Meditatia si viata de zi cu zi  

print
 
Meditatia si viata de zi cu zi

Multi specialisti atesta calitatea meditatiei de a vindeca si de a elibera corpul uman de incarcatura negativa. Desi punctul de pornire al meditatiei au fost popoarele estice, nici cei din vest nu s-au lasat mai prejos, studiind si analizand efectele benefice ale meditatiei asupra corpului si a mintii.

Prin meditatie rupem legatura cu exteriorul si ne cufundam in interior. Dobandim astfel liniste, calm, relaxare fizica si mentala. Tehnicile de meditatie au o stransa legatura cu procesele psihice. Scopul meditatiei este de a linisti mintea, de a o limpezi si de a-i reda pozitivismul, aducandu-ne in contact cu sinele nostru profund.

Meditatia reuseste sa redea prin armonia pe care o presupune aceasta tehnica, un echilibru fizic, psihic si comportamental. Privita per ansamblu aceasta metoda de deblocare a mintii si a spiritului ne influenteaza destul de mult tipul de temperament.

Practica zilnica a meditatiei este foarte benefica pentru mentinerea starii noastre de sanatate fizica, mentala si emotionala, si presupune cativa pasi simpli:
- alocarea unui timp anume pentru practica zilnica a meditatiei;
- gasirea unui loc linistit;
- inchiderea telefonului, faxului, a surselor potentiale de zgomot sau de intrerupere;
- concentrarea pe respiratie.

Atunci cand nu putem sa ii dedicam un timp sau nu avem un spatiu special, putem practica meditatia gandurilor, meditatia mersului, meditatia muncii - tehnici care ne ajuta sa fim conectati cu noi insine  chiar si in timp ce ne deplasam sau muncim.

Benficiile concrete ale meditatiei sunt multiple, din avantajele meditatiei zilnice mentionam:
- antidot perfect fata de intruziunea tehnologiei in viata noastra;
- tempereaza iesirile si rabufnirile colerice, tinerea lor in frau atunci cand situatia ne scapa de sub control;
- reduce stresul si anxietatea.

Din ce in ce mai multi oameni din tarile Vestice apeleaza la ceea ce pare a fi "cea mai veche religie" a Esticilor si anume "meditatia". Acest fenomen ia amploare ca urmare a vietii agitate si grabite, a timpului insuficient, a temerilor, a problemelor, a stilului cotidian.

Meditatia serveste drept cea mai la indemana si cea mai eficace metoda zilnica de calmare psihica si de redare a tonusului mental.

 
Subiectul:   meditatie Categoria:   spiritualitate Data: 2011-03-26
 
Autor:          alexandra

"Dezvoltarea personala este o arta. Este arta de a te desavarsi pe tine insuti ca propria creatie. Imi place sa scriu si sa impartasesc din gandurile mele celor care au nevoie de ele. Geniul exista pentru a fi daruit. Fac acest lucru prin ceea ce scriu, sa daruiesc o particica din mine in fiecare articol."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Bazele Theta Healing - Stiinta epigeneticii
 
Bazele Theta Healing - Stiinta epigeneticii Tehnica de vindecare minte/corp Theta Healing, fondata de Vianna Stibal, poate fi explicata cu ajutorul stiintei epigeneticii. Traducerea literala a cuvantului epigenetica este "control asupra geneticii", iar aceasta stiinta de varf studiaza modul in care genele noastre sunt controlate, nu doar de ADN ci si de mediul lor. ...
 
Citate despre meditatie
 
Citate despre meditatie Gasesti aici o selectie de citate despre MEDITATIE. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>