Masajul Lomi Lomi 

print
 
Masajul Lomi Lomi

Cuvantul Lomi Lomi inseamna, in limba hawaiiana, masaj. Lomi Lomi este un masaj vindecator unic, provenit de la polinezienii antici si mai ales de la maestrii vindecatori din Hawaii. Intelegerea filosofiei hawaiiane Huna ajuta la intelegerea profunzimii masajului Lomi Lomi.

Huna
are ca ipoteza fundamentala faptul ca totul este in cautarea armoniei si ca totul este in cautarea iubirii. Probabil te intrebi ce legatura are asta cu masajul. O alternativa a denumirii Lomi Lomi este masajul Mainilor Iubitoare. Masajul poarta acest nume deoarece actioneaza usor insa adanc asupra muschilor cu lovituri continue, hranind trupul in intregime si permitand destinatarului sa se relaxeze. In timp ce aceasta tehnica este o parte importanta a masajului si a vindecarii asociate, o mare parte din munca este facuta prin dragoste, cu implicarea profunda si completa a practicianului fata de client, participand la interactiunea lor cu maini iubitoare si inima iubitoare.

Hawaiienii privesc lucrurile prin prisma fluxului de energie astfel incat, o idee sau o convingere pot bloca fluxul de energie la fel de mult cat o poate face si tensiunea musculara. Lomi Lomi te ajuta  sa iti eliberezi blocajele, in timp ce deschide canalelele energetice pentru a permite energiei sa curga lin. Lomi Lomi nu este doar o experienta fizica, ci faciliteaza vindecarea la nivel mental, emotional si spiritual. In Hawaii exista convingerea ca toate aspectele corpului sunt unul singur, si anume mental, spiritual si emotional sunt parti dintr-un sine intreg, iar atunci cand vindecarea este afectata la un nivel, toate celelalte niveluri sunt afectate si ele.

Atunci cand nu exista armonie, efectul produs este durerea fizica, mentala, emotionala si spirituala. Boala este o stare de tensiune care duce la blocaje, care la randul lor impiedica circulatia energiei. Lomi Lomi ajuta la eliminarea acestui blocaj si astfel acest tip de masaj ajuta la vindecare. La nivel fizic, Lomi Lomi reduce stresul si tensiunea, sprijina fluxul sanguin  si limfatic si ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in corp.

In ce consta masajul Lomi Lomi?

Lomi Lomi incepe de obicei cu un moment de tacere meditativa intre practician si client, iar uneori practicianul isi odihneste mainile pe spatele clientului. In aceasta liniste, practicianul poate spune o rugaciune sau o binecuvantare pentru vindecarea care este intentionata sa aiba loc in timpul masajului. De asemenea, clientul poate fi rugat sa isi stabileasca intentia pentru vindecare pe care si-o doreste. Maseurul lucreaza apoi intr-un mod foarte intuitiv cu clientul. Privind astfel lucrurile, nu exista miscari bine formate sau stabilite dinainte, astfel incat fiecare masaj este unic in felul lui si niciodata nu vor exista doua masaje identice.

Din pricina faptului ca practicantul lucreaza intuitiv, masajul Lomi Lomi poate fi  uneori lent si foarte relaxant, iar alteori poate fi mai rapid si mai revigorant si revitalizant pentru organism. Destinatarul poate experimenta o eliberare emotionala deoarece masajul are puterea de a detensiona emotiile negative, convingerile negative, iar efectele de vindecare ale masajului Lomi Lomi pot continua cu mult timp dupa ce acesta este efectuat.

Valorile masajului Lomi Lomi sunt toleranta, iertare, acceptare, apreciere, compasiune, respect si multe alte elemente pozitive. Vindecarea este hranita prin iubire: iubirea daruita si iubirea primita si acceptata.

 
Subiectul:   masaj Categoria:   spiritualitate Data: 2011-04-13
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Istoria Astrologiei
 
Istoria Astrologiei Cuvantul "astrologie" este un cuvant grecesc care semnifica "Stiinta Stelelor". Astrologia este considerata una dintre cele mai vechi filosofii care inca exista pe lume. Unii spun ca aceasta exista de mai mult de 3000 de ani, insa unele studii recente ale unor credinte mai ezoterice o plaseaza inapoi catre trecutul cel mai indepartat al istoriei. ...
 
Evolutia spirituala si imaginatia
 
Evolutia spirituala si imaginatia Ce au in comun acestea doua? Imaginatia este cea care ne tine aproape de visele si sperantele noastre si care ne face sa vizualizam dorintele inimii iar dezvoltarea spirituala, alaturi de cea personala ne dau imboldul necesar pentru a atinge aceste vise si dorinte. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>