9, faima, reputatie, succes Zona 9 in Feng Shui Ba-Gua se refera la faima, reputatie si succes.Cuvantul "faima" ne duce adeseori cu gandul la starurile de cinema, cantaretii de rock, sau oameni celebri in general ale caror cariere depind in mare masura de popularitate. De obicei, noi nu asociem acest cuvant cu propriile noastre vieti. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>