Maestru si Initiat 

print
 
Maestru si Initiat

Maestrul si initiatul sunt, in esenta, o echipa. Ei trebuie sa lucreze impreuna, sau initierea nu va atinge si mentine starea de constiinta superioara. Este necesara o munca in echipa de un grad inalt. Felul in care initiatul, traieste viata de zi cu zi - in gandire, cuvant si actiune, este vital pentru succesul echipei.

Initiatii, de multe ori, recunosc faptul ca dragostea maestrilor lor si harul acestora, ii trezeste si ii ajuta in implinirea scopului vietii lor. Acestia isi vad maestrul ca si cum ar fi luna, care nu are lumina proprie dar este capabila sa reflecte lumina soarelui catre pamant. Si in timp ce un initiat incepator este fizic capabil sa vada splendoarea lui Dumnezeu, maestrul sau reflecta acea lumina divina intr-un mod dezinteresat - o personalitate de o stralucire divina care marturiseste despre o lumina mai mare. Cu toate ca importanta maestrului nu poate fi supraestimata, acesta nu este singurul factor in evolutia initiatului.

Importanta maestrului

Misticismul de vest este o traditie a transferului de constiinta, de la cei care sunt surori si frati virtuosi - cei care si-au pregatit caracterul si cei care nu vor abuza de putere. Multe dintre scolile de gandire care vorbesc despre trezire, au o traditie in transfeul constiintei.

Multe religii si yoga din Est subliniaza importanta deosebita a aspirantului de a se pregati pentru intalnirea cu guru, cel care va transmite spiritul de iluminare catre un candidat vrednic si capabil. Cuvantul "guru" provine din sanscrita iar radacinile sale sunt "gu", care inseamna intuneric, si "ru" care inseamna risipitor. Un guru este un barbat sau o femeie trezit/a (constient/a) care a devenit capabil/a sa transmita o informatie venita de la sursa existentei, unui aspirant, dupa ce la randul ei/lui a preluat aceasta cunostinta de la un alt guru. Un aspirant care este acceptat de un guru si care este considerat sa fie demn sa fie initiat este numit "chela", care inseamna devotatul.

In ziua de astazi exista anumite probleme in traditia maestrilor si a initiatilor. Sufletele sensibile ale maestrilor isi mentin cu greu sanatatea, din cauza lumii haotice in care traim astazi. Maestrii sunt considerati o mare binecuvantare pentru om si din aceasta cauza toti maestrii guru trebuie sa fie venerati pentru dragostea si serviciile pe care le ofera, si pentru bunatatea pe care o intruchipeaza in vietile initiatilor lor.

Cu siguranta, cineva care cauta un guru trebuie sa fie selectiv si discriminatoriu. Trebuie sa fie dispus sa caute pentru totdeauna, sa caute pana la capatul pamantului un Maestru, in timp ce se concentreaza pe dezvoltarea personala, pentru ziua in care va incepe initierea sa.

Multi maestrii au multe probleme cu adeptii lor. Pe de alta parte, un adevarat adept (initiat) trebuie sa fie atent la un "guru fals". Acesti prefacuti, uneori se bucura de auto-importanta si de putere.

Chiar si persoanele spirituale pot cadea la un moment dat si pot incepe sa dezvolte asa numitul "ego spiritual". Un maestru aflat intr-o astfel de stare nu mai poate fi atent la legatura pe care o are cu Dumnezeu. In aceasta stare, acest tip de maestru este nu numai incapabil sa fie instrumentul pe drumul catre iluminare, dar poate fi chiar foarte periculos pentru viata spirituala a adeptului. Tine minte ca un maestru adevarat este cel care este consolidat in constiinta suprema si care, prin definite, nu cade.

Privind lumea in general, la comunitatile spirituale si religioase, te poate cuprinde tristetea si deznadejdea, cand observi cata ura si cruzime sunt practicate in numele iubirii si al credintei. Relatia dintre Chela si Guru, prin urmare, necesita in mod cert bunavointa, respect si supunere din partea initiatului. Relatia, de asemenea, cere ca maestrul sa fie cu adevarat un instrument iluminat si constant. De curind, maestrul Gonsar Rimpoche spunea la un curs: "Daca trebuie sa verifici un maestru daca este virtuos sau nu 12 ani, atunci verifica-l 12 ani. Dar de indata e acel maestru ti-a dovedit ca este un maestru adevarat, atunci trebuie sa ii acorzi intreaga incredere si sa faci TOT ce iti pune maestrul sa faci".

 
Subiectul:   yoga Categoria:   spiritualitate Data: 2011-05-19
 
Autor:          iuliana s.

"Dezvoltarea personala este importanta pentru fiecare dintre noi deoarece sunt multe lucruri esentiale despre care nimeni nu ne invata la scoala, lucruri pe care trebuie sa le invatam singuri, pas cu pas..."

 
Disclaimer :

Autorii acestui site, in afara de cazurile specificate in mod expres, nu sunt medici, psihologi sau terapeuti, nu se prezinta astfel si nu se substituie persoanelor cu studii autorizate in domeniu. Ca urmare materialele de pe acest site au scop strict de informare si sunt destinate exclusiv dezvoltarii personale, si nu diagnosticului, tratarii sau vindecarii unor situatii patologice. Teoriile, ideile si aplicatiile prezentate sunt viziunea personala a autorilor si nu pot substitui in nici un fel consultatiile de specialitate. Fiecare vizitator al site-ului este responsabil pentru propriile idei, propriile decizii, propriul confort fizic, emotional, mental si spiritual. Iti recomandam sa nu aplici nimic ce ti-ar putea aduce suferinta fizica, mentala, emotionala, spirituala. Utilizeaza doar ce ti se pare a fi util pentru tine, si ignora restul.

Comenteaza articolul

Nume:
 
Email:
 
Website:
 
Comentariu:
 
Cod de validare:
 

 

Recomanda articolul :

 
Email(uri)* :
Mesaj :
*Introduceti adresele de email separate prin virgule
 
Trimite Anuleaza
 

 

Mai multe articole text»


Din aceeasi categorie

Ciclul celor 5 elemente in Feng Shui
 
Ciclul celor 5 elemente in Feng Shui Feng Shui este puternic influentat de teoria elementelor. In schema chineza a Universului, exista cinci dintre acestea si anume: lemn, foc, metal, pamant si apa. ...
 
Procese in respiratie
 
Procese in respiratie Un adult in stare de repaus inhaleaza si expira de aproximativ 16 ori pe minut. De fiecare data, o jumatate de litru de aer este inhalat si expiratt. La sfarsitul unei expirari normale, o persoana poate forta plaminii sa elibereze o jumatate de litru suplimentar de aer, insa in plamini va ramine in permanenta un litru de aer care nu poate fi expirat. ...
 
E V E N I M E N T E - unde mergi
 
M A G A Z I N - produse pentru o viata mai frumoasa
 
Login
 
 
Ultima carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vo ...
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in si ...
 
 
 
Reclama 6
 
 
 
Reclama 7
 
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de  ...
 
 
 
R A D I O -muzica pentru suflet
 
Reclama 8
 
 
 
 
 
Ultimul articol text

7 obiceiuri ale increderii in sine

 
7 obiceiuri ale increderii in sine Inainte de a deprinde noi obiceiuri trebuie sa renunti la vechile obiceiuri. Exista 7 obiceiuri esentiale pe care trebuie sa le stapanesti. Dupa ce faci toate aceste lucruri, nu te vei mai gandi la obtinerea unei increderi in sine puternice, ci aceasta devine o parte ta ca persoana. Atunci cand se intampla acest lucru, te vei simti in mod natural puternic, vei face din ce in ce mai putine alegeri gresite si actiunile tale te vor duce spre realizari tot mai mari. ...
 
 
Ultimul articol video

Introducere in reflexologie [video]

 
Reflexologia este o practica veche de vindecare si metoda alternativa si moderna de ingrijire a sanatatii. Desi aceasta practica a fost recunoscuta la nivel global ca o forma viabila de vindecare de mai multi ani, numai recent reflexologia a devenit cunoscuta si acceptata in mai multe tari. ...
 
 
Ultimul articol carte

Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte]

 
Pescarusul Jonathan Livingston - Richard Bach [carte] In `Pescarusul Jonathan Livingston` vom intalni o pasare care vrea sa se uite dincolo de viata normala, care pentru o pasare inseamna a manca, a dormi si a se reproduce. Aceasta pasare vrea sa zboare cat mai sus si mai rapid si sa faca cele mai indraznete miscari. Richard Bach stia, evident, o multime de lucruri despre aviatie si fascinatia acestuia este evidenta in carte. El reuseste sa impleteasca intr-un mod extrem de armonios domeniul aviatiei, aerodinamica, spiritualitatea si intrebarile de genul "de ce suntem aici" intr-o tesatura diafana si vesnic actuala ...
 
 
 
close

Te rugam sa te loghezi pentru a putea folosi aceasta optiune

 
User:
 
Parola:
 
 
Am uitat parola >>>