Meloterapie 

print
 
Meloterapie

Muzica a fost considerata dintotdeauna o putere vindecatoare. Putem observa si in Biblie, modul in care David a cantat la harpa pentru a ajuta la vindecarea depresiei regelui Saul.

Ascultarea muzicii poate face minuni in atenuarea stresului. Pentru ca aceasta sa aibe efect, fiecare persoana trebuie sa asculte acel gen de muzica cu care se simte cel mai confortabil. Atunci cand cineva se aseaza si asculta muzica de relaxare in mod fortat, aceasta in loc sa atenueze stresul, il poate accentua.

Meloterapia te ajuta sa iti schimbi starea de spirit, sa te eliberezi de stres si  poate lucra la mai multe nivele in acelasi timp. Multi experiti sugereaza ca ritmul muzicii sau masura acesteia are un efect calmant asupra noastra, desi noi nu suntem constienti de asta. Acestia subliniaza ca atunci cand eram un copil in pantecele mamei, noi am fost influentati de ritmul batailor inimii mamei noastre. Astfel, raspundem la muzica linistitoare in etape mai tarzii in viata, probabil deoarece asociem acel ritm cu siguranta si protectia mediului oferit de mama noastra.

Muzica poate fi una dintre experientele cele mai linistitoare disponibile. Alegerea muzicii care va produce un efect benefic pentru un individ este un proces dificil, deoarece multi aleg ceea ce le place, in locul a ceea ce le poate fi benefic. Intregul sistem energetic uman este influentat de sunete, iar corpul fizic si chakrele raspund intr-un mod specific la anumite frecvente si tonuri. Trebuie acordata o atentie speciala la efectele pozitive care apar din crearea si cantarea muzicii de catre o persoana.

Atunci cand auzim o melodie, prima miscare pe care o facem pentru combaterea stresului este o crestere in respiratia profunda. Productia corpului de serotonina accelereaza, de asemenea. Meloterapia s-a dovedit a fi folositoare si in reducerea durerii in timpul procedurilor stomatologice.

Se spune ca atunci cand lucrezi si exista muzica in fundal de care aparent nici nu esti constient, aceasta poate reduce stresul. Muzica poate sa reduca ratele batailor inimii si sa ridice temperatura corpului, prin urmare - este indicata relaxarea.

Cum sa imbunatatesti beneficiile Meloterapiei

Dupa cum putem constata, nu exista o muzica unica care poate fi buna pentru toata lumea. Este ceva normal, deoarece oamenii au gusturi diferite. Cel mai important este sa iti placa sa asculti muzica.

Iata cateva idei despre cum poti maximiza eficienta muzicii:

- Alege muzica cu un ritm mai lent - putin mai lent decat ritmul natural al inimii, care este de aproximativ 72 de batai pe minut. Acel ritm al muzicii care are un model ciclic care se repeta, s-a dovedit a fi eficient pentru majoritatea oamenilor.

- Daca ai nevoie de o stimulare dupa o zi de lucru, alege o muzica mai rapida, mai degraba decat muzica lenta calmanta.

- Atunci cand lucrurile merg rau, alege muzica cu care esti familiarizat - de exemplu melodia preferata din copilatie, deoarece familiaritatea de multe ori aduce calm.

- Mergi la plimbare cu muzica preferata in player-ul tau portabil. Inspira si expira in ton cu muzica. Lasa muzica sa te acapareze. Acesta este un mod foarte bun de eliberare a stresului prin combinarea unei plimbari vioaie, imagini si muzica.

- Ascultarea sunetelor naturii, cum ar fi valurile marii sau calmul unei paduri profunde, poate reduce stresul. Incearca sa te plimbi pentru 15 minute aproape de tarmul marii sau pe o carare linistita prin padure si cu siguranta vei observa beneficiile sunetelor naturii.

 
Subiectul:   meloterapie Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-09
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Aikido
 
Aikido Aikido este una dintre cele mai vechi forme de arte martiale. Aceasta a fost fondata de Morijei Ueshiba, si s-a format prin studiile mai multor feluri de arte martiale traditionale. Aikido este adeseori perceputa precum o forma de exercitiu sau un dans din cauza unora dintre formele sale. De asemenea este privita de unii ca o forma de hipnoza martiala. ...
 
Introducere in TAO
 
Introducere in TAO Tao (pronuntat dao) inseamna literal "calea" sau "drumul". Tao este un principiu universal care sta la baza tuturor lucrurilor de la crearea de galaxii la interactiunea dintre fiintele umane. Lucrarile lui Tao sunt vaste si de multe ori, dincolo de logica umana. Daca incerci sa intelegi Tao folosind doar ratiunea, este posiil sa intelegi doar o jumatate. Este important ca aceasta filosofie de viata sa fie perceputa a ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>