


- Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]
- Drumul catre tine insuti - M. Scott Peck [carte]
- 7 obiceiuri ale increderii in sine
- Eckhart Tolle - Un Nou Pamant [carte]
- Obiective de dezvoltare personala
- Obiective de Anul Nou
- Brian Tracy - Punctul Focal [carte]
- "The Body Image Workbook" - Thomas Cash [carte]
- Official Hugs - Martha Bolton [carte]
- Larry Crane - Cursul de abundenta [carte]



Mai mult curaj in pat

Pasirea in afara zonei de confort poate fi exact ceea iti trebuie pentru a iti implini dorintele, a te apropria de partener si de a reimprospata relatia.
Sincronicitatea sexuala perfecta nu exista. Raspunsul la o viata amoroasa implinita pentru ambii parteneri nu consta in compromisuri, ci in a darui si a primi cu spirit de aventura si generozitate. Desigur, adoptarea unui astfel de spirit nu se poate intampla pur si simplu natural. Conform sexologului David Taylor, cuplurile trec prin trei etape tipice cand triaza prin nevoi diferite. Prima etapa este narcisismul: Vreau ceea ce vreau, si merit sa il primesc. A doua etapa este compromisul: a face sacrificii pentru a mentine pacea. Si a treia etapa este sinergia: Cuplurile care ajung la acest stadiu, au inteles ca pot crea o intimitate mai buna prin a vedea nevoile partenerului ca oportunitati de a consolida relatia. Daca investesti energie, curaj si afectiune, ceea ce vei primi inapoi va fi direct proportional cu ceea ce oferi.
Miscare indrazneata: sparge un tabu
Experimentarea sexuala poate fi sanatoasa, distractiva si profund satisfacatoare atunci cand esti la fel de entuziasmat de asta, chiar si atunci cand se termina intr-un dezastru relativ. Pe de alta parte, in cazul in care actul nu este dorit sau este lipsit de gust, a iesi din zona de confort este o actiune care poate fi contraproductiva. Raspunsul consta in gasirea unei cai de mijloc cu care suntem multumiti amandoi.
Doar a vorbi despre a face ceva nou poate fi sexy, plus ca pentru majoritatea femeilor, preludiul incepe cu mult timp inainte de a se inlatura hainele. A vorbi sau a glumi despre o idee noua te-ar putea ajuta sa devii mai confortabil cu ea. Daca te simti ridicol sa iti pui un costum, nu te ingrijora deoarece este normal sa simti putina teama cand faci un pas hotarator.
Daca esti de acord sa experimentezi, atunci incearca sa fii entuziasmat de asta. Daca faci ceva cu jumatate de inima, negi generozitatea gestului. Acest lucru nu se refera doar la bunavointa dezinteresata, dar de multe ori daca faci ceva iesit din comun de dragul partenerului tau poate fi bun si pentru tine de asemenea. Chiar si o mica catastrofa va ramane acolo ca o amintire la care veti rade amandoi.
Daca esti complet impotriva anumitor lucruri, desigur atunci nu ar trebui sa te simti presat sa le faci. Dar inainte de refuza complet fantezia partenerului, poti examina ceea ce te face reticent in primul rand. Intreaba-ti partenerul despre interesele sale si ce anume il face sa isi doreasca sa experimenteze ceva nou.
Subiectul: iubire, cuplu, sexualitate | Categoria: corp | Data: 2012-01-25 |
Autor: iuliana s. |
"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."
Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.
Recomanda articolul :
Mai multe articole text»
Din aceeasi categorie

7 obiceiuri ale increderii in sine



7 obiceiuri ale increderii in sine
Introducere in reflexologie [video]
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]
![Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]](/images/articles/thumbs/pescarusul_jonathan_livingston.jpg)